bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rodina v podkroví

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rodina v podkroví

Niektoré rodinné tajomstvá by nikdy nemali vyjsť na svetlo sveta. Nečakané dedičstvo prinúti mladú ženu pátrať po záhade jej pôvodu a to, čo zistí, môže mať pre ňu fatálne dôsledky. Libby Jonesová vyrastala ako adoptované dieťa a vo svojich fantáziách si predstavovala, že jej biologický otec bol grafický dizajnér a mama módna PR pracovníčka, mali športové auto a dvoch rozkošných psíkov. Potom zahynuli pri autonehode. Jedného dňa, krátko po svojich dvadsiatich piatich narodeninách, dostane Libby list, ktorý jej oznamuje, že zdedila obrovský dom v lukratívnej londýnskej štvrti.
Zdá sa, že jej život sa konečne obracia k lepšiemu. No ruka v ruke s rozprávkovým majetkom prichádza aj nechcené dedičstvo v podobe temnej minulosti – v dome sa pred štvrťstoročím odohral nevyriešený zločin spojený s čudnými ľuďmi, možno sektármi. Našli sa tri mŕtve telá a živé desaťmesačné dieťa. Celý ten čas čaká niekto v úzadí na svoju príležitosť, na chvíľu, keď adoptované „bábätko“ dosiahne plnoletosť a začne si uplatňovať nárok na dom.
Triler Rodina v podkroví možno pre jeho originálnu zápletku, dve časové línie rozprávania, drastický a bezvýchodiskový pohľad na domáce násilie na deťoch, neobjasnené úmrtia a rozuzlenie celého príbehu označiť za majstrovské dielo svojho žánru. V knižnej produkcii v oblasti psychologického trileru je doslova výnimočné.

Detaily o knihe

Názov: Rodina v podkroví

Objednávací kód NA629542

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Rodina v podkroví (Zuzana Čahojová, 30.7.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Lisy Jewell som doteraz čítala len jednu knihu a tú som doslova zhtla na posedenie. Nevedela som sa od nej odtrhnúť, taká bola vynikajúca! Nemusím teda hovoriť, že aj od Rodiny v podkroví som mala vysoké očakávania. Splnili sa mi do poslednej bodky, ako som začala čítať, tak som ju nepustila z rúk. Už len striedanie minulosti so súčastnosťou vás zaručene bude udržiavať v napätí. Taktiež striedanie postáv prináša pohľad na dianie z rôznej perspektívy. Od začiatku bolo zrejmé, že sa stalo niečo nekalé a autorka postupne, krok po kroku odhaľuje všetky udalosti, ktoré viedli k tragédii. Rôznymi náznakmi zavádza, ale zároveň aj namotáva na ďalšie kapitoly, ja som bola nesmierne zvedavá, čo sa stalo ďalšie a ako to celé skončí. Veľká časť príbehu sa týka manipulácie. Ako je slabší človek schopný podľahnúť psychickému nátlaku a vystaviť vlastnú rodinu zlým vplyvom. Behal mi mráz po chrbte, keď som čítala o sektárskom správaní, o nielen fyzickom obmedzovaní a ako niekoho využiť len vo svoj prospech. Táto časť bola pre mňa dosť desivá (spolu s tým ako je ľahké zakryť vraždu). Postavy boli nevšedné a tiež dodali príbehu určité mystérium, keďže nikto nebol taký, aký sa na prvý pohľad zdal. Rodinu v podkroví som si naozaj užila. Už som začala čítať aj pokračovanie - Rodina z domu tieňov a som zvedavá nielen na to, čo si autorka pre postavy pripravila, ale najmä, či dosiahne rovnakú úroveň.

Parádny mix charakterov i tém. Tajomno a hrôza. (Tatiana, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka sa chopila mnohých tém. Mimo sekty a premyslenej psychológie postáv sa dotkla aj pálčivejších tém ako násilie na deťoch či homosexualita. Nádych tajomna primiešala do príbehu aj postava Justina - vášnivého bylinkára. Postavičky v knihe boli pre mňa samé o sebe zážitkom. Parádny mix toho najhoršieho, čudného, zvláštneho a miestami až úchylného, zakríknutého, manipulatívneho, latentného i obsedantného. Prvé lásky i pomalý úpadok až letargia, strata vášne i zvrátenosť. Tento príbeh toho ponukol naozaj mnoho - preplnené švédske stoly pocitov i charakterov, v ktorých si každý nájde to svoje. Aj samotný koniec bol brilantný. Neznášam otvorené konce. No v tomto prípade ma záver naozaj dostal. Strach mi zvieral žalúdok a mala som chuť vcucnúť sa do knihy a posielať dymové signály do Afriky. Táto kniha ku mne prišla v tom najvhodnejšom čase a naozaj som si jej čítanie užila a plnohodnotne si pri nej oddýchla. Atmosféra strašidelného domu pod rúškom tajomstva, prelínanie dejových liniek v čase, mysteriózna pavučina naturelov. 5/5*.

Prepracovaný knižný zážitok (Michaela Zamari, 17.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tejto knihe už veľa čitateľov vytýkalo počiatočný chaos z príliš veľkého počtu postáv, no asi aj vďaka tomu som sa na túto skutočnosť patrične pripravila a neprežívala to tak. Alebo skôr prežívala, až príliš, a s každou jednou. Mala som pred príbehom rešpekt, niečo ma podvedome vystríhalo - bacha, toto ti nemusí sadnúť, no úplne zbytočne. Knihu som zhltla do troch dní a ponocovanie pri nej nadobudlo špeciálny význam. Nechcem vás ukrátiť o zážitik, preto nebudem ospevovať a spoilerovať obsah, ale čakajte prepracovaný dej, menšie i väčšie zvraty, famózny náhľad do mysle postáv a zápletku, ktorá rozoberá ťažšiu spoločenskú tému (psycho, ale iný level), a spracovanie hodné knižného Oskara, ak by existoval. Príbeh sa odohráva v Londýne a vo Francúzsku, rozprávanie prelína minulosť s prítomnosťou a každá postava má svoje opodstatnenie. Je ich viac, no stačí sa len sústrediť a poľahky sa vymotáte z tej spleti postáv. Za snahu dostanete výnimočný zážitok. Nejde o oddychovku, ktorú preletíte, ale odmena za menšiu námahu vás neminie. K tomu parádna gradácia deja a brilantne prepojené kapitoly. Pre mňa to bola jazda, v akú som nedúfala a autorke blahoželám k perfektnému výsledku. Ak by som mala tento žáner viac načítaný, zrejme by som našla aj negatíva, ale bez urážky, zatiaľ som uchvátená a nehanbím sa za to.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x