bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Naše milované nevesty

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 9,23 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,45 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,99 €
Ušetríte: 1,54 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Naše milované nevesty

Zatiaľ čo sa Martina a Jacques pripravujú na Štedrý večer, Martina svojmu manželovi pripomína, aby sa pred rodinou krotil. Ich syn Nicolas im má predstaviť novú priateľku Jeanne a ona nechce, aby ju odplašil.
Jacques sa však vždy správal ako patriarcha, a tak si nemôže pomôcť, aby všetkých nedirigoval – najmä svoje nevesty. Strach zo straty najbližších doženie Martinu k tomu, aby svoj doterajší vzťah s manželom prehodnotila. A hoci sa rozhodla konať, starého psa novým kúskom tak ľahko nenaučíš…

Detaily o knihe

Názov: Naše milované nevesty

Objednávací kód NA628090

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Francúzska oddychovka (Klaudia, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Anotácia sľubovala rodinnú komédiu, čo je žáner, ktorý som v knižnej podobe doteraz nemala ešte príležitosť okúsiť. Hoci úvod je vcelku rozvláčny a ku jednotlivým postavám si budete pravdepodobne hľadať cestu trochu dlhšie, postupne vás táto oddychovka vtiahne do deja a ponúkne veľmi slušný román so štipkou irónie či humoru. „Do zväzku každý prichádza s nejakým batohom plným kameňov. Kamene predstavujú našu minulosť a podmieňujú to, kým sme sa teraz stali.“ (str. 91) Autorka vsadila dej knihy nielen do oblasti Bretónska, kde sa aj sama často zdržiava, ale neopomenula ani Paríž. Príbeh vystavala predovšetkým na myšlienke ľudskej inakosti, z ktorej často vzídu rôzne úsmevné či trápne situácie. Dej plynie viac-menej pokojne, neobsahuje žiadne veľké či prekvapivé zvraty. Kniha je písaná jednoduchým štýlom, obsahuje krátke kapitoly, z ktorých každá má nejaký trefný názov. Azda najvýraznejšou a najviac riešenou postavou je otec Jacque, stavebný inžinier, ktorého onedlho čaká odchod do dôchodku. Kým niekto by sa tešil, on to zvláda veľmi ťažko, cíti sa nepotrebný a nechce si pripustiť, žeby jeho miesto mal obsadiť zástupca mladšej generácie. Zabúda žiť a byť aktívnejší. Namiesto toho si vytvoril vlastnú schránku, pod ktorú nemieni pustiť nikoho. Alebo žeby predsa? Hoci kniha dostala „nálepku“ rodinnej komédie, a nájdete tu miesta, ktoré vyčaria úsmev na tvári, ja som za týmto príbehom videla niečo viac. Nie je to len o humorných situáciách spôsobených stretom odlišných pováh, ale aj o myšlienke starnutia, pocite nepotrebnosti či opustení vlastných ideálov. No v neposlednom rade aj o dôležitosti rodinnej súdržnosti. Knihu Naše milované nevesty odporúčam nenáročným čitateľom, ktorí majú chuť siahnuť po oddychovke, a zároveň sa pousmiať nad rôznymi situáciami, ktoré prináša sám život. Upozorňujem však, že nejedna rodina sa v tomto príbehu môže nájsť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x