bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Efekt domina alebo neviditeľné pradivo prírody

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:128
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 7,59 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,77 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,04 €
Ušetríte: 1,27 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Efekt domina alebo neviditeľné pradivo prírody

Ako keď postrčíme kocku domina, aj každý ľudský zásah do prírody má nedozerné následky – pozitívne i negatívne. Kniha obsahuje 18 napínavých príbehov, ktoré opisujú pravdivé udalosti. Ako zachránil malý motýľ Austráliu? Prečo žili stovky žiab celkom oficiálne v hoteli? A ako došlo k tomu, že raz skutočne pršali z oblohy mačky?

Táto knižka o prírode je nielen napínavá, autorov brilantný výskum navyše prispel k tomu, že mladý čitateľ sa dostane k vedeckým poznatkom a historickým faktom. Rozprávanie dopĺňajú umelecky náročné ilustrácie. Efekt domina rozpráva o zbytočných a nebezpečných krokoch človeka, ktoré prispeli k mnohým prírodným katastrofám. Jasne ukazuje, ako túžba po moci, naivita alebo klamné presvedčenie viedli k zásahom do prirodzeného vývoja alebo funkčného ekosystému, zmenili ich na nepoznanie alebo dokonca zničili.

Kniha je určená všetkým, ktorí sa zaujímajú o súvislosti v našom vesmíre a chcú, aby aj ich deti kriticky vnímali, čo všetko môžu spôsobiť nevhodné ľudské zásahy do chodu prírody.

Detaily o knihe

Názov: Efekt domina alebo neviditeľné pradivo prírody

Objednávací kód NA630145

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vedomostná lahôdka (Michaela Zamari, 17.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečo je toto detská literatúra, keď je úplne plnohodnotným čítaním aj pre dospelákov? Už samotná anotácia, sľubujúca príbehy o (ne)rovnováhe medzi človekom a prírodou, si ma získala na plnej čiare. - "Všetko na svete je navzájom prepojené. Takmer neviditeľné jemné vlákna udržiavajú veci v rovnováhe. Ak ju porušíme, spustíme reťazovú reakciu. Následky môžu byť ďalekosiahle. Meníme chod sveta - k dobrému, ale aj k zlému."  128 strán nabitých nápaditými ilustráciami a niekoľko príbehov vás pobaví a zároveň aj niečo naučí. A že toho nie je málo. Po prečítaní budem inak hľadieť nielen na včely, ktorým sa v poslednej dobe právom venuje zvýšená pozornosť, ale aj na prasiatká, netopiere, pavúky, mačky, králiky, či drobný hmyz. No a na ľudí tiež, pretože ak som si myslela, že až teraz páchame obrovské škody svojimi zásahmi do prírody, tak som ani zďaleka nevedela, čo naši predkovia vyvádzali v dávnejšej minulosti. Ak si však odmyslím, ako sa za nás hanbím, táto kniha je jedným slovom PECKA. Pútavo napísané, bez omáčok a vecne. Vedeli ste, že existuje druh, ktorý vôbec nemá krídla, a predsa rozhodujúcim spôsobom dobyl každý kút oblohy? Áno, sme to my, ľudia, ale nie sme žiadnou spásou pre tento svet. "Príroda však funguje zložitejšie, než si často myslíme. Napriek našim zásahom je pretkaná nie vždy viditeľnými nitkami a svojich tajomstiev sa tak ľahko nevzdáva." A vie nám to pekne spočítať aj s úrokmi. Keby som povedala viac, pripravila by som vás o zážitok a momenty prekvapenia.  Čiže už len stručne - takto by mali byť písané učebnice a túto vzácnosť by si mali prečítať všetky generácie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x