bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lov

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Séria:Briar U
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:328
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lov

Vraví sa, že protiklady sa priťahujú. Nuž, niečo pravdy na tom bude, pretože neexistuje jediný logický dôvod, prečo Summer priťahuje práve Colin Fitzgerald. Potetovaných hokejistov zbláznených do počítačových hier, ktorí ju považujú za prelietavú a povrchnú, si väčšinou ani nevšimne. Za svoj názor na Summer si hneď vyslúžil prvé mínus. Skutočnosť, že sa kamaráti s jej bratom, mu tiež nehralo do karát, rovnako ako fakt, že aj jeho najlepší kamoš má na ňu zálusk. A to najhoršie, sú spolubývajúci.
V konečnom dôsledku na tom vlastne nezáleží. Fitz dal jasne najavo, že o Summer nemá záujem, aj keď to medzi nimi iskrilo, dobreže dom nezhorel. No Summer nepatrí k dievčatám, ktoré chlapov lovia, a ani to nehodlá zmeniť. Aj tak mám kopu iných starostí s novou školou, úlisným profesorom a neistou budúcnosťou. Takže ak jej mlčanlivý spolubývajúci konečne pochopí, o čo prichádza, vie, kde ju nájde.

Z anglického originálu The Chase (Elle Kennedy Inc., USA 2018) preložila Klára Kruteková.

Detaily o knihe

Názov: Lov

Originálny názov: The Chase

Objednávací kód NA205030

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úprimný pohľad na to, prečo táto kniha nestojí za prečítanie (Lenka, 20.8.2023) Odpovedať

som sklamaný(á)
Som presvedčená, že knihy, ktoré čítajú dievčatá najmä v tínedžerskom veku v istej miere ovplyvňujú ich pohľad na svet, názory, hodnoty, vzťahy… Práve preto cítim potrebu napísať túto recenziu. Ak by som vopred vedela, že táto kniha je plná plytkých charakterov a nadržaných hokejistov, ktorí vnímajú ženy iba ako sexuálny objekt, nikdy by som po nej nesiahla. Ale poďme po poriadku. Séria Briar-u sa stala veľmi slávna najmä vďaka aplikácii TikTok a získala si veľkú popularitu u dievčat. Veď kto by si nechcel prečítať príbeh o sexi potetovaných hokejistoch a krásnych dievčatách? Z vlastnej skúsenosti viem, že to navonok vyzerá lákavo, ale verte mi, stačí dať ilúzie bokom, pozrieť sa na to z nadhľadu a zrazu to vôbec nie je skvelá kniha. Dovolím si povedať, že ani len dobrá. Neviem, či som v nejakej knihe zažila tak plytké charaktery ako boli práve tu. Naozaj. Mala som pocit, že to medzi hrdinami bolo len o akejsi vzájomnej sexuálnej príťažlivosti a túžbe, niečo hlbšie by ste tam darmo hľadali. Podľa môjho názoru je to iba strata času. (Odporúčam si pozrieť aj recenzie na goodreads.com) Podľa toho, čo viem, ostatné knihy od nej sú na tom veľmi podobne ako táto, takže pre mňa sú knihy od Elle Kennedy príkladom toho, čo čítať nechcem. Na záver poviem len toľko, že dievčatá, máte na viac ako na knihy od Elle Kennedy. Skúste dať šancu napríklad Mone Kasten, Holly Bourne či Kasie West, pretože tieto autorky ponúkajú podľa môjho názoru oveľa kvalitnejší obsah.

In_capture_of_books (Zuzana Varcholová, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Summit, dievča z bohatej a úspešnej rodiny, ktorá ale nechce byť hodnotená podľa úspechov a bankového kontá svojich rodičov. Po menšom “prešľape” dobrovoľne nasilu musí odísť z Browna a prestúpiť na Briar College kde sa za ňu prihovoril otec. Darí sa jej priťahovať veľa pozornosti, všade kde sa objaví všetky pohlady smerujú k nej. Určite to bude mať aj niečo spoločne s tým, že je veľmi krásna a nejeden chlap by si s ňou rad niečo začal. Hodí sa k nej výraz "čo na srdci to na jazyku”. Páčilo sa mi, že Summer nebola “vymletá” ako by si niekto mohol myslieť. Pálilo jej to a bola šikovná aj napriek tomu, že mala menší problém s učením. Po tom čo ju neprijali do sesterstva a bol z nej “bezdomovec” jej brat pomohol nájsť izbu na bývanie no v dome s troma hokejistami. Fitzy, jeden zo sexy hokejistov, ktorý obľubuje videohry, kreslenie a samozrejme hokej. Nemal veľmi príjemne detstvo a zanechalo to na ňom nejaké stopy. Rád trávi čas so svojimi kamarátmi a je nerád stredobodom pozornosti. Vyhýba sa “svetlu reflektorov”, presný opak Summer. Ale veď protiklady sa priťahujú, či nie ?

Trochu sklamanie (Katarína Kvašňovská, 7.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Elle je zárukou zábavy a romantiky (+ erotiky) v jednom. Avšak... ako som obracala stránky tejto knihy, zistila som, že sa až tak veľmi dobre nebavím. Dej mi prišiel miestami zbytočný, až nudný, miestami trochu trafený a iba málo chytľavý. Myslím, že hlavný problém bol v hrdinoch. Nešli k sebe. Nech sa snažili akokoľvek, proste k sebe nepasovali. Úprimne, viac ma zaujímali vedľajšie postavy ako hlavné. Čo je v podstate pre autorku plus, pretože vďaka nim si človek kúpi ďalšiu jej knihu, hehe...

Lov (Michaela, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Lov je prvou časťou zo série Briar U od autorky Elle Kennedy. Autorka je známa hlavne sériou Off-Campus. Ja som od autorky čítala zatiaľ len túto knihu a som z nej nadšená. Do knihy som sa začítala hneď od prvej strany. Štýl písania autorky mi sadol, vďaka čomu sa mi kniha čítala veľmi ľahko a rýchlo. Dej bol plynulý bez zbytočných omáčok a nenarazila som ani na hluché miesta alebo pasáže, ktoré by ma nebavili. Keďže ide o knihu z vysokoškolského prostredia, tak zavítame do uličiek Briarskej školy, pozrieme sa na hokejový zápas a zatancujeme na party. Kniha je písaná z pohľadu oboch hlavných postáv, čo ja osobne na knihách zbožňujem. Dialógy v knihe ma veľmi bavili. Doťahovanie hlavných postáv a ich sarkazmus perfektne dopĺňal dej.Celkovo som si čítanie tejto knihy užila. Perfektne som si pri nej oddýchla a určite siahnem po pokračovaní. Knihu odporúčam milovníčkam tohto žánru

Skvelé (Jana, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý diel série Briar U celú sériu skvelo odštartoval. Fitz a Summer sú dokonalí pár. Páčilo sa mi, že Summer nebola len nejaká barbie, ktorá sa zaujíma len o oblečenie. Bola múdra a chcela sa vždy posúvať ďalej. Ich vzťah sa vyvíjal síce pomaly ale o to intenzívnejšie. Príbeh nie je samozrejme ochudobnený o vtipné scény a hlášky. Už sa nemôžem dočkať na ďalšie časti.

Lov (Valéria, 28.12.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nová séria od obľúbenej autorky si nasadila latku riadne vysoko! Hneď na úvod priznám, že sa neviem dočkať pokračovania v slovenskom preklade, ktoré (snáď) uzrie svetlo sveta už v januári. Príbeh bohatej a sčasti privilegovanej Summer. Napriek tomu, že je v spoločnosti stredobodom pozornosti,aj keď po tom netúži, má vlastných démonov. Trpí (doslova) ADHD syndrómom a študentský život pre ňu nie je ľahký. Zasadne si na ňu profesor, iný jej však až príliš okato prejavuje priazeň. Aj toto je jednou z temných stránok krásneho zovňajšku… Páčil sa mi vývoj vzťahov medzi spolubývajúcimi, áno, odvážna Summer sa nasťahovala k trom hokejistom. Jedným z nich je Fitz,po ktorom pokukovala dávno predtým ako sa oficiálne zoznámili. Je možný vzťah tichého a nenápadnosť obľubujúceho introverta, akým je práve Fitz a živlom menom Summer? Perfektné dialógy, vtipné scény, osobné tajomstvá, kopec iskier, pár horúcich scén a aj dramatické zvraty...to všetko je lahodný kokteil, ktorý Kennedy namiešala pre milovníkov YA\NA žánru. A aby toho nebolo málo (nielen na Summer),Hunter,jeden zo spolubývajúcich hokejistov,pekne zamotal celý príbeh... spomínam ho najmä preto,lebo dúfam v jeho príbeh :) naozaj mi ho bolo miestami ľúto a verím, že mu Elle naordinuje peknú náplasť na zlomené srdce a poriadne veľkú na pošramotené ego.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zastalo mi srdce.
„Fitzyho si pamätám,“ povedala som tak nenútene, ako som len dokázala – a, samozrejme, nebolo to ani trochu nenútené. Sama som počula tú radosť vo svojom hlase.
Ale kto by sa mi čudoval, nie? Fitzy, čo je skratka pre Colina Fitzgeralda, je hotový JEDNOROŽEC. Vysoký, sexi, potetovaný, hokejový jednorožec, na ktorého si možno tak trochu brúsim zuby.
Okej, priznávam.
Nielen trochu.
Je taký... okúzľujúci. A zároveň nedosiahnuteľný. Deanovi kamoši z hokeja sa zvyčajne okolo mňa motajú, keď sa so mnou zoznámia, no Fitz nie. Prvý raz sme sa stretli minulý rok, keď som navštívila Deana na univerzite, a ten chalan sa na mňa ani nepozrel. Keď som ho videla druhý raz na narodeninovej párty Deanovho kamoša Logana, prehodil so mnou asi desať slov – a som si celkom istá, že väčšina z nich bola ahoj, ako sa máš a maj sa.
Štve ma. Niežeby som očakávala, že každý chlap mi padne k nohám, ale pri ňom viem, že ho priťahujem. Všimla som si, ako mu zahoreli oči, keď sa na mňa pozrel. Ako fakľa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x