bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Po celý čas

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Po celý čas

DADO NAGY číta z knihy PO CELÝ ČAS:

Kyle nemá dôvod pochybovať o svojej budúcnosti. Počas strednej školy tvoria s Kimberley nerozlučný pár a chystajú sa nastúpiť na rovnakú univerzitu. Všetko zmení noc po maturitnom večierku a tragická autonehoda. Kým Kyle sa preberá v nemocnici s poranením mozgu, Kimberley nehodu neprežila. Zdá sa, že nikto z najbližších nedokáže pochopiť, čím si Kyle prechádza. Výnimkou je Marley.

Marley vie, aké je to stratiť milovaného človeka. Navyše je presvedčená, že za to nesie vinu. Vzájomným porozumením si liečia rany a upevňujú puto medzi nimi. Kyle neveril, že by ešte mohol byť šťastný, ale aj tak má pocit, že sa blíži niečo, čo mu opäť prevráti svet naruby.

Príbeh o ľúbení, strácaní a nachádzaní od autoriek sfilmovaného bestsellera Na pár krokov (IKAR, 2019).

Z anglického originálu All this time (An imprint of Simon & Schuster Children’s Publishing Division, New York 2020) preložila Denisa Jahičová.

Detaily o knihe

Názov: Po celý čas

Originálny názov: All this time

Objednávací kód NA205022

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Po celý čas (Val, 25.5.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dámy a páni,toto bola depka! Od začiatku do konca. Príbeh sa začína ponuro, cítite, že sa niečo zásadné stane, čo ovplyvní celú knihu. Rozprávačom je hlavný hrdina,Kyle. Teší sa na budúcnosť blízku, aj tú, ktorú si nalinkoval so svojou priateľkou Kimberly. Ich vzťah nie je dokonalý, majú často spory, no Kyle verí, že je to láska na celý život. Vidí to Kim rovnako? Už anotácia prezradí, že nehodou príde Kim o život a Kyle sa opúšťa. Okrem bolesti fyzickej,sa utápa v ľútosti nad stratou životnej lásky,nad vopred naplánovaným životom,mama sa oňho strachuje a najlepší kamoš v podstate prišiel o dvoch blízkych ľudí. Až jedného dňa stretne Marley na cintoríne. Ona chápe jeho bolesť. Autorky píšu skvele. Ich prvotinu zbožňujem. V tomto prípade mi však neulahodili. Takmer polovica knihy,odkedy sa objavila Marley sa zdala byť nudná. Stále som čakala kedy príde zvrat, pretože prísť jednoducho musel. Môj bože! A aj keď bol perfektný,naozaj som sa obávala,ako tento príbeh autorské duo zakončí. Mala som obavy, že nevymyslia nič originálne. Síce to zakončili celkom fajn,no podľa mňa,pred finále to bolo trošku prekombinované. Síce je mozog a psychika záhadou a nikdy sa vopred nedá odhadnúť ako veci dopadnú,v tomto prípade si autorky zaručili, verím, že nielen moju, plnú pozornosť ubúdajúcimi stránkami. Som zvedavá na ich ďalší príbeh. Či bude(pre mňa) lepší ako Na pár krokov, či horší ako Po celý čas

Dôverujte svojim snom (Dominik, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak by som mal vyzdvihnúť najlepší aspekt románu Po celý čas, celkom určite by to bola premyslenosť a invenčnosť celej dejovej línie. Autorky sa veľmi úspešne vyhýbajú stereotypnej a prvoplánovej zápletke – svojho čitateľa prekvapujú každou ďalšou kapitolou a takisto ho nútia zamýšľať sa, čo je skutočné a čo nie. Kniha je však výnimočná najmä pre svoju atmosféru. Nie je iba obyčajným príbehom ľudí, ktorých život ovplyvnila tragická udalosť – je nádejou, že to, po čom najväčšmi tužíme, to, v čo veríme a o čom snívame, sa môže koniec koncov stať realitou. A vedzte, každý tomu potrebuje v týchto časoch aspoň na chvíľu uveriť.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Od môjho návratu domov sa takmer nič nezmenilo. Chodník pred domom stále lemujú sladko voňajúce kvety, ktoré zasadila mama, príjazdová cesta je plná prasklín, biely latkový plot potrebuje zúfalo natrieť.
Všetko je ako predtým. Iba ja som iný.
Napravím si barly pod pazuchami a pohnem sa dopredu. Krívam po ulici, robím si koliečko okolo bloku. Lekárka mi predpísala jedno denne. Tvrdila, že mi pomôže utriediť si myšlienky a vrátiť sa späť do normálneho sveta. Pohyb mi vraj vylieči mozog. Bohužiaľ, zdá sa, že na tomto svete pre mňa už niet miesta.
Ani sa nenazdám a z jedného bloku sa stanú dva. A potom tri.
Čoskoro dokrivkám o barlách až do mesta, ulice okolo mňa sú na taký teplý letný deň až čudne prázdne. Som vyčerpaný. Strčím ruku do vrecka, ale uvedomím si, že mobil som zabudol doma, čo je pravdepodobne iba dobre. Aj tak je plný zmeškaných hovorov od Sama a odkazov, v ktorých ma prosí, aby som sa s ním porozprával a neignoroval ho, aby som mu dal vedieť, že som v poriadku.
Nie som. Čo mu mám teda povedať?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x