bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Toto je Kórea

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Toto je...
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Toto je Kórea

Jedinečná sonda do kórejskej kultúry

Kórea je práve v kurze – či už ide o Oscarmi ocenený kórejský film Parazit, explóziu záujmu o K-pop, gurmánov, ktorí milujú pibimbap a kimčchi, alebo o nevídaný dopyt po K-kozmetike. Koľko však toho viete o skutočnej Kórei a o tom, ako svoju krajinu vnímajú jej obyvatelia?
Tento knižný sprievodca vás zoznámi s pôsobivými dejinami a úžasnou geografiou Kórey, jej jedinečnými zvykmi aj osobitosťami každodenného života. Prináša vyčerpávajúci prehľad všetkého, čo je kórejské – spoznáte kuchyňu, dejiny, architektúru, umenie, svojráznu módnu scénu, inovatívny dizajn, rodinný život, tradície, filozofiu, hudbu, zemepis a najnovšie technológie.
Ak sa chcete naučiť randiť po kórejsky, dozvedieť sa, kam chodia miestni obyvatelia na dovolenku, objaviť správny spôsob konzumácie kórejských pokrmov alebo si zlepšiť emočnú inteligenciu pomocou umenia nunčchi, tento sprievodca srdcom a dušou Kórey nesmie chýbať vo vašej knižnici.

Z anglického originálu preložili Hana Kucharovičová, Zuzana Hritzová, Martin Katuščák a František Paulovič.

Detaily o knihe

Názov: Toto je Kórea

Originálny názov: How to live Korean

Objednávací kód NA204962

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Na skok do Kórey (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odskočte si spolu so mnou a vydavateľstvom Ikar na poznávací zájazd do Kórey. "Toto je Kórea" je jedinečná a moderne spracovaná publikácia, ktorá nás prevedie históriu, geografiou, životným štýlom, abnormalitami, slávnymi osobnosťami, gastronómiou a ešte mnohými zákutiami Južnej Kórey. Aj keď som sa začiatkom knihy týkajúcej sa prevažne histórie musela prelúskať trošku ťahšie, nie je to určite nudná "učebnica", ale pozoruhodne spracovaná kniha, v ktorej sa dozviete mnoho pikošiek, často šokujúcich (aspoň pre mňa), ktoré ma viedli k obdivu obyvateľov tejto krajiny, ktorí sú neskutoční "makači" Prevedenie knihy sa mi veľmi páčilo už od minimalistického, ale za to efektného obalu knihy až po očarujúce ilustrácie, ktoré dopĺňali svieži text, ktorý zaujme aj nečitateľov. Ak máte radi cestopisy, investícia do tejto knihy od @buxsk bude určite skvelou investíciou.

Netradičný sprievodca (Michaela Zamari, 12.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vedeli ste, že vedúca spoločnosť v oblasti elektrotechniky - Samsung, bola pôvodne založená na obchodovanie s potravinami? A to je len jedna z mála fascinujúcich informácií z knihy, ktorá vám priblíži Kóreu ako žiadna iná.  Autorka tohto netradičného "sprievodcu" na cca 221 stranách predstavuje stručné dejiny, ducha Kórey, vzťahy a spoločenský život, stolovanie aj kórejskú kuchyňu, životný štýl aj zvyky či konkrétne príslovia. Mňa najviac oslovilo - "odtrhnúť si hviezdu z oblohy" - spojenie, ktoré sa používa v súvislosti so situáciami, ktoré sú veľmi náročné, až nemožné. Hoci som slová ako Hjangjakčipsongbang iba preletela očami a nedokázala som si lámať jazyk ani len pri vnútornej vrave, aj tak sa kniha čítala veľmi ľahko (no dobre až na úvod s históriou, kde som sa trochu strácala ☺) a rýchlo. Vy si ju môžete dávkovať postupne, alebo ju zhltnúť na jedno posedenie. Mňa osobne šokovalo, aké množstvo robotov sa už dnes pohybuje medzi bežnou populáciou a číslo 710 na 10 000 pracovníkov má ešte rásť. Napriek tomu ma viac zarazilo, že niektoré stupne školákov trávia v škole 12 až 16 hodín a dlho nikoho netrápilo, že trpia nedostatkom spánkom. No mimo to mi pútavé informácie o spôsobe života, najvýznamnejších osobnostiach, ktoré preslávili tento kút sveta, či konkrétne potraviny z domácej kuchyne nedvíhali tlak a celkom ma nalomili na návštevu nielen Soulu. Ak ste doteraz Kóreu vnímali len vďaka filmu Parazit, jednoznačne sa začítajte a rozšírte si vedomosti. Možno si dokonca predĺžite život vďaka ich zdravej strave či omladnete pomocou kozmetických rád, ktoré v knihe nájdete tiež. 

Super pre k-nadšencov (Neliss, 25.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stručný a zároveň komplexný pohľad na kórejský polostrov doplnený o pôsobivú vizuálnu stránku. Nájdete tu všetko od dejín, cez geografiu a jazyk, až po rôzne aspekty kultúry a popkultúry. Bonusom sú užitočné tipy pre prípadných turistov. Samozrejme, žiadny národ nemožno prezentovať ako monolit. Autorka si to našťastie uvedomuje a svoje postrehy nezovšeobecňuje. Túto publikáciu teda vnímam ako bohatého sprievodcu Kóreou. Môže poslúžiť ako úvod pre tých, ktorý o "k-svete" nič nevedia, a zároveň sa zíde aj tým, ktorí si chcú rozšíriť svoje neúplné základné poznatky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x