bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Daisy Jones a The Six

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Daisy Jones a The Six

Fascinujúci román o sláve, láske, hudbe a o tom, čo sa stane, keď sa šťastie pominie a zhasnú reflektory. Daisy Jones & The Six je príbeh raketového vzostupu rockovej kapely, ktorej hudba charakterizovala jednu éru a ktorej náhly rozpad vyvolal množstvo nezodpovedaných otázok. Pripravte sa na bláznivý, nezabudnuteľný výlet do Los Angeles 70. rokov, sex, drogy a rock and roll!

Len čo sa úspešná rocková kapela The Six spojila so začínajúcou speváčkou Daisy Jonesovou, vypuklo hotové šialenstvo. Ich piesne ovládli hitparády, ich albumy zneli z každého gramofónu, ich koncerty po celej krajine boli beznádejne vypredané. A potom, 12. júla 1979, sa z ničoho nič rozpadli.
Nikto netušil prečo. Až doteraz.
Ich vzťahy boli divoké rovnako ako ich hudba – boli priateľmi, milencami, bratmi aj rivalmi. Sami neverili tomu, aké mali šťastie, kým oň neprišli. Táto kniha zachytáva príbeh ich začiatkov i búrlivých nocí, ale každý z nich si pravdu pamätá trochu inak. Jediné, čo všetci vedia s istotou, je fakt, že od chvíle, keď Daisy Jones bosá vystúpila na pódium v klube Whisky, kapela sa navždy zmenila. Pri tvorbe hudby totiž nikdy nejde iba o hudbu. A niekedy môže byť veľmi ťažké určiť, kde sa končí melódia a začínajú sa city.

Prekladateľ: Beata Horná

Detaily o knihe

Názov: Daisy Jones a The Six

Originálny názov: Daisy Jones and The Six

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha od výbornej autorky (Simona B., 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som siahla po tom, ako som prečítala od autorky Sedem manželov Evelyn Hugo, a kedže to je jedna NESKUTOČNÁ kniha, vedela som, že aj táto bude určite skvelá. A mala som pravdu. Hneď od prvého momentu ma kniha bavila, čo býva pri mnohých knihách problém, keď začiatky bývajú neslané, nesladké. Toto ale nebol ten prípad. Stále som nad knihou premýšľala a preto som knihu dočítala v priebehu 3 dní. V knihe sa neustále striedajú pohľady členov kapely, a tu sa ukázala autorkina genialita v písaní, keďže zakaždým ste sa vedeli vcítiť do človeka, ktorý práve "rozprával". Nič sa mi nemotalo, neplietlo. Dokonca aj mená postáv autorka vybraná také, že som si ich od prvého momentu pamätala a neplietli sa mi. Veľmi ma bavilo to, ako na jednu vec mala každá postava iný pohľad a názor, vždy som sa nad tým pousmiala, keďže takto to je aj v reálnom živote, a vidieť to takto priamo pri čítaní "v akcii" bolo zábavné a úsmevné. Koniec knihy ma milo prekvapil a knihu som zatvárala s úsmevom, ale viac o konci nebudem prezrádzať. Po prečítaní uvidíte sami ;) Rozhodne odporúčam, kniha bola veľmi originálna a (takmer) všetky postavy som si zamilovala. Až mi je ľúto, že som knihu už dočítala.

Daisy Jones and The Six (Valéria Vknihách, 1.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Daisy Jones and The Six som registrovala už pred nejakým časom na zahraničných bookstagramoch a recenzie na ňu boli samá chvála. Som veľmi rada, že môj prvý kontakt s autorkou Taylor Jenkins Reidovou bol práve takýto výnimočný. Aspoň pre mňa. Touto knihou, jedinečným kúskom v mojej knižnici, som sa zoznámila s tvorbou Taylor a nemohlo to dopadnúť lepšie. V úvode príbehu je "Poznámka autorky" a bola som presvedčená, že v knihe sú reálne osoby. Áno,bolo to mojou nevšímavosťou. Škoda. Celá kniha je písaná formou interview s členmi kapely. Vidíme situácie z rôznych uhlov pohľadu, čo je úplne fascinujúce. Nič podobné som doteraz nečítala a musím povedať, že ani žiadnu fikciu vykreslenú reálnejšie. Striedanie postáv v rozprávaní bolo autentické a nezrovnalosti vo výpovediach na jednu a tú istú vec\ situáciu boli o to uveriteľnejšie-veď aj v bežnom živote vidí viac ľudí jednu situáciu rozdielne. Čítala som asi po 10-15 strán denne, až som sa dostala na stranu 120 a zrazu som nedokázala knihu pustiť z rúk. Čítam pomaly,no o tretej nad ránom som si spokojná ľahla do postele. Daisy Jones and The Six bola dočítaná a už druhý deň si z hlavy neviem knihu dostať

Skvelý príbeh (Kristy.Books, 24.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, kde mám vôbec začať? Chcela by som toho toľko povedať, ale zároveň neviem, či nájdem vhodné slová, ktoré by dostatočne opísali moje pocity z tejto knihy. Po Siedmich manželoch Evelyn Hugo som mala vysoké očakávania a absolútne som nebola sklamaná. Autorka nám dopriala skvelý príbeh o hudbe, sláve, tvrdej práci, úspechoch i pádoch, drogách, závislostiach, sklamaniach, láske, o živote. Po dočítaní som bola úplne emočne mimo. Obsahovala množstvo krásnych a hlbokých myšlienok, že keby som uznávala lepíkovanie alebo zaznačovanie v knihách, určite by som mala poznámky po celej knihe. Ako predtým dokázala famózne priblížiť svet hercov, teraz to isté urobila so svetom spevákov. Vôbec som nemala pocit, že čítam knihu, skôr sa mi zdalo, že som si pustila telku a dívam sa na hudobný dokument. Taylor dokáže prostredie, atmosféru i postavy vykresliť tak reálne, až som mal chuť sadnúť si za počítač a na internete si všetkých vyhľadať, vypočuť si piesne, pozrieť si videá z koncertov. Naozaj sú to iba fiktívne postavy? Zvolila si naozaj originálny štýl na napísanie knihy, vďaka ktorému sme mali možnosť nahliadnuť do udalostí z rozličných pohľadov, ktoré sa nie vždy zhodovali. Daisy Jones & The Six je jeden z tých príbehov, ktoré si budete pamäť ešte dlho po jeho prečítaní.

Fenomenálne! (Mona, 22.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Daisy Jones & The Six je kniha, ktorá sa vryla do môjho srdca a už navždy v ňom bude mať svoje miesto. Zamilovala som sa do nej a stala sa pre mňa výnimočnou. Zarezonovala vo mne najmä tým, že pôsobila tak skutočne/surovo/reálne. Daisy Jones aj členovia kapely The Six sa stali pre mňa skutoční ľudia z mäsa a kostí - tak dokonale autorka píše. Emócie boli hmatateľné z každého riadku a z knihy o sexe, drogách a rokenrole sa postupne stávala rocková balada, z ktorej som mala každú chvíľu zimomriavky. Daisy Jones & The Six je kniha o ľuďoch závislých na hudbe, láske, rodine, priateľstve, sexe a drogách. O ľuďoch, ktorí boli výnimoční, no predsa ľudskí. O chybách, ambíciách, sebectve, sláve, talente a celkovo o živote. O ľuďoch, ktorí sa vyvíjali, padali a opäť vstávali. No pre mňa to bola najmä kniha o jednej výnimočnej žene. O žene s neskutočnou duševnou silou, nezlomnou vierou a obrovskou láskou v srdci. O žene, ktorá všetko zmenila. O žene, ktorá už od začiatku nanápadne vynikala nad ostatnými a ktorej boli venované aj posledné riadky príbehu, z ktorých ma až zamrazilo. A nie, nebola to Daisy Jones... Ak máte chuť prečítať si knihu, ktorá je iná..., ktorá je výnimočná - kniha Daisy Jones & The Six takou knihou jednoznačne je.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x