bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledný let

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledný let

Podmanivý príbeh o nádeji, ktorá nikdy nezomiera

Franny Stoneová mala odjakživa túlavé topánky. Dáva sa viesť prílivom a vtákmi na oblohe a to jej pomáha zabúdať na straty, ktoré v živote utrpela. No divá príroda postupne mizne a Franny sa už nemôže túlať bezcieľne. Vyberie sa do Grónska, pevne rozhodnutá nájsť posledný kŕdeľ rybárov dlhochvostých a sledovať ich pri migrácii od pólu k pólu až do ďalekej Antarktídy. Presvedčí kapitána lode Saghani Ennisa Malonea, aby ju vzal na palubu – podarí sa jej obmäkčiť jeho ostrieľanú posádku prísľubom, že vtáky ich privedú k rybám, ktoré je čoraz ťažšie nájsť.

Saghani teda mieri na juh cez nebezpečný, rozbúrený Atlantik a Frannini noví kamaráti si začínajú uvedomovať, že príťažlivá vedkyňa nie je tým, kým sa zdá. Sužujú ju nočné mory, donekonečna píše listy manželovi a za nič na svete sa nechce vzdať sledovania vtákov. Temné tajomstvá Franninej minulosti sa postupne odhaľujú a mladá žena, prenasledovaná spomienkami, si čoraz nástojčivejšie kladie otázku, pred čím vlastne uteká a kam smeruje.

Prekladateľ: Lenka Cinková

Detaily o knihe

Názov: Posledný let

Originálny názov: Migrations

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Šialenstvo a nádej (Katarína Hajdúová, 8.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavá kniha, v ktorej nájdete bolesť, túžbu, šialenstvo, dobrodružstvo, samotu.....ale aj nádej. Zaujme najmä náročnejšieho čitateľa.

Zaujímavá kniha (luckylady.stories, 20.12.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Podmanivý príbeh, ktorý vás nenechá chladným. Od tejto knižky som čakala úplne niečo iné, ale dostala som oveľa viac. Knižka vyšla v roku 2020 pod názvom Migrations, a už ju máme preloženú do slovenčiny. Určite si knižku nepredstavujte ako nejaký prírodopisný dokument. Knižka sa odohráva v budúcnosti, kedy vplyvom ľudstva v prírode nezostali skoro žiadne zvieratá. Knižka rozoberá problematiku klímy, prírody, ale poskytuje aj príbeh Franny, ktorá to v živote nemala jednoduché. Postupne sa vysporiadava so svojím osudom, má túlavé topánky, a preto to nemá jednoduché. Zažila veľa tragických udalostí, a na mňa pôsobila veľmi nestálo a bola veľmi nevyrovnaná. Na záver sa mi páčilo, akým progressom a vývinom prešla. Postupne autorka odkrývala všetky temné tajomstvá Franny, a na záver vám všetko do seba zapadalo. Ešte som sa v knihe nestretla s takouto hlavnou hrdinkou, a úplne mi nesadla. Napriek tomu by som ju neodcudzovala, aj keď jej zmýšľanie som niekedy nevedela pochopiť. Autorka bola skvelým rozprávačom, ktorá rozprávala jeden dôležitý príbeh. Myslím, že žiadneho človeka, čo má rád prírodu, zvieratá a záleží mu na týchto témach, by kniha nenechala chladným. Kniha chytí za srdce a naozaj je na zamyslenie. Určite to nie je žiadna oddychovka, kniha vás obohatí a možno v niečom zmení váš pohľad na svet. Kniha je o nádeji, smútku, láske, a miestami na mňa pôsobila dosť depresívne. Záver však bol veľmi pekný, a utvrdil nás v tom, že nádej nikdy nezomiera. :) Kniha má skvelý námet, o ktorom treba hovoriť a je veľmi aktuálny. Na základe knihy sa môžeme pozrieť aj do budúcnosti, a čo môžeme očakávať, ak budeme v takomto konzumnom živote pokračovať ďalej. Myslím, že je veľmi poučná pre každého z nás a páčilo sa mi celkové spracovanie. Nebolo to nudné, neboli tam hluché miesta, páčilo sa mi prelínanie jednotlivých flashbackov s prítomnosťou, a čím ďalej som čítala, tým viac som tomu chápala a tým viac mi to celé dávalo zmysel. Avšak, kniha sa tiahla celá na jednej rovine, nezažívala som nejaké veľké emočné vypätia, a chápem, ak niekoho táto kniha unudí, a odloží ju skôr, ako sa dostane k záveru. Čo je veľká škoda, lebo až po dočítaní vám to dáva celé zmysel. Knižku odporúčam, ak vás zaujímajú takéto eco-témy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x