bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej

Román Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej vyniesol dovtedy neznámeho autora na prvé priečky rebríčkov predajnosti a zožal obrovskú chválu kritikov i čitateľov. Tento vskutku nevšedný debut bol doteraz preložený do vyše dvadsiatich jazykov a ovenčený množstvom prestížnych literárnych cien.

Mala to byť oslava, no večer sa skončil tragédiou. Nad hlavami hostí vybuchuje ohňostroj a Evelyn Hardcastlová, mladá a krásna dcéra majiteľov panstva, padá mŕtva k zemi.

Evelyn však nezomrie iba raz. Až kým Aiden – jeden z hostí na večierku v Blackheathskom panstve – nevyrieši zločin, ten deň sa bude opakovať znova a znova. A zakaždým sa skončí osudným výstrelom.

Existuje iba jediný spôsob, ako vystúpiť z tohto začarovaného kruhu - odhaliť vraha. Vyriešiť túto záhadu však nebude také jednoduché. Aiden sa každé ráno prebudí v tele iného hosťa a udalosti prežíva nanovo, vždy z iného uhla pohľadu. A niekto na Blackheathskom panstve sa rozhodol, že mu už nikdy nedovolí odísť...

Prekladateľ: Diana Ghaniová

Detaily o knihe

Názov: Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej

Originálny názov: The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

Objednávací kód NA629723

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

MILUJEM (okti, 12.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
prosím, ak premýšľate nad kúpou tejto dokonalej knihy, neváhajte ani sekundu!! Môžem garantovať že nič podobné ste ešte nečítali<3

Zaujímavá kniha (Veronika Straková, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavé čítanie. Je to ten typ knihy, ktorú si dokážete prečítať znova po nejakom case a zase tam nájdete niečo nové, čo ste si predtým neuvedomili. Odporucam.

Fantastické (Martina, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavý nápad ako potrestať zločincov-zavrieť ich do časovej slučky.Každý deň musia začať od znova, bez spomienok, bez vedomia čo sa stalo deň pred tým, bez toho aby vedeli kto sú a donútiť ich vyriešit vraždu. Skvelá a napínavá kniha

Veľké sklamanie (Klaudia Čechová, 8.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Fúha. Toto ti bol ale záhul. Toľko postáv, toľko striedania, hentaký deň, taký deň niekedy som mala pocit že už ani neviem ako sa volám a kto vlastne som :D Ale! Čo sa musí uznať bol nápad a štýl písania! Naozaj toto by som nevymyslela ani keby mi stál niekto pri hlave s pištoľou a povedal že musím napísať príbeh tomuto podobný. Fakt klobúk dole! Štýl písania bol pútavý aj keď som sa v deji často strácala a musela sa spätne vracať - no napriek tomu ma to nútilo čítať ďalej lebo som chcela vedieť kto za tým je! Možno by som ubrala trochu z kombinatoriky a bolo by to zaujímavé čítanie! A možno som knihu čítala v zlom období ale na tento príbeh je doslova nutnosť čítať ju v kľude a nevynechať ani jedno písmenko. Ak mám zhrnúť dej ide vlastne o to, že sa ocitáme v časovej slučke keď sa opakuje ten istý deň no hlavný hrdina je vždy v inom tele. Ak sa chce oslobodiť, musí nájsť vraha ženy.. Knihu odporúčam tomu, kto má rád skladačku, záhady, má bystré očko a nevadí mu možno viac prekombinovaný príbeh. Mne osobne kniha nesadla, no nevravím že ju úplne zatracujem, možno jej dám niekedy v budúcnosti ešte šancu :)

mätúce až do úplného konca (Andrea Vojtech, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Recenzie tejto knihy neklamali a ide naozaj o napínavé a komplikované dielo, ktoré takmer až do úplného konca otvára viac otázok než dáva odpovedí. Je to plné náznakov, indícií, klamstiev a zavádzania, ktoré neustále mätú nielen hlavnú postavu Aidena, ale aj samotného čitateľa, ktorý len ťažko, ak vôbec, dokáže byť o krok vpred pred hlavným hrdinom, ktorého skutočná identita zostáva rovnako záhadou ako aj zločin, ktorý musí vyriešiť. Príbeh je vystavaný naozaj komplikovane a táto zložitá štruktúra mu dodáva na napätí a tajomnosti, čo ma neskutočne bavilo a nútilo čítať ďalej a odhaľovať ďaľšie indície, ktoré by mohli viesť k odhaleniu vraha. Je ťažké napísať túto recenziu a neprezradiť žiadne kľúčové informácie. Možno len toľko poviem, že je to príbeh v príbehu a samotné rozuzlenie podľa mňa málokoho neprekvapí. Kniha sa síce porovnáva s Agathou Christie, no s ňou má spoločnú vlastne len jednu rovinu príbehu. Viac však neprezradím. Čo mne osobne chýbalo, bolo trochu hlbšie rozvitie druhej roviny príbehu o Aidenovi a jeho poslaní. Rovnako by som uvítala hlbšie vyobrazenie Anninej premeny, avšak príbeh je aj bez toho kompletný a zrozumiteľný. Skôr by to len pomohlo čitateľovi lepšie zvládnuť šok z rozuzlenia, aby to neskončilo v rovine “panebože, to čo má byť?!”. Avšak ide naozaj len o drobnosti. Je to naozaj skvelý príbeh plný nečakaných zvratov, ktoré ma prekvapili, čo sa mi v prípade žánru detektívka/thriller stáva čoraz zriedkavejšie. Takže aj napriek mojej zanedbateľnej kritike drobností jej právom patrí najvyššie hodnotenie. Ak hľadáte niečo napínavé, máte radi anglické detektívky a zároveň nepohrdnete ani modernejšími žánrami, určite si túto knihu vychutnáte. Ak však očakávate len kopírovanie nenapodobiteľného štýlu kráľovnej detektívok, rozuzlenie vás môže trochu rozladiť, pretože ho naozaj nebudete očakávať. Je to tajomné, mystické, napínavé do poslednej strany, no zároveň nečakane moderné.

Zaujímavá zápletka (Denisa, 1.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Príbeh aj postavy zaujmú a čitateľ chce zistiť čo sa bude diať ďalej. Musím však vytknúť pomalé tempo a občasný chaos v dejových linkách. Záver tiež nenadchol tak ako som očakávala.

Sedem smrtí Evelyn Hardcastlovej (Renata, 5.1.2021) Odpovedať

neoslovila ma
Napriek tomu, že mám rada detektívky aj záhady a čítam veľa, toto je snáď prvá kniha, ktorú som čítala nasilu. Chýbal mi tam spád, postupné rozmotávanie, napätie. Dočítala som, ale záver ma sklamal rovnako ako celá kniha.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x