bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pani riek

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:456
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 14,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,58 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pani riek

Nová séria o vojne ruží od obľúbenej autorky historických románov Katarína Aragónska - večná princezná, Druhá Boleynová a Dedičstvo Boleynovcov. Jacquetta Luxemburská, vojvodkyňa z Bedfordu a grófka z Rivers, rozpráva svoj neobyčajný životný príbeh od stretnutia s Janou z Arcu, ktorú väznili na hrade jej strýka cez sobáš s vojvodom z Bedfordu, synom anglického kráľa Henricha IV., až po manželstvo s jej osudovou láskou Richardom Woodvillom, za ktorého sa tajne vydala bez kráľovho zvolenia a mala s ním 14 detí vrátane budúcej kráľovnej Alžbety Woodvillovej. Vďaka rodinným vzťahom Woodvillovci nadobúdajú na kráľovskom dvore vplyvné postavenie aj moc a Jacquetta sa stáva hneď po kráľovnej druhou najvýznamnejšou ženou anglického dvora.

Detaily o knihe

Názov: Pani riek

Objednávací kód NA629684

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super (Anicka, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od mala ma zaujimala historia a nedavno som pozerala serialy Biela kralovna a Biela princezna. Velmi sa mi pacili a rozhodla som siahnut aj po knihach. Pani riek je vlasne akoby predosly diel tychto casti. Je to pribeh o Jacquette, vojvodkyňe z Bedfordu, ktora sa po smrti svojho prveho manzela tajne a bez kralovho dovolenia vyda za Richarda Woodvilla. No aj tak sa dostane na kralovsky dvor ako komorna kralovnej a jej priatelka. Sledujeme osudy a zaciatok sporov a nakoniec vojen ,,dvoch ruzi". Jacquetta je skutocna historicka osoba o ktorej vie malokto a jednoznacne silna zena. Priheh odporucam vsetkym milovnikom historie a historickych romanov.

Vydarený historický román (Mária Takáčová, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Philippa Gregory je výborná súčasná autorka historických románov. Vo svojich knihách sa venuje histórii Anglicka, zameriava sa najmä na rod Tudorovcov a vojnu ruží, ktorá predchádzala vláde Tudorovcov. Všetky jej knihy na seba nadväzujú a Pani riek môžeme považovať za „úvodný diel“ k ďalším jej knihám. Ak ste od nej ešte žiadnu knihu nečítali, odporúčam začať práve touto. Autorka v nej opisuje príbeh neobyčajne obyčajnej ženy, Jacquetty Luxemburskej, ktorá odvážne a nekompromisne ide za svojím cieľom. Jacquetta rozpráva svoj životný príbeh – v detstve sa stretáva s Janou z Arcu, toto stretnutie má na mladé dievča výrazný vplyv. Neskôr sa vydáva za bohatého vojvodu, ktorý si ju za manželku vybral len kvôli jej neobyčajnému daru predpovedať budúcnosť. Napokon sa vydá opäť, za svoju osudovú lásku, a porodí 14 detí. Zažíva aj menej šťastná obdobia ako napr. smrť syna a strach o manžela bojujúceho vo vojne. Je vernou priateľkou kráľovnej, stáva sa vplyvnou ženou na kráľovskom dvore. Zároveň je matkou budúcej anglickej kráľovnej Alžbety z Yorku a starou matkou obávaného Henricha VIII. Tudora.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x