bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prečo ja?

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prečo ja?

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:




Saša je v manželstve nešťastná. Dusí v sebe odpor k vlastnému mužovi, no napriek všetkému vo vzťahu zotrváva, veď navonok sa niet na čo sťažovať.

Za výbuchov prvých silvestrovských ohňostrojov sa jej život dramaticky zmení a ona vstupuje do nového roka vystrašená, s otázkou, na ktorú neexistuje odpoveď — Prečo ja? Doteraz zdravá žena sa ocitá na onkológii, odstrihnutá od svojich najbližších pre pandemické opatrenia. V hlave sa jej vynárajú najhoršie scenáre.

Celý život sa starala o blaho ostatných, robila len to, čo sa od nej očakáva, a pritom si odopierala vlastné šťastie. Čo je však horšie, aj lásku. Dostane ešte šancu napraviť to?








LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy PREČO JA?:


Detaily o knihe

Názov: Prečo ja?

Objednávací kód NA204973

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

realna kniha (Slávka Beňáková, 2.11.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím sa priznať, že až po prvých stránkach som zistila, že ide o slovenskú autorku. Doteraz som túto autorku nepoznala a meno ma zmiatlo a dokonca som neskôr zistila, že od tejto autorky už mám doma knihu, len zatiaľ neprečítanú. Kniha sa čítala ľahko a pohodovo. Išlo o taký ten reálny príbeh, kde reálne čítate ako to v živote chodí a nie nejakú rozprávku pre dospelých. Určite mnoho žien žije takýto život, kde pozerajú hlavne na rodinu a šťastie deti aj napriek tomu, že nie sú šťastne so svojím životom a hlavne manželstvom. To sa mi na knihe páčilo asi najviac. Hlavná hrdinka bola taká obyčajná reálna žena, ktorú postihlo to čo asi žiadna žena nechce vo svojom živote zažiť. Jej manžel mi od začiatku nebol veľmi sympatický a o priateľkách som nevedela ani aký názor si mám vytvoriť. Dej príbehu sa odohráva v tomto roku a preto sa tam stretávame s problémami, ktoré v tomto roku sa dotkli každého. A ja musí povedať, že mne to pri čítaní dosť vadilo. Knihy čítam, hlavne preto aby som unikla trochu od toho čo sa deje vonku za mojou bublinou, v ktorej pri čítaní som a toto čítanie mi túto moju bublinu narušovalo. Spomenutie pandémie, ktorá nám momentálne dosť strpčuje život mi až tak nevadilo, nakoľko bola spomenutá v takom ešte pre mňa prijateľnom rozsahu. Ale čo najviac sa mi nepáčilo, keď v knihe boli spomenuté voľby a politická situácia. V knihe boli dosť vyjadrené názory na niektoré politické strany a mne to vadilo a to hlavne preto, že niekedy som mala pocit akoby autorka týmto chcela poukazovať na svoje politické presvedčenie a k takémuto príbehu mi to nesedelo. Možno je to len môj zlý pohľad na to a v skutočnosti, len autorka chcela poukazovať na to, že príbeh je riadne reálny. Kto vie, ale mňa osobne to pri čítaní dosť rušilo. Kniha patrí medzi tie (pre mňa už) menšieho rozsahu, takže prečítala som ju pomerne rýchlo. A myslím si, že bolo to tak akurát, viacej toho nebolo potreba, ale ani menej.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kto nezažil, ten nevie, čo sa v takých prípadoch premelie v prvých minútach žene hlavou. Ani ja som si nič podobné nedokázala predstaviť, i keď som tieto príbehy, každý iný,
a pritom rovnaký, neraz počula. Boli všade okolo mňa. Najprv v nich figurovali naše mamy, susedy, známe, neskôr už aj kamarátky alebo rovesníčky.
A kto zažil, ten vie, že kým sa nepotvrdí, že ide o voľačo neškodné, stane sa hrčka stredobodom vesmíru, centrom všetkých myšlienok, ktoré majú len jedno vyústenie – čo keď dôjde na najhoršie? K panickému strachu sa pridruží akési šialené bilancovanie života, čo som stihla a čo nie, čo som urobila dobre a čo nie, čo som zažila a čo nie...
Všetko sa odohráva v divokej rýchlosti preklepnuté otázkou „Prečo ja?“
Privolala som si ju?
Som nevďačná?
Môžem si za hrčku sama?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x