bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klub divných

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klub divných

Svet je farebný a absurdný, tak prečo sa neprispôsobiť? Počnúc fialovými vlasmi a končiac záľubou v maľovaní kedykoľvek a kdekoľvek, Mia je rozhodne neobyčajnou osobou. Študuje v maturitnom ročníku, no zo života si ťažkú hlavu nerobí. Čas trávi so svojimi uletenými kamarátmi v partii, ktorá neraz priťahuje pohoršené pohľady okoloidúcich. Stabilita bezpečnej bubliny sa naruší, keď Mia spozná tajomnú a tichú Violu. Navyše sa v partii začína to,
čo nepochybne ohrozí jej súdržnosť – láska.

Detaily o knihe

Názov: Klub divných

Objednávací kód NA205032

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Autorkin štýl písania je výborný (Kristína Puziová, 30.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som pustila do čítania tejto YA knihy bola som nadšená. Štýl písania autorky mi okamžite sadol. ⠀ Dej plynie prostredníctvom pohľadu hlavnej hrdinky Mie, ktorá je v maturitnom ročníku. Miu som si ihneď obľúbila. Jej myšlienkové pochody sú miestami také vtipné, že som sa musela nahlas zasmiať. Spočiatku som si myslela, že je dokonalá (v pozitívnom slova zmysle - aj keď viem,že dokonalí ľudia neexistujú), a mne sa jej charakter veľmi páčil. Neskôr, ako sa viac zo všetkého odhaľovalo som zistila, že aj ona ma problém, s ktorým sa musí vysporiadať. ⠀ Mia je súčasťou závideniahodnej partie a všetci sú tam super, fakt! Aj keď som sa občas pri niektorých ich konverzáciach strácala, autorka dokonalo vystihla správanie a jazyk mladých ľudí. ⠀ Súčasťou príbehu je aj ťažšia téma tykajúca sa členky partie Violy, ktorá je dosť utiahnutá. Je tu vidieť dopad nezdravého rodinného prostredia na deti. Tým sa príbeh stáva aj doležitou výstrahou. V tomto mi trošku prišlo riešenie ako nedotiahnuté, ale sama neviem ako by som to správne vyriešila… ⠀ Hoci už nie som cieľová skupina tejto knihy, príbeh som si užila. A násťroční sa doňho určite zamilujú! ❤️ Dúfam, že autorke vyjde ešte nejaká kniha v tomto žánri, pretože je v ňom skutočne dobrá.

Dobrá kniha (Juraj, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z románu vyžaruje ľahkosť, humor a veľmi dobre sa číta. Dáva nahliadnuť do života stredoškolákov zaujímavým príbehom priateľstva a lásky. Vrelo odporúčam.

Skvelé (Imrich, 18.2.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka vystihla správanie tínedžerov a povahy postáv vykreslila veľmi pekne bez toho aby zbytočne skĺzla do opisovačiek. Dej má spád, rýchlobsa číta, predely medzibkapitolami spôsobujú charakteristické: "hmm po tejto kapitole už musím spať" a po dočítaní: "Tak teda ešte jednu ale fakt poslednú."

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Takto nikdy nezmaturujete!“
Stále sa vyhráža, že nezmaturujeme, a pritom dobre vie, že nám je to dosť jedno. Ani teraz som ju nepočúvala, kreslila som si psa, ako mi žerie písmenká z testu. Keď bol hotový, začiernila som niektoré otázky a na spodok papiera napísala:

Prepáčte mi tú štvorku, pani profesorka.
Väčšinu zadania mi zjedol pes.

Uškŕňala som sa nad tým dovtedy, kým slovenčinárka nezahlásila, že tie písomky chce nazad. Do riti! Rýchlo som premýšľala, čo teraz. Preložila som písomku na polovicu a strčila ju do ruky spolužiakovi, ktorý ich mal vyzbierať,
s prosbou, nech tú moju zašije do stredu kopy. Na moju smolu bol však dnešným zberateľom Tomáš.
„Daj to niekam do stredu, prosíííím...“ šepla som naliehavo.
Nechápavo zobral písomku a otvoril ju. Neúspešne sa snažil potlačiť úškrn, potom ju vystrel, demonštratívne položil navrch a podlo na mňa žmurkol. Len som pokrútila hlavou a sledovala, ako položil kôpku písomiek učiteľke na stôl.
„Nech sa páči, pani profesorka!“ zvolal nahlas a ešte sa za mnou aj obzrel.
Prevrátila som oči, ale v duchu som sa smiala. Zabijem ho. Sadol si a videla som na ňom, že v duchu sa rehoce ako kôň.

Ach, on je taký... kôň!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x