bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Riziko

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Briar U
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Riziko

Brenna je ostré dievča, aspoň to všetci tvrdia. Nepoddáva sa strachu a názor druhých je jej ukradnutý. Drží sa však jedného pravidla. Nikdy nespí so súpermi. Ako dcéra trénera briarského hokejového tímu by sa s rivalom nezaplietla za žiadnu cenu. Žiaľ, osud vie byť krutý a Jake Connelly je presne ten prípad. Brenna ho však zúfalo potrebuje, aby jej pomohol získať vysnívanú stáž, a ten nafúkanec jej to vôbec neuľahčuje. Arogantný, otravný, aj keď výnimočne príťažlivý harvardský útočník Connelly má predstierať, že je jej frajer. A za každé falošné rande požaduje jedno skutočné. Z chodenia s Jakom Connellym nemôže vzísť nič dobré. Otec by ju pretrhol a kamaráti zatratili, ibaže v stávke je Brennina budúcnosť. No určite sa doňho nezaľúbi. Také riziko nepodstúpi!

Z anglického originálu The Risk (Elle Kennedy Inc., USA 2019) preložila Klára Kruteková.

Detaily o knihe

Názov: Riziko

Originálny názov: The Risk

Objednávací kód NA205031

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Radosť čítať! (Katuška, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príťažlivý príbeh, ktorý máte chuť prečítať na jedno posedenie. Brenna je presne ten typ hrdinky - rebelky, ktorú si čitatelia ihneď obľúbia. Alebo aspoň väčšina z nich. Je nezávislá, sebestačná, papuľnatá a dobre vyzerajúca. Jake je zlatíčko. Poriadne sebavedomé, no stále zlatíčko. Jeho správanie sa k Brenne ma príjemne hrialo pri srdci. A dodávalo romantickej zápletke v knihe na autentickosti. Hrdinovia k sebe neskutočne pasovali. Ich počiatočná nevraživosť (v tomto prípade nie obojstranná, lež zo strany hrdinky) dávala priestor pre mnohé vtipné situácie, slovné prestrelky a hromadiace sa vášne, ktorým stačila chvíľka, aby sa vydrali na povrch. A nasledoval "ohňostroj"! Kto má chuť na niečo romantické a tiež sa chce dobre zabaviť, tento kúsok by nemal prehliadnuť. Radosť čítať.

Riziko (Val, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Brenny a Jakea bol skvelý. Nič iné som od Kennedy ani nečakala. Doťahovačky, vnútorný boj príťažlivosti a rivality, osobné problémy...perfektne skĺbené, pekne nadávkované a zasa raz ma Elle rozplakala(na staré kolená sa zo mňa asi stáva citlivka :| ). Mimochodom,mrzút tréner Jensen bol moja obľúbená postava(hneď po Connellym ;D ), pretože mi bolo jasné, že pod drsným správaním skrýva citlivú dušu. Veď Brenna bola jeho dcérou,nemohol to byť chuj. Jake bol sebecký, našťastie ale našiel v sebe kúsok srdca, ktorý bol ochotný s niekým zdieľať. No a tajomno okolo Brenninho stredoškolského vyčíňania bolo fakt napínavé. Autorka ani nenaznačila, čo by mohlo vo veci byť. Postupne sme sa dozvedeli súvislosti s expriateľom Erikom,ale TO HLAVNÉ si nechávala Elle takmer na záver. Síce som časť drámy, kvôli ktorej sa naštrbil vzťah otca a dcéry, tušila, no dráma sa z toho vykľula poriadna. Aj druhá čas série Briar U bola paráda a ja sa teším na ďalšiu časť, dúfam, že čoskoro.

Elle Kennedy prichádza s Rómeom a Júliou z hokejového prostredia! (Som čitateľ, 18.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Elle Kennedy je autorka, ktorá síce píše klišoidné príbehy, ale dokáže ich podať tak, že si ich vychutná aj náročnejší čitateľ. V Riziku sa opäť stretávame s hokejistami, ktorí sú hnacou silou tejto i predošlej série. Hlavnou hrdinkou bola Brenna, ktorá mi brnkla na tú správnu strunu. Bola divoká, extrovertná a sarkastická. Zároveň ale aj veľmi cieľavedomá, čo jej pomohlo popasovať sa s problémom sexizmu, na ktorý autorka viackrát poukázala. Jake bol proste úžasný a to je asi všetko, čo k nemu môžem povedať. Proste taký sen snáď každej tínedžerky. Aj táto časť série sa čítala výborne a rýchlo, pričom sa mi páčila o čosi viac než niektoré jej predchodkyne. Nenašla som v nej žiadne hluché miesta, keďže ma bavila od začiatku až po úplný koniec. Ak dáte tejto autorke a jej knihám šancu, určite neoľutujete.

Super oddychovka (@jedna_zenska, 8.3.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Začnem takým mojim osobným porovnaním. Jake Connelly, teda hlavná mužská postava tejto druhej časti, série z vysokoškolského a hokejového prostredia, je typický sexi sebavedomý hokejista, zatiaľ čo Fitzy, z prvej časti Lov, nebol typická hokejovo-šablónovitá postava, čiže tu sa trošku sympatiami prikláňam k Fitzymu. Na druhej strane, mi ale Brenna sadla viac, jej podrezaný jazyk a osobnosť ma tiež oslovili viac ako Summer z prvej časti Lov, aj keď Summer bola originálnejšia postava s netypickým charakterom, zatiaľ čo Brenna je u Elle a jej hokejovej série taká klasika, rovnako ako Jake. Ale vcelku sme na tom rovnako, či prvá alebo táto druhá časť, obidve sa čítajú ľahko a veľmi príjemne. Elle to proste vie! Ak máte autorkinu tvorbu radi, zaiste budete zbožňovať aj Riziko. No dej je trošku slabší, chýbalo tomu niečo, čo by ma nadchlo, či prekvapilo. Celý príbeh je na jednej typickej Elleinej vlne a originalitou mi príde menej výrazný, taký pozliepaný džbán z predchádzajúcich kníh. Ale aj tak som veľmi rada, že som sa mohla opäť vrátiť na hokejovú scénu a užiť si napätie z hry. Síce sme tu opustili náš Briar a vrhli sa k najväčším rivalom, na Harvard, aj tak to bolo fajn, pretože autorka vsunula briarských hráčov do deja tak, aby sa nám za nimi necnelo. Pripravila nám aj veľa vtipných situácií a konverzácií, čo celú knihu odľahčilo a udržala si tak punc série, ktorá sa proste vydarila. Sú to skvelé oddychovky, takže smelo do čítania! Veľa úsmevných chvíľ, rýpanie so sexi podtónom, horúce chvíle, hokejisti a školské prostredie, to všetko je Elleina zaručená kombinácia, ktorou čitateľa dostane. Ja už dávno nie som školopovinná, ale tieto jej série, či už Off-Campus (Návrh, Omyl, Skóre, Plán) alebo Briar U (Lov, Riziko, …) zbožňujem a prenášajú ma do sveta, v ktorom by určite s radosťou bola nie jedna z nás.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Cestou k dverám som zastala.
Niečo mi napadlo. Čosi šialené. Vedela som, že je to šialené. No aj tak... možno ma neštvalo, že je to číre bláznovstvo.
Tú stáž som chcela. Veľmi som ju chcela. Ľudia urobili pre prácu aj oveľa zúfalejšie veci. V porovnaní s nimi bolo to, čo som chcela urobiť... triviálne. Veď viete, som len obyčajná hlúpa žena, čo rieši triviality.
„Pán Mulder?“
Hodil rozčúlený pohľad smerom k dverám. „Áno?“ „Ja... nuž, nechcela som sa o tom predtým zmieňovať, pretože sa mi to zdalo trochu nevhodné, ale... Jake Connelly...“ zaváhala som a znovu prehodnotila ten bizarný nápad.
Zhlboka som sa nadýchla, rýchlo som si v duchu prechádzala zoznam výhod a nevýhod. Nevýhod bolo tak veľa. Fááákt veľa. A výhody nezneli tak uspokojivo ako...
„Čo s ním?“ opýtal sa netrpezlivo.
Vydýchla som. „Je to môj frajer.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x