bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Horkosladké esencie

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:488
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Horkosladké esencie

Tri generácie, tri osudy a jedno prekliatie.
Ani jednej z nich nie je dopriate spoznať esencie pravej lásky.

Linda sa po rokoch vracia domov a zisťuje, že nič nie je také ako kedysi. Zdravotný stav jej starej mamy sa náhle zhoršil a matka pred ňou niečo skrýva. V rovnakom čase sa stretáva s Danielom, niekdajším najlepším priateľom, s ktorým sa nerozišli najlepšie, a odhaľuje šokujúce rodinné tajomstvo.
Myslí si, že sa nemôže stať už nič horšie. No čo ak sa mýli?

Po nehode na vianočnom večierku sa jej začnú snívať zvláštne sny a v nich objavuje ľúbostný príbeh mladého páru z obdobia druhej svetovej vojny. Hoci je Linda zmätená, časom sa dozvedá, že práve tieto sny sú kľúčom k dávno zabudnutej pravde. Ona jediná môže zlomiť dlhoročné rodinné prekliatie a oslobodiť sa zo začarovaného
kruhu horkosladkých lások a sklamaní.

Bude mať dosť sily a odvahy, aby zvládla prelomiť kliatbu?

Prečítajte si horkosladký príbeh plný lásky, vášne a tajomstiev.

Baja Dolce, autorka obľúbenej knižnej série Placebo, si pre vás opäť nachystala emocionálnu horskú dráhu s nečakanými zvratmi.

Detaily o knihe

Názov: Horkosladké esencie

Objednávací kód NA627931

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

WOW! (Monika Kováčová, 14.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wow..proste wow.. asi najlepšia kniha akú som v poslednej dobe čítala. Nedokážem ani povedať čo sa mi páčilo najviac, celá kniha je proste skvelá. A hlavne dojemná. Pri knihách nezvyknem plakať, ale tu som mala slzy na krajíčku. Asi nikdy predtým som tak neprežívala knihu a v podstate "nežila" hlavnou postavou a príbehom tak ako pri tejto knihe. Autorka spojila moje najobľúbenejšie žánre - romantika (veľa romantiky) a fantasy. Okrem veľmi napínavého deja sa mi veľmi páčil aj štýl akým autorka knihu písala. Od Lindinho detstva cez pubertu po dospelosť. Knihu odporúčam všetkým milovníkom romantiky, ktorým nevadí malé odklonenie sa od reality :P

Magický príbeh (Lenka, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte to, že keď čítate knihu a zrazu sa vidite v hrdinke, prípadne v inej postave z knihy. Áno, to je také bežné nájsť podobnosti. No táto kniha... táto kniha je iný kaliber. Chápala som Lindu, a nielen ju, aj Olíviu i Stelu... úplne, totálne... dokonca aj mužských predstaviteľov. Pretože, viete čo? Žila som a v podstate stále žijem niečo podobné. S touto knihou som sa smiala, plakala, čakala čo ďalej. Plakala som v autobuse, vo vlaku, na raňajkách v hoteli... a bolo mi jedno, že ma iní vidia. Pretože tak veľmi som si priala, nech to výjde. Nech majú šťastný konec, všetci. Lebo si to zaslúžia. Aspoň oni, že by vám to dalo nádej, že sa môže všetko zázračne vyriešiť... Pretože zázraky existujú. Len niekedy neprichádzajú tak, ako si to prajeme. Ale láska nemá šťastný koniec, pretože pravá láska trvá večne. A vždy sa nájdu tí, ktorí k sebe patria, hoci možno nie v tomto živote. Dej bol v podstate nepredvídateľný, o to lepšie sa to čítalo. Netušila som čo bude ďalej, a už vôbec som netušila ako to skončí. Pritom toto u mna nie je problém vyhodnotiť u väčšiny kníh. Niekto by mohol mať iný názor, čo je v poriadku. Niekto nemusí vidieť tú hĺbku. Ale tým, že skutočne je v tej knihe kus zo mňa, tak zasiahla moje srdce i dušu. A stále vo mne rezonuje a mám slzy v očiach aj keď toto píšem. Ďakujem za túto knihu ❤️

Horkosladké esencie (Šárka Smetanová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je moja druhá prečítaná kniha od autorky a musím povedať, že ma príjemne prekvapila. Je to úplne iný štýl ako Habibi, akoby to napísal niekto iný a preto autorku obdivujem. Je to žena mnohých tvárí a v tomto prípade je to len dobre. Pri tejto knihe som sa ani sekundu nenudila, stále sa niečo dialo. Každá kapitola skončila tak napínavo, že som potrebovala vedieť, čo bude ďalej. Jednoducho, nemohla som sa od nej odtrhnúť. Tiež som dlho nečítala knihu tak nabitú emóciami. Láska, radosť, šťastie, smútok, hnev, beznádej... Proste všetky emócie, ktoré človek v živote prežíva. Aj som nejakú tú slzičku vyronila. Najsmutnejší bol príbeh Olívie a Nicolasa. Ich dvoch mi bolo neskutočne ľúto. "Mali tak málo času... Peniaze, moc, postavenie, známosti, vzdelanie, spoločenská prestíž, vysoké ego, honosné statky a dokonca ani majetky nemali nikdy žiadnu hodnotu. Jediné hodnotné na svete boli nehmotné veci. Zdravie, láska, šťastie, čas... Mali tak málo času!" Veľmi pekná myšlienka a pravdivá. Ďalšie plus dávam autorke za to, že som vôbec nevedela predvídať dej. Keď som si myslela, že už bude všetko dobré, nastal taký zvrat, čo som vôbec nečakala. Túto knihu musím označiť za jednu z najlepších, čo som tento rok prečítala a najlepšiu zo slovenských autoriek. Môžem len a len odporučiť.

Magický ! (Klaudia Čechová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau. Tak krásny a magický príbeh. Bola som fascinovaná samotným príbehom ale ešte viac, autorkou. Od Baji mám prečítanú sériu Placebo aj Habibi-ho ale musím povedať že tento príbeh mi učaril zo všetkých najviac. Čo kniha to iný žáner a pritom to tak bravúrne zvládla! Olívia, Stela a Linda – 3 silné ženy ktoré čelia svojmu osudu. Ani neviem koho som mala v knihe radšej či Olíviu ktorá okúsila trpkosť vojny a stratu milovaných alebo jej vnučku Lindu ktorá mala v rukách svoj osud a ako jediná ho dokázala zmeniť a zároveň zlomiť kliatbu. Príbeh skvele doplnili úryvky z Denníku ktoré nám dokonale dotvárali samotný príbeh. Čo sa týka samotného príbehu tak – bolo to výborné, magické, tajomné, plné lásky, odpustenia, smútku a šťastia. Tento príbeh sa mi dostal hlboko pod kožu a teším sa až si ho opäť prečítam.

Nádherný trojgeneračný roman (Silvia, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku ma kniha nebavila, ale keď som sa do nej začítala, nevedela som prestať. Musím sa priznať, že nie raz som mala slzy v očiach a to ja teda nie som na romantické knihy. Veľmi sa mi páčila rebelka Linda, ktorá sa líšila svojim obliekaním a správaním od ostatných dievčat. Krásny príbeh troch generácií, ktorý chytí za srdce, mňa chytil určite. Úžasná kniha, ďakujem za možnosť prečítať si ju.

Neoslovila ma (Patrícia Kubalová, 8.12.2021) Odpovedať

neoslovila ma
Táto kniha má vôbec neoslovila. Nepáčil sa mi autorkin štýl písania, hlavná postava mi bola nesympatická a príbeh bol zbytočne rozťahaný. Autorka používala často zdrobneniny slovenských mien, čo mi veľmi prekážalo. Ku knihe som sa musela vracať viackrát a ani raz som si čítanie neužívala.

Horkosladké esencie (Michaelabooks, 18.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha mě zaujala velmi zajímavou anotací a byla jsem zvědavá, jak tady autorka spojí prvky fantasy s reálným světem. Co musím vyzdvihnout u této knížky je její absolutně nádherné kouzlo, celý příběh a to, jak ho autorka popsala. . Linda jako hlavní hrdinka mi byla už od začátku sympatická. Celkově mi velmi sedl styl psaní a všechny postavy tady byly moc fajn popsané. Nechápu jak to autorka dělá a hlavně si myslím, že jsem při čtení žádné jiné knihy necítila tolik emocí a lásky najednou, jako tady...je to opravdu neuvěřitelný a pro mě nezapomenutelný zážitek. . Na léto je tato kouzelná romantická kniha s prvky fantasy úplně ideální na oddechové čtení. Nemám vůbec co vytknout a naopak všem doporučuji! Nemám slov...snad jen to, že si Horkosladké esencie zaslouží více čtenářek. Věřte, že tato kniha vás opravdu nezklame. A ta nádherná obálka?! Prostě dokonalost.

Baja nesklamala (Som čitateľ, 7.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Baja vytvorila magické miesto zvané Údolie, kde zasadila dej celého príbehu. Vyhrala sa najmä s opismi, vďaka ktorým som si živo vedela Údolie i jeho obyvateľov predstaviť. Neboli zdĺhavé, ale za to boli trefné a výstižné. Doslova som sa ocitala v inom svete a to viem pri knihe veľmi oceniť - keď plnými dúškami nasávam atmosféru daného miesta. Napriek hrúbke knihy dej pekne plynul a vždy sa niečo dialo. Podľa mňa Baja píše dynamické príbehy a tu sa mi to len potvrdilo. Ľahšie a krajšími momentmi nabité kapitoly sa striedali s tými ťažšími a smutnejšími. Baja týmto vytvorila knihu plnú emócií. Vzťahy medzi postavami boli neskutočne dobre premyslené a prepojené. Ja osobne tieto rodinné intrigy môžem a Baja si ma nimi získala. Získala si ma taktiež štýlom písania, ktorý mi veľmi sedí. Hovorím jej to často a rada, že jej písanie sa mi páči a od nej by som čítala čokoľvek. V tejto knihe si dopomohla okrem lásky a priateľstva aj štipkou mágie. Presne toto dalo príbehu fantasy nádych, ktorý dal celej knihe úplne iný význam. Knihu odporúčam všetkým vekovým kategóriám, babkám, matkám i dcéram. Pohladí dušu, vyvolá pocity rôznych príchutí a človek vďaka nej trochu uverí i v mágiu.

Letná o dychovka s čarovným príbehom (Juju, 6.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Popravde som vôbec nečakala, že by sa mi kniha takto moc páčila, keďže je žánru romantika, takže ma kniha príjemne prekvapila. Kniha sa čítala neuveriteľne rýchlo, začiatok som zhltla za jednu cestu vlakom ale čo sa týka strednej časti, tam už sa mi kniha čítala ťažšie a nevedela som sa prinútiť k čítaniu ale od strany 300 to už bolo super a zasa som sa od knihy nevedela odtrhnúť. Neuveriteľne sa mi páčil štýl, ktorým Baja písala. Dodalo to začiatku príjemnú atmosféru, keďže začiatok sa sústreďuje na dectvo hlavnej hrdinky Lindy. Svet, ktorý autorka vytvoril ma popravde miatol. Raz mi to prišlo ako za starých čias s korzetmi a potom na nás vytiahla mobilné telefóny. Po nejakom čase som to už nevnímala ale zo začiatku ma to miatlo. Taktiež sa mi páčilo, že autorka si vytvorila postavy a využívala ich počas celej knihy. Plus sme sa pohybovali na rovnakých miestach, takže som si vedela vytvoriť čistú predstavu o okolí. Páčilo sa mi, že sme vážne videli príbehy troch silných žien; Lindy, Stely a Olívie, ako anotácia sľubovala. Príbeh Olívie sa mi páčil najviac a najviac ma chytil za srdce a Olívia bola moja najobľúbenejšia postava aj s Nicolasa. Problém mi občas robila Linda, s ktorou som sa síce vedela stotožniť ale občas urobila také nezmyselné rozhodnutia.Plus mne sa Daniel vôbec nepáčil ako charakter, takže ma tato romantická linka vôbec nebavila. Niekedy mi prišiel dej ako klišé. Nebolo to najväčšie klišé aké som kedy čítala, nevadilo mi ale rada by som na to upozornila, ak niekomu takéto veci vadia. Väčšinu zvratov som odhadla, okrem jedného, čo ma trocha mrzelo aj keď tie zvraty Baja naplánovala pekne. Celkovo by som vám túto knihu odporúčila, ak chcete na leto nejakú odychovku, ktorá v sebe nesie čarovný príbeh, ktorý zhltnete veľmi rýchlo. Kvôli pár vecičkam, ktoré som vytkla dávam 4,5/5

Prekročí autorka vysoko nastavenú latku po sérii Placebo? (Valéria Lauková, 4.8.2020) Odpovedať

Príbeh Lindy bol kostrbatý a dosť predvídateľný, čo ma aj trošku zamrzelo,ale určite by ma mrzelo viac,keby je uzavretý úplne inak. Celkovo ma autorka veľmi milo prekvapila. Udržala si jednoduchý, zároveň veľmi čtivý štýl písania. Čo sa týka korektúry, klobúk dolu pred takouto prácou,je radosť čítať takto spracované knihy. Ďalej by som vyzdvihla svižný dej, ktorému určite pomohli aj krátke kapitoly. Veľmi ma baví humor Baji a jej špecifické slovné spojenia a prirovnania Napr: "Jeho macho casanova alter ego bolo v tomto momente na dovolenke v Karibiku". Za všetky podobné tlieskam! Ešte musím pochváliť nádhernú obálku. Matnú fialovú (mojimi rukami sa rýchlo a viditeľne ucapkala) so zlatými lesklými prvkami. Jedinečná kombinácia a ak náhodou autorka vydá knihy bez fialovej, neuverím, že je jej! Čo dodať na záver? Neobyčajný príbeh silných žien, bojujúcich o lásku, s prvkami mágie bol očarujúci. Tŕnistá cesta za šťastím má väčšiu cenu ako to,ku ktorému prídeme ani nevieme ako a nepoznáme jeho skutočnú hodnotu

Prekročí autorka vysoko nastavenú latku po sérii Placebo? (Valéria Lauková, 4.8.2020) Odpovedať

Príbeh Lindy bol kostrbatý a dosť predvídateľný, čo ma aj trošku zamrzelo,ale určite by ma mrzelo viac,keby je uzavretý úplne inak. Celkovo ma autorka veľmi milo prekvapila. Udržala si jednoduchý, zároveň veľmi čtivý štýl písania. Čo sa týka korektúry, klobúk dolu pred takouto prácou,je radosť čítať takto spracované knihy. Ďalej by som vyzdvihla svižný dej, ktorému určite pomohli aj krátke kapitoly. Veľmi ma baví humor Baji a jej špecifické slovné spojenia a prirovnania Napr: "Jeho macho casanova alter ego bolo v tomto momente na dovolenke v Karibiku". Za všetky podobné tlieskam! Ešte musím pochváliť nádhernú obálku. Matnú fialovú (mojimi rukami sa rýchlo a viditeľne ucapkala) so zlatými lesklými prvkami. Jedinečná kombinácia a ak náhodou autorka vydá knihy bez fialovej, neuverím, že je jej! Čo dodať na záver? Neobyčajný príbeh silných žien, bojujúcich o lásku, s prvkami mágie bol očarujúci. Tŕnistá cesta za šťastím má väčšiu cenu ako to,ku ktorému prídeme ani nevieme ako a nepoznáme jeho skutočnú hodnotu

Ich láska závisí od minulosti (Karolína, 3.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa púšťala do tejto knihy, tak som sa pýtala samej seba: Nebude to slabšie ako Placebo? Čo ak ma to tak nevezme? Baja však svojou novinkou otvorila srdce, ale aj slzné kanáliky väčšine čitateľov, medzi ktorých sa s veľkou hrdosťou zaradzujem aj ja. Absolútne ma nesklamala! ************************ Toľko emócií a lásky v jednej knihe...presne pre toto mám Baju rada. Ten štýl a emócie, ktoré mnou pri čítaní burcujú sú proste nenahraditeľné. Nepoznám asi ani jednu autorku, ktorá by ma nechávala zakaždým takú dojatú ako Baja Dolce. ************************ Linda si ma absolútne získala a celkovo ma všetky postavy v knihe neskutočne bavili. Nehovoriac o samotnom príbehu, ktorý som zhltla za dva dni. Tiež sa mi páčilo spojenie reality s prvkami fantasy! Popravde...vôbec som to ani len nečakala a aj tým ma autorka dostala! ************************* Celkovo knihe nemám, čo vytknúť. Môžem vám ju len z celého srdca odporučiť! Každý milovník romantiky si tam niečo nájde. Jednoducho...nemám slov! Prosím si ďalšie knihy od Baji Dolce! Vždy vravím, že Baja je KRÁĽOVNÁ LÁSKY A EMÓCIÍ! Myslím si, že HSE si zaslúžia byť videné a takisto si zaslúžia toľko pozornosti koľko majú.

HSE (Mirka, 3.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu vrelo odporúčam každému kto má rád romantiku, nevadí mu fantasy a jeho prvky a túži po príbehu, ktorý ho bude držať od začiatku do konca. Autorkin štýl písania je excelentný. Žiadne zbytočne omáčky, dej je plynulý, zaujímavý, doslova vás do seba vtiahne a vydoluje z vás všetky emócie. Postavy sú sympatické a aj keď niektoré si možno hneď neobľubite postupom príbehu budete chápať ich konanie a stanu sa neoddeliteľnou súčasťou. Samotny dej, zápletky a zvraty sú úžasné a autorke tlieskam pre jej fantáziu a podanie. Kniha je navyše krásna aj na oko. Fialová obálka (typická pre autorku) so zlatými prvkami sa stane klenotom vašej knižnice.

Skvelá kniha (Monika, 3.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
WAU! Jedno obrovské wau! HSE sú úplne odlišné ako bola séria Placebo, ale dovolím si tvrdiť, že pre mňa sú HSE ešte lepšie! Ó, áno, priatelia! Táto kniha je jeden skvost a ja som z nej maximálne unesená. Štýl písania - jedna nádhera, čtivý, chcete čítať ďalej a ďalej a knižka sa čítala veľmi rýchlo, krátke kapitoly. Celkové spracovanie knihy je veľmi pekné, a vydavateľstvo a autorka si dali naozaj záležať. Autorka vložila do príbehu kus a kus seba samej, a je to veľmi cítiť. Priniesla príbeh, ktorý som ešte nečítala, a mňa to nehorázne moc bavilo! Romantická linka bola úžasná a fantasy prvky sa mi tiež veľmi páčili, a celý koncept, ako to autorka vymyslela. Zvraty - jedno veľké emocionálne tornádo, a ja som nepredpokladala skoro nič, kniha mi dávala facku jednu za druhou, a toľko emócií, že som to musela patrične spracovať. Kniha, ktorá sa vám zaryje pod kožu, chytí a nepustí vás, zanechá stopy vo vašom a ja vám ju veľmi odporúčam, je to vhodné pre každú generáciu! Kniha má obrovské posolstvo a význam, a poviem to znova - vyrastá nám tu poriadne veľká nádejná slávna spisovateľka, ktorá má nesmierny potenciál. Zaslúži si obrovskú pozornosť, a ja verím, že má ešte čo ponúknuť a budeme ešte o nej veľa počuť! Nádherná kniha, postavy sa mi páčili, a viac nemám čo dodať. Po každej stránke - dokonalosť! ⠀

Čitateľský zážitok (Veronika Voľanská, 2.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
HSE bol úžasný, nápaditý príbeh, z ktorého dýchala duša, vďaka ktorej som sa s hlavnou hrdinkou úplne vžila. V živote som nečítala niečo podobné. Zmes žánrov, ktorý však nepôsobil lacno a nebol to "guľáš" bez pointy, ale naopak plnohodnotné dielo s krásnymi myšlienkami, ktoré ma prinútili zamyslieť sa nad určitými rozhodnutiami v mojom živote. Bola som veľmi prekvapená z autorkinho štýlu písania, ktorý bol jednoduchý a kniha sa prečítala ani neviem ako a kedy, čo mi na druhej strane bolo aj ľúto a rada by som osudy Lindy prežívala ďalej. Oceňujem krátke kapitoly, ktoré mám v knihách radšej. Do príbehu som sa zamilovala a knihu rozhodne odporúčam

Budúcnosť v rukách minulosti (Ivinka, 2.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najnovšie dielo Horskosladké esencie som čítala ešte na Wattpade a dočkalo sa aj knižnej verzie. Spočiatku som nevedela, čo od knihy očakávať a napokom som ostala nesmierne milo prekvapená, ako sa s ňou Baja vyhrala. Tri ženy a jeden spoločne popretkávaný osud - to je pointa deja. Každá z nich je iná, svojská a pritom sú si podobné. Linda a Olivia dostali najviac priestoru, ako napr. Stela, no má to svoje opodstatnenie. Doteraz nie som rozhodnutá, či som si viac obľúbila Oliviu a Nicolasa, alebo Lindu s Danielom. Každý pár mal svoju horkú i sladkú esenciu. Olivia a Nicolas zažili trpkú príchuť vojny a Linda s Danielom doplácali na činy svojich predkov. A práve v jej rukách je ukrytá budúcnosť. Nechajte sa uniesť na vlne detskej lásky, jej dospievania, prehlbovania a odhaľovania rodinných tajomstiev. Nepohrdnite ani štipkou fantasy a kúziel. Majte otvorenú myseľ. Horskosladké esencie sa vyvíjajú ako jej postavy v knihe.

Úžasná emocionálna jazda (Andy, 30.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som knižku začala čítať, bola som veľmi prekvapená, akou rýchlosťou sa čítala. Dokázala som prečítať 80-100 strán za hodinu, čo je na mňa neskutočné. Bolo to kvôli jej pútavosti a aj vďaka úžasnému štýlu, ktorým autorka píše. Do knihy je neskutočne ľahké sa začítať a každú jednu situáciu prežijete s hlavnými hrdinami, akoby ste v deji boli spolu s nimi aj vy. Jednoducho, od tejto knihy sa nedá odtrhnúť. Veľmi sa mi páčilo, ako bola knižka rozdelená na 3 časti. V prvej máte minulosť Lindy a Daniela - to, ako sa spoznali, ich zážitky z detských a teenagerských rokov, ale i to, prečo sa na pár rokov odlúčili. Už v nej som bola knihou očarená a zamilovala som si hlavné postavy. Neskôr sa už dej odohráva v súčasnosti, kedy sú naši hrdinovia dospelí a začínajú odkrývať veľké tajomstvo. Nemôžem nespomenúť druhý príbeh - Nica a Liv, ktorý bol zakomponovaný v knihe. Keďže mám veľmi rada historické romány, veľmi ma potešilo, že sa odohráva v historickom období. Pridalo to príbehu na čare. Rada by som sa ešte pristavila pri snáď najväčšom zvrate knihy, ktorý sa odohral v strede. Veľa ľudí pri ňom plakalo, ja však nie. Prečo? Jednoducho som knihu čítala tak rýchlo, že som plakať nestíhala. Zato ma však veľmi zasiahol a nemohla som uveriť tomu, že by nám toto autorka dokázala spraviť. Neviem si predstaviť reakcie ľudí, ktorí príbeh čítali ešte na Wattpade a museli čakať, kým sa mohli dozvedieť, ako pokračuje. Ja by som to asi nevydržala. :D Na záver musím spomenúť aj brilantné grafické spracovanie knihy. Hoc som nebola zrovna najväčším fanúšikom obálky, keď som ju prvýkrát, ešte na internete, videla, naživo ma očarila. Jedno veľké woow! Na záver mám už len pár slov - prečítajte si to, nebudete ľutovať.

Horkosladké nadšenie (Michaela B., 30.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto čítanie som si nenormálne užila. Povedala by som, že práve táto kniha ma dostala z mojej momentálnej čitateľskej krízy. Ani na chvíľku som nechcela knihu pustiť z rúk a chcela som sa dozvedieť, čo sa udeje, ako sa príbeh skončí. Baja ma týmto príbehom o Linde a Danielovi nadchla. Bolo to silné, krásne, emotívne, zábavné ale aj tragické. Prežívala som s postavami každú jednu chvíľku. Na slovenského autora fakt bomba. ♥ Určite odporúčam všetkým vekovým kategóriam.

Horkosladké esencie (Sarah, 30.7.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Začiatok mi prišiel naozaj veľmi milý. Dostala som sa do krásneho vidieckého sveta, kde som sa dozvedela, že som vlastne v minulosti. Počkať alebo nie? No presne takáto zmätená som bola asi po päťdesiatich stránkach knihy, keď na mňa autorka vytiahla mobily a ostatné vymoženosti dnešného sveta. Ja som sa konečne tešila, že táto kniha bude iná od všetkých romantických, ktoré nám dnešný trh ponúka. Ona vlastne aj je trošku iná. Ja osobne milujem vidiek a minulosť dokopy! No v tejto knihe bol z toho veľký chaos. Začalo sa to v „minulosti“, potom autorka začala miešať „minulosť“ a 21. storočie, a v polovici knihy, akoby zabudla, že tie vintage prvky v knihe sú, tam boli len veci dnešnej doby. Viem si príbeh predstaviť čisto v minulosti. Alebo aspoň písaný celý v 21. storočí no svet by bol celý „vintage“ a retro. Toto mi prišlo veľmi nezvládnuté, aj keď to potenciál malo. Čím viac romantických kníh čítam, tým viac mám pocit, že všetci autori píšu podľa toho istého vzorca. Presne preto to vo mne vyvoláva emocionálnu jazdu, ktorá sa väčšinou skladá z frustrácie a hnevu. V tejto knihe ma naozaj prekvapila len jednu vec. Áno, čítate správne, za 470 strán som neodhadla jednu vec. Celkom sila, čo? Takže nečakané zvraty u mňa určite neboli. Sľúbenú emocionálnu jazdu mi pokazili dlhé opisy toho, ako sa Linda cíti. Ako jej stále každý krivdí, je proti nej a ona je v konečnom dôsledku chúďatko, ktoré sa so vztýčenou hlavou snaží prebiť svetom. Neviem, mňa pri nej držala asi len jej tvrdohlavosť (a asi aj moja). Nemôžem si pomôcť. Pri tejto knihe mi pripadalo všetko tak detsky. Chovanie hlavných hrdinov mi prišlo veľmi nereálne. Mala som pocit, že hlavní hrdinovia sa dospelejšie chovali, keď boli deti a nie, keď boli dospelí. Celkovo to je asi zasa o tých zdrobneninách, že keby ich tak nepoužívali, mohlo im to dodať na nejakom „zdravom rešpekte“, ale ja som sa na tom, len pousmiala a pomyslela si, že čo ešte na mňa vytiahnu, aby som sa smiala viac. Takže Linda bola v konečnom dôsledku šialená hysterka a Daniel sebecký tupec. Aby som však nebola len negatívna, Baja Dolce píše neskutočne super. Stránky mi miznú pod rukami, aj keď má príbeh hluché miesta. Ak si chcete osladiť leto a hľadáte niečo čo vás pohladí po duši (a ste hlavne fanúšikovia romantickej beletrie), tak do toho určite choďte. Tiež by sa to mohlo páčiť všetkým nenáročným alebo občasným čitateľkám. Nejde mi nespomenúť aj naozaj krásnu obálku (na ktorú som vyliala pivo a vpohode prežila! :D) s nádhernou kresbou a zlatými detailmi.

Recenzia (Tomáš, 29.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak ste od Baji Dolce čítali predošlé knihy, prípadne s jej tvorbou ešte len začínate, Horkosladké esencie sú tou správnou voľbou. Vynikajúco prepracovaný príbeh troch generácii žien Gillových, ktorý ponúka nielen výborné prostredie a skvelo vykreslené postavy, ale aj kopec rôznych skrytých myšlienok, nad ktorými bude čitateľ po dočítaní knihy ešte dlho premýšľať. Toto je presne tá kniha, po ktorej s radosťou ešte raz siahnem. Knihu Horkosladké esencie hodnotím 5/5 a už teraz som veľmi zvedavý na to, čo autorka prinesie čitateľom v pripravovanej knihe Habibi, ktorá by mala uzrieť svetlo sveta ešte tento rok.

Láska zo sadu (Zuzana, 29.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní prvej kapitoly na Wattpade mi to nedalo, potrebovala som viac, vyčkávala na kapitoly a tešila sa na každé rozuzlenie príbehu. Písanie autorky je vynikajúce, nemá žiadne pomalé a nezaujímavé časti, príbeh je krásne plynulý. Čo sa týka postáv, tu som sa zamilovala mimoriadne rýchlo do mužského predstaviteľa. Horkosladké esencie sú romantickým príbehom s dávkou fantasy. Rodinné záhady života majú v tejto knihe hlavné slovo, nakoľko ženské postavy dokonale taja svoje tajomstvá už obdivuhodne dlho. Každé slovo som do posledného písmena hltala, Bajina predstavivosť je neskutočná a vie ako pracovať s čitateľovou pozornosťou. Ak si myslíte, že príbeh už nemá čo ponúknuť, autorka vám predloží emočné hlavné menu priamo na zlatom podnose. Pri čítaní som sa neubránila ani slzám. Ďalší príbeh, ktorý si ma získal svojim príbehom v sade.

Horkosladké esencie (Katarína, 29.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani poriadne neviem, ako začať. Tento príbeh je jedna obrovská emočná horská dráha, na ktorú keď raz nastúpite, nebude cesty späť, musíte jednoducho zostať až do konca. Bez hanby sa priznávam, že druhú polovicu knihy som si išla oči vyplakať. Lomcovali mnou emócie všetkých možných aj nemožných druhov a netušila som, čo mám od celého príbehu čakať. Jediné, čo musím vytknúť, je materiál obálky. Návrh pôsobí krásne, oslovili ma najmä zlaté detaily, avšak samotný materiál sa dokáže rýchlo ušpiniť. Ja osobne už mám celú knihu ucapkanú, čo je skutočne veľká škoda. Vidím to tak, že knihu budem odporúčať, kade budem chodiť.

Výborná kniha (Denisa Mrenicová, 29.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy, kde sa prilínajú mladšie a staršie generácie. Vtedy viem, že kniha bude mať posolstvo a hlbokú myšlienku. Pani autorka napísala skvost, ktorý nenechá nikoho chladným. Štýl písania mi skvele sadol. Text bol pútavý, každá stránka mala zmysel. Oceňujem veľkosť písma a krátke kapitoly. Vďaka nim sa kniha čítala naozaj rýchlo. Postavy mi boli sympatické. Obľúbila som si Andy, Daniela (aj keď niekedy som sa na neho hnevala) a hlavne starú mamu a jej príbeh z mladých čias. Bavili ma denníkove zápisky, ktoré som vždy hltala očami. Postavu Lindy z pubertáných čias by som niekedy prefackala ale autorka ju vykreslila veľmi pekne aj vtedy aj po 4 rokoch neskôr. Páčila sa mi zápletka, každá otázka bola v príbehu zodpovedná a línia príbehu udržaná. Čo mi v knihe mierne chýbalo, ale neberiem to za chybu, boli bližšie opisy. Postavy boli charakterizované super, ale s prostredím som mala trošku problém. Ale to je iba maličkosť.

Podporujme slovenských autorov (Viktória Dominová, 29.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kde len začať? Knihu som si na pošte vyzdvihla v utorok ráno. Avšak kvôli povinnostiam som si z nej prečítala len kúsok a naplno som sa do nej pustila až večer. Najskôr som sa nazdávala, že tých necelých päťsto strán mi bude robiť spoločnosť niekoľko dní. Veľmi som sa však mýlila! Ani som sa nenazdala a bola som za polovicou. Keby som si už nemusela pridržiavať otvorené viečka prstami, čítala by som ju až do rána, len aby som sa dozvedela, ako to všetko skončí. No nakoniec potreba spánku vyhrala, a tak som sa k tejto fialovej prenádhernej knižočke vrátila na ďalší deň. Neodporúčam ju čítať na verejnosti, pretože ak ste taká citlivka ako ja, tak sa neubránite slzám. Keď po mne začal jeden ujko pokukovať, čo sa mi stalo, radšej som si ju zbalila a dočítala neskôr doma. Ale to už predbieham… Spočiatku som frflala a prevracala očami nad menami. Moje zmýšľanie bolo dosť obmedzené. A aj keď Baja bližšie nešpecifikovala, kde sa dej odohráva, pri záplave zahraničných mien bola Katka ako päsť do oka. Takisto mi vadila slovenská prezývka Danko. Znovu mi to nepasovalo k anglickému Dannymu, pretože aj také skrátenie mena Daniel v príbehu padlo. Ale vravela som si, že nebudem konzerva a prestanem mená riešiť. Stále mi to hralo v hlave dookola ako pokazená páska a odrazu sa to stalo. Nemusela som si viac nič opakovať, jednoducho som pochopila. Nemusí byť vždy všetko podľa nejakej zaužívanej šablóny. Je to svet, ktorý si vytvorila sama autorka. So svojimi postavami, menami, pravidlami… Ak je dej naozaj dobrý, takéto banality úplne vyhodíte z hlavy. Rozprávačkou príbehu je Linda, ktorú máme možnosť spoznať od raného veku, prejsť s ňou obdobím dospievania a aj dospelosti. Sledujeme, ako sa vekom vyvíjalo jej myslenie, trochu aj povaha, hoci silné vlastnosti pretrvali. Jednou z nich bola práve tvrdohlavosť, ktorá jej neraz značne skomplikovala život. Lenže aké by to bolo čítanie, keby bolo po celý čas len sladké a ani trochu horké? Pretože presne o tom Horkosladké esencie sú. Raz sa usmievate, prežívate všetko to dobré spoločne s hrdinami a odrazu sa vám tvár zaleje slzami, cítite hnev nad nespravodlivosťou osudu a veríte, že sa všetko na dobré obráti. A ak nie všetko, tak aspoň niečo. Pretože každý z nás si v živote zaslúži lásku. A o troch ženách, ktorých život je spätý s prekliatím, to platí dvojnásobne. Po toľkých útrapách im prajete, aby sa konečne dočkali svojho šťastného konca. Strany sa vďaka autorkinmu chytľavému písaniu otáčali samy. Príbeh bol tak zručne posplietaný, že som pri čítaní často ani nedýchala a obrovský zvrat, ktorý nastal zhruba v polovici príbehu, mi načisto vzal reč a knihu som musela na pár minút odložiť, aby som sa dala dokopy. Horkosladké esencie sú priam preplnené krásnymi myšlienkami a pasážami. Avšak nebudem ich sem vypisovať, pretože ich bolo naozaj veľa a bolo by ťažké vybrať najkrajší úryvok. Pár z nich si však môžete prečítať priamo na autorkinom Instagrame, takže vás o nič neukrátim. Toto nie je obyčajný príbeh. Spája sa v ňom minulosť s prítomnosťou, láska s nenávisťou, radosť so smútkom… Nahliadnete do života Lindinej starkej, kde to všetko začalo. Budete spolu s hrdinkou pátrať po spôsobe, ako by mohla kliatbu prelomiť a držať jej palce, aby to zvládla. Navyše tu nájdete aj nadprirodzeno, ktoré je však dávkované s citom, takže ho nebudete vnímať ako votrelca, ale do príbehu vám presne zapasuje a knihu pozdvihne na novú úroveň. Po celý čas som mala pocit, akoby som ani nečítala knihu, ale pozerala skvelý film. Úplne si viem predstaviť, že keby tento príbeh vydali v zahraničí, tak by po ňom už siahal nejaký šikovný režisér, ktorý by ho priviedol na plátna v kinách.

Nádherná rozprávka pre všetky vekové skupiny (Michaela Zamari, 28.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nechcela som čítať tento príbeh s patrične honosným názvom Horkosladké esencie, kým sa ešte vyhrieval online na Wattpade. Vedela som, prečo ho potrebujem celý, lebo čakať na ďalšiu kapitolu, to by som nedala. A oplatilo sa počkať si! Začítavala som sa trochu s odstupom. Obávala som sa, ako sa mi tento výnimočný príbeh prelínajúci sa s fantasy bude páčiť. Je iný ako Placebo séria a na betón odlišný, než bude Habibi. Ale... Young adult často nečítam, a presne taká je prvá časť príbehu, no čím ďalej som čítala, tým viac som bola na Baju hrdá. Nesmierne hrdá. V ďalších kapitolách pochabú mladosť vystrieda nekompromisná dospelosť a láska medzi hl. postavami dostáva naozaj zabrať. Nechcem nič prezrádzať, no dojmy z tejto knihy vo mne budú doznievať ešte veľmi dlho. Hlavná hrdinka je podrobená ťažkým skúškam a jej príbeh je prepletený s osudom jej mamy aj starej mamy. Tri generácie, tri osudy a jeden osud... alebo prekliatie? Je to tak nádherne popretkávaný príbeh, že miestami som žasla, s akými maličkosťami si Baja dala námahu. Prepracovaný dej si vás opantá a nepustí až do konca. Poviem vám, ak milujete príbehy Sparksa, HSE v mojich očiach prekonalo aj Zápisník jednej lásky, a to je už čo povedať. Keby bol sfilmovaný, revem ako školáčik. Už pri knihe padli nielen slzy, ale aj úsmevy, miestami hnev nad nespravodlivosťou, inokedy pomyselné tlieskanie. Asi najvýstižnejšie zhrnuté moje dojmy - nádherná rozprávka pre všetky vekové skupiny, plná hlbokých myšlienok na zamyslenie a vystihujúca charakter lásky. Mne týmto čarovným príbehom Baja dosvedčila, že má obrovský talent a vie písať aj v inom štýle, v inej polohe a stále pútavo, vášnivo a originálne. A tá obálka - pastva pre dušu sa stala aj pastvou pre oči. Je naozaj magická, hoci možno ju čitateľ pochopí až po prečítaní príbehu. A čo na tom, že počet stránok sa vyšplhal takmer k 500ke, ja by som nevyňala ani jednu z nich.

srdcervúci príbeh na pozadí tajomnej kliatby (Veronika Ličková, 28.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Druhú polovicu som zhltla prakticky na jeden dúšok, čo mi je teraz hrozne ľúto. Ešte dve hodiny po dočítaní vo mne doznievali všetky pocity, pričom najsilnejší bola zrdvujúca prázdnota, že už je koniec. Mala som doslova zlomené srdce za postavy v knihe. Stránky mi mizli pred očami, čo doteraz nechápem, keď vezmem do úvahy, že som minimálne trikrát musela prerušiť čítanie, lebo skrz vyhŕknuté slzy som nevedela zaostriť na písmenká. No akokoľvek masochistické bolo pokračovať, nemohla som prestať čítať, lebo stále sa niečo dialo. Aj keď najradšej by som si tú emočnú dávku rozdelila a postupne dávkovala... Celý príbeh bol naozaj krásny, opradený rozprávkovým čarom a odporučila by som ho všetkým romantickým dušiam.

Horkosladké esencie lásky (Michaela, 27.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už prvými stránkami. Vôbec som nemala problém začítať sa do knihy. Štýl písania pani autorky už dôverne poznám, keďže som len pred nedávnom dočítala sériu Placebo. Mne osobne autorkin štýl písania vyhovuje. Kniha ma natoľko pohltila, že som nevnímala okolitý svet a sústredila sa len na obsah knihy. Behom čítania som nenarazila na hluché miesta a dialógy neboli plytké. Dej knihy bol jednoducho spracovaný , takže vďaka tomu sa kniha veľmi rýchlo čítala. Kniha bola nabitá emóciami a autorka čitateľa nešetrila. Opäť sa jej podarilo obsiahnuť v deji všetky možné emócie, takže si pripravte vreckovky na potoky slz. Samozrejme nechýbali ani pekné myšlienky, ktoré som si hneď zapísala do denníka. Toto je pre mňa jedna z najlepších kníh aké som tento mesiac čítala. Jednoznačne odporúčam

Smutno krásny príbeh (Kristy.Books, 26.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte ten pocit, keď už po pár stranách viete, že knihu budete zbožňovať? Horkosladké esencie bola láska na prvý pohľad. Od knihy som mala úplne iné očakávania, ktoré boli nakoniec ešte prevýšené. Príbeh bol veľmi „čtivý“ (existuje aj slovenský ekvivalent k tomuto slovu?) a od začiatku do konca sa z neho šírila príjemná atmosféra, ktorá vo mne vyvolala hrejivý pocit. Celkom ma vtiahla do deja a ja som otáčala jednu stranu za druhou, ani som si to neuvedomovala. Keby som Horkosladké esencie mala opísať jedným slovom, použila by som slovo emócie, lebo tých tu bolo neúrekom – láska, hnev, smútok, bolesť, sklamanie, nádej, odpustenie... Bola to proste veľká emotívna bomba, pri ktorej som sa v jednej chvíli usmievala a v druhej sa mi zasa tlačili slzy do očí. Lindu som si obľúbila hneď, je to veľká romantička s dobrým srdcom, ktorá sníva s otvorenými očami, ale zároveň je tak zdravo drzá a nebojí sa bojovať za to, čo chce. A Daniel... ach, Danko, Danko, Danko... kde zoženiem takéhoto kamaráta? Príbeh Liv a Nica ma tiež chytil za srdce. Veľmi sa mi páčilo aj prostredie, v ktorom sa príbeh odohrával, a aj keď je to príbeh zo súčasnosti, často som mala pocit, že z neho na mňa dýcha história, a to vôbec nemyslím zle, práve naopak. Baju musím veľmi pochváliť, páči sa mi, že každý jej príbeh je úplne iný. HSE mala skvelo premyslené, zápletka bola veľmi zaujímavá a v niektorých momentoch ma úplne prekvapila. Je to bolestivo krásny príbeh, ktorý odporúčam všetkými piatimi. Aj keď som si myslela, že Habibi zostane mojou TOPkou, HSE ho prekonali (prepáč Harry). Samozrejme, nesmiem zabudnúť ani na krásnu obálku, ktorej po prečítaní príbehu ešte viac rozumiem a skvele sa k nemu hodí.

Vaše esencie (Stratená v knihách, 26.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh sa odohráva v Gaštanové aleji a tak si čitateľ môže vytvoriť svoj vlastný svet. Rieši rôzne vzťahy troch generácií, čo mi prišlo zaujímavé. S Lindou som sa na začiatku až priveľmi stotožnila, takže netrvalo dlho aby som prelúskala knihu. Trvalo mi to 2 dni pretože chvíľu som potrebovala aj na spamätanie sa s malého infarktu cca v strede knihy... Baja to premyslela naozaj úžasne, lebo väčšina romantických kníh končí tak ako to bolo tu v strede,ale Baja napísala také plot twisty, že pome na čučoriedky. Prešla mnou vlna nálad pretože každú postavu som si stihla obľúbit, imaginárne prefackať, znenávidieť a potom zamilovať a na konci aj slzička ukápla.Kapitoly formou denníku boli takou esenciou ktorá tam nesmela chýbať. Mne osobne vadili len mená a mixovanie slovenských mien a zahraničných priezvísk a naopak, ale to je čisto môj osobný problém asi pri každej knihe kde autor dáva Zahraničné/domáce mená.Knižka má obálku naživo ešte krajšiu ako na nete a vnútro je tiež pekne spravené.

Slovenský skvost (Nina Hricová, 24.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
*4,5 - škoda, že sa tu nedajú dať polovičné body :) Kniha by sa dala rozdeliť na tri časti - predtým, teraz a potom. Všetky tri však majú čo do seba. Zatiaľ čo sa na začiatku zoznamujeme s detstvom Lindy a Daniela (ten začiatok vo mne vyvolával pocity letnej oddychovky, ALE), stred knihy sa začína zamotávať, začínajú sa objavovať záhady, spomienky minulosť a v knihe výraze stúpa dramatickosť. A že to bola poriadna rodinná dráma! Od polovice knihy ma neustále bičovali emócie. Nakoniec som však infarkt prežila :) a pokračovala v úžasne vymyslenom príbehu. Bolo to úžasne napísané - kniha sa napriek hrúbke rýchlo čítala, obálka je krásna, väzba dokonale spracovaná. Na postavy si rýchlo zvyknete - síce ich tam podľa mňa mohlo byť menej, ale kniha zároveň zachytáva viac osudov a dlhší časový úsek, takže to nie je až také zlé. Dráma sa niekedy tak veľmi stupňovala, až to na mňa bolo niekedy moc, takže nejaké výhrady k príbehu určite mám. Táto kniha sa ťažko opisuje. Má dušu, skvelé postavy, úžasnú zápletku, akciu, rýchly spád a proste ju nemôžete pustiť z rúk. Keďže kniha zachytáva dosť dlhý časový úsek - tak mi kniha a celý príbeh, ale aj postavy v knihe tak veľmi prirástli k srdcu. Rozhodne ODPORÚČAM. Niekedy som proste zabúdala na to, že táto kniha je od slovenskej autorky :)
Všetky komentáre (30)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x