bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Gump. Pes, ktorý naučil ľudí žiť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:144
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Gump. Pes, ktorý naučil ľudí žiť


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Som Gump a kedysi som bol túlavý pes. Vlastne každý pes je tak trochu túlavý, kým nenájde svoje šťastie, a to sa mu podarí iba s človekom. Môj príbeh je o hľadaní psieho šťastia, o prekážkach a pasciach na ceste k tomu správnemu človeku. Je o sile a nezlomnosti, ktorá sa ukrýva v každom psovi. Aj vo vašej čivave, ktorá na vás čaká celý deň, kým sa nevrátite z práce. Alebo v buldogovi, ktorý sa za vami šinie a sotva lapá dych. Stavím svoju dušu, že keby vám niekto na tomto svete chcel ublížiť, spoznáte, aké silné srdce má váš pes a čo znamená jeho láska k vám.

Gumpovo rozprávanie je príbehom o zvieracej múdrosti a obetavosti, ktoré môžu byť príkladom aj pre ľudí. O nádeji, ktorú nespúta ani najpevnejšia reťaz. Kniha vychádza pred uvedením rovnomenného filmu s hviezdnym hereckým obsadením, ktorého premiéra sa chystá v roku 2021. Účinkujú v ňom Bolek Polívka, Ivana Chýlková, Eva Holubová, Karel Roden a ďalší známi českí herci pod taktovkou režiséra F. A. Brabca. Súčasťou diela je príloha s fotografiami z filmu a zo zákulisia natáčania, aj pár slov o ľuďoch a psíkoch, ktorí inšpirovali Gumpovo rozprávanie. Príbeh je popretkávaný dojímavými ilustráciami Weroniky Gray.

Autora textu Filipa Rožka sprevádza láska k psom už odmalička, motivovala ho k napísaniu knihy o Gumpovi aj k celoživotnej pomoci organizáciám, ktoré sa venujú ich záchrane. Vydavateľstvo Ikar sa k charitatívnemu rozmeru projektu rado pripojilo a časť výťažku z predaja venuje dvom slovenským organizáciám: OZ Pes v núdzi a Útulok Levice – OZ Šťastný domov.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Gump. Pes, ktorý naučil ľudí žiť

Originálny názov: Gump. Pes, který naučil lidi žít

Objednávací kód NA205026

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Psie srdce (Veronika, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Ľudia si v srdciach veľmi často ubližujú, láska sa predsa nedá získať silou ani strachom.... človek nedokáže pochopiť, že srdce -ľudské aj psie- je nekonečné ako vesmír a zmestí sa doň každý." Útla, cca 100 stranová kniha plná krásnych myšlienok. Presne takáto je novinka od Ikaru Gump. Mňa okamžite chytila za srdce citlivým podaním, poukázaním na psíkov ako citlivé bytosti, ktorými nepochybne sú, nechcených psíkov, či ich množeniu a krásnymi ilustráciami od Weroniky Gray. Navyše jej kúpou urobíte dobrý skutok hneď 2x. Prispejete organizácii Pes v núdzi, levickému útulku Šťastný domov a v neposlednom rade prežijete chvíľky strávené v spoločnosti úžasných psích osudov, ktorými je kniha naplnená. Veľmi jednoducho a hravo podaný príbeh zaujme veľkých aj malých. Rozpráva ho sám psí tuláčik Gump od svojho narodenia, ktorého sprevádzajú ťažké situácie, na ktoré autor citlivo poukazuje. Pre všetkých milovníkov zvierat a špeciálne psov je to emočná bomba nabitá krásnymi myšlienkami, oddaným správaním psíkov a vzťahu ľudí k zvieratám, nad ktorým by sa mal zamyslieť nejeden z nás a uvedomiť si, že pes nie je hračka, ale živá bytosť s citmi a je to záväzok na celý život a nie zábavka, ktorá sa dá odložiť, keď nás prestane baviť.

Gump (Andrea Chovancová, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na stránkach knihy sa dozviete nielen to, ako Gump prišiel k svojmu menu, ale aj ako môžete pomôcť pokiaľ chcete, keď sa prestanete spoliehať, že nejak bolo nejak bude, čo mňa po tom, nie je to môj pes, tak ani moja starosť. Pretože príbeh ukazuje, ako veľmi sme schopní za peniaze vymeniť aj sami seba. Ale načrtá tiež smutný fakt, že niektorí nemajú na blízku nikoho iného okrem psa. Ak by som však celý počin mala opísať v krátkosti, určite by to bolo - V jednoduchosti je krása!

Niečo úžasné (Karin, 8.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha. Dostala som ju na vianoce od krstného syna a naozaj podľa mňa každého kto má rád zvieratá chytí za srdce. Páčilo sa mi najmä to , že bola písaná rozprávaním psíka. Som síce milovníčkou mačičiek ,ale táto kniha ma naozaj nesklamala a našla si miesto v mojom srdci Odporúčala by som ju prečítať naozaj každému,ale najmä tím čo zvieratká radi nemajú a často ich týrajú. Veľké ďakujem spisovateľovi a všetkým čo na knihe spolupracovali.Už sa teším aj na filmovú premiéru s hviezdnym obsadením.

Chytí za srdce (luckylady.stories, 4.1.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
,,Psia láska je ako nebo, nikdy nenájdete jej koniec." Na knihe ma v prvom rade upútala obálka, ktorá je naozaj nádherná. Celý námet je veľmi pekný, prepojenie metafory kométy s oblohou do sveta štvornohých miláčikov je úžasný nápad. Autor využíva jednoduchý hovorový štýl písania, pretože príbeh rozpráva samotný Gump. Aby to bolo uveriteľné, využíva jednoduché frázy, myšlienky psov a mne sa to páčilo. Kniha obsahuje veľmi veľa pekných myšlienok, fráz, odkazov, poukazuje na určité spoločenské problémy, na to, akí my ľudia dokážeme niekedy byť smerom k zvieratám, a ako im buď vedome/nevedome dokážeme ublížiť. V príbehu môžeme sledovať Gumpa, ako sa dostáva do rôznych situácií, problémov a ako sa s nimi ako psík vysporadúva. Môžeme vidieť jeho vnímanie problémov, niektorých ľudských otázok, prostredia. Vďaka knihe máme priestor na to, aby sme lepšie mohli pochopiť myslenie štvornohých maznáčikov a porozumieť im. Túto stránku príbehu autor zvládol veľmi dobre. Kniha nie je ani nejakým obrovským literárnym dielom alebo počinom, ale skôr nesie v sebe veľký odkaz a hlboké posolstvo. Kniha má krásnu myšlienku a ak máte radi zvieratká, psov, tak vás zasiahne a chytí za srdce. Popri čítaní ja ako psíčkar som mala niekoľkokrát potrebu objať svojho psíka. Takže prestávky pri čítaní som využila efektívne - maznaním svojho psíka a ubezpečovaním, že ho mám najradšej zo všetkých zvierat na svete. :) Samotný príbeh mohol byť ešte trošku viac prepracovanejší, tým, že som už videla aj niektoré filmy s podobným námetom, ako napr. Psiu dušu, tak sa niektoré situácie opakovali v tejto knižke a boli dosť podobné. Kniha je kratučká, obsahuje veľké písmená, krásne ilustrácie, obrázky z natáčania filmu a číta sa ľahko, za 2-3 hodinky je prečítaná, ale veľa vo vás zanechá.

Dojímavé a krásne (Kristína Drážovská, 3.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bolo veľmi krásne. Kniha má svoje chybičky krásy a štýlom písania to je podstatne jednoduchšie, avšak svojou myšlienkou a pointou prevyšuje mnohé obsiahle romány. Autor do knižky vložil neskutočné množstvo lásky a príbeh Gumpa vás takmer ihneď chytí za srdce. Budete mu držať palce, cítiť s ním a tak trošku sa aj hnevať na to, akí my ľudia vieme byť... Knižku vám však určite odporúčam a najmä všetkým milovníkom a vlastníkom štvornohých kamošov :)

Stojí za pozornosť (Neliss, 29.12.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Samotný príbeh je pomerne stručný a priamočiary. Autor si podľa mňa dobre poradil s pobytom v psej hlave a nezvyčajný rozprávačský štýl robí z knihy primerane krásno-smutné inšpiratívno-dojímavé čítanie. Nehovoriac o tom, že sa mu viackrát podarilo nenápadne a zároveň trefne okomentovať ľudské povahy i spoločnosť. V knihe nájdete tiež fotografie z pripravovaného filmu a príbehy skutočných ľudí a zvieratiek, ktoré poslúžili ako predloha jednotlivých postáv. Navyše časť výťažku z predaja knihy ide na podporu dobrej veci! Za mňa rozhodne super projekt.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x