bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Manželka a vdova

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 04:01

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Manželka a vdova

Jadro príbehu Christiana Whita sa odohráva v známom austrálskom letovisku na ostrove Belport, v zimnom období opustenom a bez života. Vdova príde o svojho muža Johna a manželka o svojho muža Raya. Každá z nich rozpráva svoj príbeh paralelne s príbehom tej druhej a naoko nezlučiteľné osudy sa postupne zlievajú do jedného celku, aby sa ich cesty nakoniec skrížili v pôsobivej scéne, kde každá zachraňuje vlastnú rodinu.
Elegantná Kate začína tušiť, že v jej manželstve to škrípe. Je nesamostatná, úplne podriadená svojmu mužovi a život bez neho si nevie ani predstaviť. No keď sa John nevráti z lekárskeho sympózia v Londýne a Kate zistí, že manžel už tri mesiace nepracuje na pôvodnom pracovisku v nemocnici, zdesene si uvedomí, že žila s neznámym cudzincom, ktorý u nej hľadal bezpečný prístav.
Jednoduchá predavačka Abby pracuje na ostrove v miniatúrnom supermarkete. Má zvláštnu záľubu v preparovaní zvierat a rada behá dlhé trate po pobreží. Veľa času trávi s lesbickou priateľkou, miestnou policajtkou. Je spokojná so svojím životom, oddane sa stará o atraktívneho manžela Raya a má plné ruky práce s deťmi – rebelujúcimi a ťažko zvládnuteľnými tínedžermi.
Konflikt medzi mužmi postupne vychádza najavo a pokračuje konfliktom Kate a Abby. Autor šikovne nahadzuje udičky a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú pre prípad dôležité, ale aj mätúce.
Brilantne spracovaný príbeh s neopakovateľnou strhujúcou atmosférou vedie čitateľa kľukatými cestičkami ľudských osudov až na okraj útesu, kde mu položí dôležitú otázku: Ako dobre poznáme ľudí, s ktorými žijeme a ktorých milujeme?

Detaily o knihe

Názov: Manželka a vdova

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Triler (Veronika, 1.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Prva polovica knihy bola dost pomala, autor sice dobre budoval atmosferu ale chybalo mi tam viac napatia. V druhej polovici ma potesil dejovy zvrat, a potom sa to uz pekne rozbehlo.

Triler, ktorý vás prišpendlí k stoličke (Tatiana, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokiaľ v tomto príbehu hľadáte niečo zložité, tak Vás vyvediem z omylu. Autor stavil na jednoduchosť, ale v dobrom slova zmysle. Príbeh - i keď sa to možno nezdá je naozaj jednoduchý, no autor ho dokázal tak prešpekulovať a pomotať, že v istom momente budete "čumieť" a rozmýšľať nad tým, čo Vám uniklo. Minimálne takto to bolo v mojom prípade. V istých momentoch som naozaj premýšľala, či mi neušiel nejaký detail a mala som nutkanie vrátiť sa o pár stránok. Môj výraz bol v tej chvíli asi všehovoriaci. Napadalo ma všeličo od návštevy mimozemšťanov až po spiknutie (a to nie som milovník konšpiračných teórií). Ešte dobre, že som svoje nutkanie potlačila a čítala ďalej. Potom sa mi rozsvietila žiarovečka. Ani vy sa nenechajte opantať milným dojmom a vystresovať a rozhodne čítajte ďalej. Nič z príbehu Vám neušlo, všetko pochopíte neskôr a príbeh Vám do seba pekne zapadne ako puzzle. Čo musím tiež vyzdvihnúť a pochváliť bol samotný zaujímavý námet, ktorý mal síce autor v hlave, no veľký podiel na výsledku mala aj jeho manželka. Šikovná, tu si milý Christian držte. Jej nápad dal knihe iný náboj a rozmer. Opäť sa stretávame so zaujímavými postavičkami, ktoré Vás udržia v napätí. Jedna z nich Vás možno prekvapí svojou bizarnou úchylkou v preparovaní zvierat. Zvláštne oživenie a zároveň čudesný spôsob trávenia voľného času. Komu nevadia morbiďáci, ten si príde na svoje. Autor tiež niektorými vsuvkami a udalosťami tak trochu pichne do osieho hniezda. Túto časť príbehu som akosi vytušila, no jej aktérov som netipovala správne. Čítanie tejto knižky som si náramne užila. Príbeh ma doslova vcucol a tak som prevracala stránku a za stránkou a čas sa pre mňa v tej chvíli zastavil. Chcela som si ho ešte chvíľku vychutnať a tak som si posledných 50 strán nechala na ďalší deň. Postavy v knihe sa mi tiež páčili, išlo o naozaj rozmanitú paletu ľudských charakterov, vzorcov správania a spletí tajomstiev. Určite si niekedy v budúcnosti dám čítacie repete. 

triler ako sa patrí (radka, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri čítaní tejto knihy som si vravela, že je jasné ako facka kam autor mieri. Omyl, nechala som sa úplne nachytať. Brilantne napísaný triler, pri ktorom autor čitateľa absolútne zmätie. Krátke kapitoly navádzajú k rýchlemu prečítaniu. Vskutku skvelé čítanie.

super triler (Martin, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci je tento toto autorova druha kniha pre mna je prva a urcite si zaobstaram aj Nezvestnu. Dej ma uplne pohltil. za jeden den som knihu precital a hoci som si myslel, ze po par kapitolach mi bolo vsetko jasne o niekolko dalsich nastal uplny zvrat. Kapitoly su na striedacku z pohladu manzelky a vdovy a postavy su v pribehu velmi realisticke. Odporucam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x