bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kaviareň v Kodani

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,49 €
Ušetríte: 2,32 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kaviareň v Kodani

Pripravte si šálku voňavej horúcej čokolády, natiahnite si hrubé ponožky, schúľte sa do kresla a vydajte sa spolu s hlavnou hrdinkou Katie do Kodane. Čaká vás prekvapivá cesta za povestným dánskym šťastím a... romantickou sladkou láskou.

Mladá a krásna Katie nikdy nemala ustlané na ružiach. Mama jej zomrela príliš skoro a otec nezvládol situáciu práve najlepšie. Napriek tomu si dokázala vybudovať úspešnú kariéru v jednej z najprestížnejších londýnskych PR agentúr a nájsť skvelého priateľa. K šťastiu jej chýbalo už len vytúžené povýšenie.
Sny o úspešnej kariére a veľkej láske však zrazu visia na vlásku, keď sa dozvie, že jej úžasný priateľ ukradol nápad, vďaka ktorému ho povýšili namiesto nej. A tak sa Katinou poslednou nádejou stáva cesta do Kodane, kde sa musí pokúsiť získať nového klienta. Spočiatku otravný výlet s hŕstkou ešte otravnejších novinárov sa postupne mení na jedno úžasne dobrodružstvo, ktoré nakoniec všetkým zmení život.

Očarujúca Kodaň s jednou úžasnou kaviarňou, v ktorej to vonia škoricou, koláčikmi a horúcou čokoládou, v ľuďoch totiž dokáže znova zapáliť oheň lásky. A tentoraz nebude výnimkou ani Katie...

Detaily o knihe

Názov: Kaviareň v Kodani

Originálny názov: The Little Café in Copenhagen

Objednávací kód NADBK82046

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá oddychová kniha (Janka, 29.8.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha s pútavou zápletkou, romantikou a krásnym prostredím Kodane, ktoré mi pripomenulo moju návštevu Dánska a tohto nádherného mesta. Dej sa odohráva čiastočne v Londýne a čiastočne v Kodani. Napriek tomu, že sa jedná o vyslovene oddychový román, dej nebol až natoľko predvídateľný a stalo sa pár zvratov, aj keď samozrejme happy end nemohol chýbať. Posolstvo knihy je uvedomiť si, čo sú v živote ozajstné priority a mne osobne sa páči aj filozofia Dánov "hygge", ktorá je v knihe super detailne popísaná. Určite odporúčam.

výborný začiatko série (Laura Löbbová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kaviareň v Kodani bola veľmi príjemná oddychovka, vďaka ktorej som spoznala Dánsko. Pamiatky, kultúra a hlavne JEDLO, všetkého bolo v knihe dosť a všetko bolo opísané tak skvelo, že som hneď mala chuť vycestovať a prežiť to na vlastnej koži. Postavy mi boli sympatické a najmä sa mi páčilo, že aj každá vedľajšia postava tam nebola len tak zbytočne, ale mala v príbehu svoju opodstatnenú rolu. Všetko po tejto stránke dávalo zmysel a dokonale zapadalo. Dej bol jednoduchý, celkom predvídateľný, ale v tomto žánri to beriem už skôr ako samozrejmosť a absolútne mi to nevadí. Jediné, čo mi mierne prekážalo boli opisy pri romantických častiach príbehu, ktoré mi neboli úplne po chuti (samé ohňostroje pri bozkávaní a tak). Musím však povedať, že chémia medzi postavami sa mi veľmi páčila. Knihu som si užila naplno, do Kodane sa určite pozriem a voľné pokračovanie si kúpim!

Titulka bola na knihe najlepšia (Dominika, 28.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
"Pocit súdržnosti vzniká, keď sa spojíte s ostatnými a prestanete ich súdiť. V Dánsku sa ľudia nesnažia byť stredobodom pozornosti. Nikto nie je dôležitejší než ostatní." - Eva Hneď zo začiatku knihy som ocenila to, že hlavná hrdinka bola úspešná a budovala kariéru. Čo sa teda na konci pokazilo a mňa to teda sklamalo. Veľmi sa mi páčil opis Kodane (čo ju na mojom wish travel liste posunulo oveľa vyššie) a hygge. Tešiť sa z malých vecí, z priateľov, rodiny a nestresovať sa, keď to nie je nevyhnutné je niečo, čo by som aj ja mohla aplikovať do svojho života. Trochu mi však chýbalo viac romantiky, tej tam bolo na môj vkus na romantickú knihu málo. Tým pádom, by táto kniha mohla vyhovovať aj ľuďom, ktorí nechcú úplne presladené knihy.

Milá romantika so skvelou atmosférou (Maťa, 19.4.2022) Odpovedať

Poviem vám, úplne rozumiem tomu, prečo má táto séria taký veľký úspech - toto bolo skvelé! Táto kniha totiž ponúka môj najobľúbenejší typ romantickej knihy - niečo, čo je milé, pohodové, sladké (ale nie priveľmi sladké), ale zároveň ponúka aj niečo viac než len predvídateľný príbeh. V tomto prípade to bolo cestovanie a jedlo. Autorka opísala Kodaň tak krásne, až som mala chuť zbaliť sa a kúpiť si jednosmernú letenku. To, že som bola pri čítaní neustále hladná hádam ani spomínať nemusím. Nie je to síce kniha, z ktorej padnete na zadok a zmení vám život (teda, možno ak si vďaka nej predsa len kúpite tú jednosmernú letenku), no ponúka veľmi príjemný, oddychový a miestami vtipný príbeh, pri ktorom sa budete usmievať a budete mať chuť zakutrať sa do deky, uvariť si kávu alebo čaj a k tomu si nachystať niečo sladké. Okrem príjemného príbehu má kniha aj veľmi sympatické postavy. Nielen Ben a Kate mi prirástli k srdcu, ale aj celý novinársky tím a, pravdaže, Eva. Za seba môžem knihu jednoznačne odporúčať a už teraz tuším, že si postupne prečítam celú sériu.

Príjemná oddychovka ku káve a koláčiku (Zuzana Hušlová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku (cca tých prvých 40-50 strán) ma kniha až tak nechytila, ale to sa potom zmenilo. Akonáhle sa hlavná postava Kate vydala so skupinou novinárov na pracovnú cestu do Kodane, dej začal naberať na obrátkach. Kúzelná Kodaň a dánsky národ, považovaný za ten najšťastnejší, zmenili život každému jednému členovi skupiny. Ani jeden z nich sa domov nevrátil bez toho, aby na ňom tento výlet nezanechal stopy. Opisy Kodane boli prekrásne a úžasné a považujem ich za jedno z najväčších pozitív tejto knihy. Vďaka nim som sa dozvedela veľa o pamiatkach v tomto hlavnom meste, ale aj o spôsobe života v tejto krajine (aj o tzv. "hygge") a mala som chuť ihneď sa pobaliť a vycestovať tam tiež. Dej (a jeho romantická zápletka) bol zaujímavý. Jedine pár scén mi prišlo takých trochu zbytočných, že by sa bez nich kniha kľudne zaobišla, ale celkovo hodnotím knihu pozitívne, tak na 4,5*, ako príjemnú oddychovku, ktorá sa dobre číta pri kávičke a koláčiku.

Návyková séria (Alena Mendelová, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na romantické úteky sa vždy tak teším, že aj povinnosti idú stranou len aby som si mohla prečítať pár stránok. Podľa môjho názoru, nie sú tieto knihy typická oddychovka medzi historickými románmi. Knihy z tejto série ti poskytnú aj cestovateľský zážitok. Najprv sa zamilujete do krajiny, v ktorej sa hrdinka nachádza a potom sa zamilujete do páru, ktorý autorka vytvorila. Kaviareň v Kodani je prvá kniha z tejto série a všetci musíme uznať, že lepší štart sme si ani nevedeli predstaviť. Taktiež je to aj krásna namotávka na všetky ostatné časti. V knihách sa uplatňuje životný štýl hygge, ktorý pravdepodobne zatúžite vyskúšať. Atmosféra pohody, ktorú knihy navodia je návyková.

Kniha Kaviaren v Kodani (Katarína, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekný den. Knihu som si pozičala od kamarátky, nakolko som mala od nej pozicanu aj Cukráren v Parízi. Hned som siahla aj po tejto druhej knihe , pretoze ma hned svojim uvodom vtiahla do deja a mozem povedat ze bola este trochu lepšia ako prvá kniha. Precestovala som Kodan , a hned po dočítaní som si kupila aj knihu Pekáren v Brooklyne na ktoru sa momentálne chystám. Knihy su mojim velkým relaxom a zároven balzamom na dusu.

Kodaň mesto snov :) (Yolanda von Francenstajn, 10.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy, ktoré ma vtiahnu do deja hneď prvými stránkami a je veľmi ťažké urobiť si pri čítaní prestávku. A toto je jedna z nich. Zatiaľ som od tejto autorky žiadnu knihu nečítala, ale som rada, že som si kúpila hneď všetky 3 knihy z tejto série i keď som nevedela do čoho idem. Hoci presne viete ako sa bude dejová línia vyvíjať (veď, čo si budeme hovoriť, knihy s touto tematikou sú si podobné) i tak je kniha pútavá a každá z postáv postupne odhalí svoje malé tajomstvo. Okrem toho, že po dočítaní som mala chuť presťahovať sa do Kodane, prinútila ma aj zamyslieť sa nad tým, či je môj život naozaj taký aký ho chcem mať a čo všetko viem urobiť aby som bola šťastná nielen ja, ale aj ľudia okolo mňa. Myslím, že v tejto hektickej a stresujúcej dobe táto kniha pohladí na duši každého kto si chce oddýchnuť. Vrele odporúčam. A keďže ja čítam knihy, ktoré sa mi páčia viackrát aj táto bola zaradená na môj zoznam.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x