bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pokusné králičky

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pokusné králičky

Berlín 1989: opona medzi Východom a Západom spadla a Miriam Winterová sa stará o svojho umierajúceho otca Henryka. Jeho životný príbeh sa začne odhaľovať, keď na smrteľnej posteli
vykríkne meno Frieda a Miriam pod náramkom jeho hodiniek objaví tetovanie.
V snahe získať čo najviac indícií nájde Miriam medzi vecami svojej matky väzenský mundúr zo ženského koncentračného tábora Ravensbrück. Okrem toho objaví aj tucet listov, ktoré Henrykovi napísala neznáma Frieda. Listy prezrádzajú znepokojujúcu pravdu o „pokusných králičkách“ – mladých dievčatách, na ktorých v tábore vykonávali experimenty. Z rozprávania o obetách a utrpení vyskladá Miriam aj osud lásky, ktorú Henryk vo svojom srdci skrýval vyše päťdesiat rokov.
Príbehy výnimočne silných žien z tábora inšpirujú Miriam k snahe zbúrať steny, ktoré okolo seba vystavala. Dajte sa pohltiť drsným rozprávaním o hrozivej histórii ľudstva a rodinných tajomstvách, ktoré pretkáva osobný a smutný príbeh Miriam, a presvedčte sa, že nádej môže prežiť aj v tých najtemnejších časoch.

Detaily o knihe

Názov: Pokusné králičky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pokusné králičky. (Andrea Chovancová, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sila tohto diela nie je v jeho slovách ani činoch, čo vyvolá, ale vo vytvorení každej nuansy emócie, ktorú autorka pocítila, keď ho písala. Priznávam, obracala som stránky jednu za druhou, lebo ma zaujímalo, či spisovateľka naozaj zavádza názvom, ako bolo spomenuté v niektorých recenziách, čo som čítala. A rozhodne by som ho toľko nezatracovala. Myslím si totiž, že aj Miriam bola v podstate "pokusnou králičkou" pre svojho manžela tyrana. A viedla dlhé roky "vojnu" so svojim otcom, keďže sa nerozprávali. Preto sa mi aj pierko na obálke zdá byť úplne v poriadku. Nič by som nemenila už z dôvodu, ako často mnou pri čítaní lomcovali nielen odpor zmiešaný so šokom, no i vzrušenie, ako tento napínavý vojnový krimi-triller nakoniec dopadne. Podľa môjho názoru určite nie je knihou, za ktorú by sa mala autorka hanbiť. Nič nepokazila, práve naopak veľmi pekne príbeh vyskladala. Dá sa v ňom nájsť všetko, čo má dobrá kniha obsahovať. Ak je však pre vás tento druh žánru príliš drastický, dokonca až tak veľmi, že sa ho bojíte čítať, avšak napriek tomu vás láka, odporúčam začať práve týmto titulom.

Spokojnosť (Natália Jurigová, 10.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrá kniha, aj keď čakala som troška viac deja z Osvienčimu, ale príbeh dobrý. Nenudila som sa

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x