bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odkiaľ je život dokonalý

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Edícia:Pandora
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 15,11 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,47 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,99 €
Ušetríte: 2,52 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odkiaľ je život dokonalý

Adele žije na periférii Bologne a má len osemnásť rokov, keď sa v jedno skoré ráno vyberie sama na zastávku autobusu, s prasknutou plodovou vodou a kontrakciami, aby sa dostala do pôrodnice. Je rozhodnutá dať dcéru na adopciu, pretože ju jej bývalý frajer Manu opustil a navyše sa ako drogový díler dostal do väzenia a ona chce pre svoje dieťa čosi lepšie než život na sídlisku Labriola, kde všetci prehrávajú už, keď sa narodia.

Tridsiatnici Dora a Fabio, naopak, patria do lepšej spoločnosti, majú krásny priestranný byt v historickom centre Bologne, ale po rokoch neúspešných pokusov o umelé oplodnenie sa ich manželstvo pre Dorinu posadnutosť dieťaťom rúca.
No je tu ešte aj Zeno: Adelin tajomný sused, ktorý ju každý večer pozoruje zo svojho balkóna, a zároveň Dorin študent. Zeno vníma všetky jemné, takmer neviditeľné hranice, ktoré oddeľujú mesto protagonistov od mesta vydedencov.
A všetkých spája jedna a tá istá túžba nájsť miesto, odkiaľ by sa im život mohol zdať aspoň na chvíľu dokonalý.

Detaily o knihe

Názov: Odkiaľ je život dokonalý

Originálny názov: Da dove la vita e perfetta

Objednávací kód NA628229

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalý život? (Knihomoľka Evka, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci názov a obal knihy nabáda k objaveniu dokonalého života, vnútrajšok je nasiaknutý nedokonalosťou vo všetkých možných podobách. Nedokonalé ženské telo, nedokonalí manželia a otcovia, nedokonalé prostredie na život, detstvo, prítomnosť aj budúcnosť. Množstvo srdcervúcich scén a vzájomne prepletených vzťahov. Priateľstvo silné, čisté a pritom v troskách. Vzťah naivný, detský a pritom tak rýchlo vtiahnutý do dospelosti. Manželstvo ponížené a prefackané toľkými ranami, koľko by neschytalo ani desať manželských párov dokopy. A predsa odhodlané vždy sa postaviť, objať a držať pri sebe. Pretože jedine láska to všetko nakoniec ustojí. Tá láska, vytrvalá a neporaziteľná, ktorá všetky prekážky dokáže pretaviť na ešte silnejšie puto. Chudoba verzus neplodnosť. Boj zvádzaný až do posledných strán. Fenomenálny opis postáv a prostredia ma úplne celú vtiahol do ulíc bloku Lombriconi. Dojal. Žasnem. S padnutou sánkou.

príjemné čítanie (Martina, 18.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Niekedy, ak je kniha úplne všade, tak jednoducho nemám chuť sa pustiť do jej čítania. Od knihy som dostala presne to, čo som očakávala. Na základe anotácie som celý príbeh odhadla a k žiadnym zvratom, ktoré by ma prekvapili, nedošlo. Napriek tomu to bolo veľmi pohodové čítanie. Príbeh z bežného života, ktorý nám ukazuje dve odlišné stránky života.

Kniha roka 2020 (Veronika, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Sú isté skutočnosti, ktoré v živote neovplyvníme a ktoré robia život ťažším. Niektorým skutočnostiam neporozumieme, a potom si kladieme tak všeobecne používanú otázku: „Prečo práve ja?!“ Odpoveď na ňu nepozná nikto. Niekedy odpoveď ani neexistuje. Niekedy je dôvodom naše rozhodnutie, ale môže ním byť aj rozhodnutie cudzie. Rozhodnutie, ktoré učiníme dnes, môže ovplyvniť náš život o deň, týždeň, mesiac, rok či desaťročia. Ovplyvní nás, no môže ovplyvniť aj iných. A niekedy na našich rozhodnutiach absolútne nezáleží, niekedy sa život jednoducho deje a nech urobíme čokoľvek, nezmeníme to. Môžeme sa narodiť problémovým rodičom, vyrastať na periférii v totálnej chudobe, obklopení samými grázlami a rovnakými zúfalcami ako sme my sami, na mieste, odkiaľ niet úniku a jedného dňa, keď si nedáme pozor, zistíme, že sme v 17-tich nechcene otehotneli a aj keby sme si to bábo chceli nechať, vieme, že vyrastať v takých podmienkach nie je nič moc. Niekedy sa zase celý život vnútorne vyrovnávame s fyzickým hendikepom a aj napriek tomu, že sa dobre vydáme, šťastie nám uniká, sen o rodičovstve sa pomaly rozplýva, túžbu nahrádza zúfalstvo, podrýva už aj tak krehký vzťah, ničí nás. Silvia Avallone nám ponúka dej prestúpený fyzickou i psychickou bolesťou veľmi drsne bez žiadneho zľahčovania. Na jednej strane stoja manželia z bohatej štvrte, ktorí túžia po dieťati, ktoré neprichádza a prehlbuje zášť medzi nimi. Na druhej strane stojí chudobné 17 ročné dievča so svojím nechceným tehotenstvom a so svojou neúplnou rodinou, ktorá doteraz nepoznanú situáciu zvláda len veľmi obtiažne. Silvia svojím neobyčajným rozprávačským talentom verne a dojemne zachytila komplikovanosť života, túžbu po materstve, rodičovstve, lepšom živote a strach z nepoznaného, kontrastným zobrazením hlavných hrdiniek poukázala na to, že nájsť šťastie a byť spokojný nie je len otázka peňazí či prestíže a že zdravie sa kúpiť nedá, no zároveň poskytla priestor nádeji a viere, sile nevzdávať sa. Nádherná kniha, silné príbehy a spôsob, akým to autorka celé preplietla, akým spojila osudy jednotlivých postáv vytvára niečo dokonalé, čo by si mali všetci prečítať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x