bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Perlová sestra

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Séria:Sedem sestier (4.diel z 8)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:496
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Perlová sestra

Štvrtá sestra CeCe D´Apliese nemala nikdy pocit, že niekam patrí. Po smrti nevlastného otca, tajomného milionára tatka Slaného, sa ocitne na životnej križovatke.
V zúfalstve sa rozhodne odísť z Anglicka a pátrať po svojej minulosti. Má jedinú stopu - čiernobielu fotografiu a meno ženy, ktorá žila v Austrálii pred vyše sto rokmi. Cestou do Sydney sa zastaví v Thajsku, kde stretne záhadného a tajuplného Acea, muža rovnako osamelého ako ona.
Dávno predtým dostane mladá Kitty McBridová, dcéra chudobných škótskych rodičov, ponuku vycestovať do Austrálie ako spoločníčka bohatej dámy, pani McCrombieovej. Po príchode do Adelaide sa jej osud dramaticky prepletie s osudom identických dvojčiat – impulzívneho Drummonda a ambiciózneho Andrewa, ktorý je dedičom perlového impéria. Kitty ako jedna z prvých austrálskych podnikateliek dovedie obchod s perlami do netušeného rozkvetu.
CeCe dorazí do Austrálie a ocitne sa v spaľujúcej horúčave červených planín vnútrozemia. Niečo hlboko v duši rezonuje s energiou tohto kraja a znovu sa jej vráti schopnosť a radosť z maľovania. CeCe uverí, že tento rozľahlý divoký kontinent jej ponúka niečo, čo nikdy nedúfala nájsť: pocit, že niekam patrí, pocit, že má domov...

Detaily o knihe

Názov: Perlová sestra

Objednávací kód NA628654

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Cece a Kitty (Vladimíra Mareková, 19.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pátranie po svojom pôvode zavedie Cece do Austrálie, kde prežíva svoj príbeh a v historickej línii sa stretáva s Kitty, ženou, ktorá musela bojovať s rasovými predsudkami a stala sa najvplyvnejšou ženou v perlovom impériu. Lucinda Rileyová každým príbehom predčí ten predchádzajúci. Aj pri tomto sa príbehu sa vo mne miešali emócie a dokonca mi aj vyšli slzy...Určite stojí za prečítanie. Ukáže vám Cece z iného uhla pohľadu, než to bolo doteraz a vytvoríte si na ňu svoj názor.

Perlová sestra (Veronika Špirengová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Štvrtý príbeh zo série Sedem sestier. Autorka nám predstavuje Kelainó, prezývanú Cece. Vo svojom vlastnom príbehu sa CeCe ukazuje v inom svetle ako nám bola predstavená v predchádzajúcich knihách, aj ona má svoje chyby, tajomstvá, bolesti a strach. Nakoniec však nájde to najcennejšie, svoj hlas a pocit, že niekam patrí, nájde svoj domov. V historickom prelínaní deja sa nám predstavuje príbeh a rodinná história CeCe cez príbeh Kitty, domorodá kultúra, kde na pozadí úžasných opisov prírody a rozvoja miest v nehostinnom prostredí Austrálie, je cesta plná záhad, nádejí a snov. Rozdiely medzi bohatými a chudobnými, rasové predsudky voči pôvodným obyvateľov poukazujú na stále živú históriu. Opäť je nám predložená ukážka sily ženy, na tú dobu jej pokrokové a emancipované zmýšľanie, ktorá bojovala so svojím strachom z neznámeho a odvahe čeliť novému a neznámemu svetu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x