bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Smršť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Smršť


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš...

Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrážd aj samovrážd. Ako však tento vietor súvisí s prekliatym cestným úsekom pri Západných Tatrách a prízrakom stareny v čiernom, ktorý sa tam zjavuje?

Hrdinovia nového Karikovho mysteriózneho trileru zažívajú tú najhoršiu nočnú moru. V pustom regióne poľsko-slovenského pohraničia ich prenasleduje veterný démon, pred ktorým niet úniku.











VLADO KOBIELSKY číta z knihy SMRŠŤ

Detaily o knihe

Názov: Smršť

Objednávací kód NA204909

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

_zenasknihou_ (Michaela Tothová, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu odporúčam všetkými desiatimi. Karika ako vždy nesklamal a nechal ma v napätí až do konca. Pri jeho knihách ani nedýcham. Čítala sa rýchlo a ľahko, nepustíte ju z ruky pokaiľ ju nedočítate. Určite odporúčam!

Kniha plná napätia (Daniela Starove, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor príbeh začína z pozvoľna a čitateľ musí pár stranami prejsť, aby príbeh začal byť naozaj zaujímavý. Ja ako nie príliš veľká fanúšička hororov musím povedať, že príbeh ma dostal o to viac. Keď začal ,,mať grády’’ nevedela som sa od čítania odtrhnúť a to nehovoriac o tom, že som sa ľakala doma všetkého, čo len trošku buchlo. Karika odviedol naozaj úžasnú prácu, pretože cieľom knihy nie je si ju len prečítať a odložiť, ale možno sa nad ňou hlbšie zamyslieť, pripadne na ňu neprestať myslieť pár dní, ako to bolo aj v mojom prípade. Záver je z môjho pohľadu trošku čudný, a však to nemení môj pohľad na celú knihu. Teda ak chcete byť v napätí a prečítať si naozaj kvalitný príbeh, vrelo odporúčam :)

Smršť (Daniela Stieglerová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala pomerne rýchlo, pretože som naozaj bola veľmi zvedavá ako toto celé dopadne. Čítalo sa mi ľahko, kniha je dobre písaná . Dej je napínavý a veru som od slovenského spisovateľa nečakala takýto koniec. Odporúčam prečítať.

Smršť (Veronika, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Stále sa pýtal, či sme ju videli. Tú v čiernom. Ani z mŕtvej manželky nemal takú hrôzu. Dookola ju spomínal. Tú v čiernom. Lenže... Nikto ďalší tam nebol." Ďalšia prečítaná kniha od slovenského autora Jozefa Kariku, ktorej som sa nemohla dočkať, Smršť. Milujem jeho knihy, mám rada záhadné "povedačky", navyše z domáceho prostredia, ktoré môžem navštíviť. Vzbudzujú vo mne väčší strach a rešpekt a v tomto sú Karikove knihy perfektné. Ale pri tejto som bola sklamaná, lebo emócie aké vo mne vyvolal pri ostatných sa nenaplnili. Tešila som sa na poriadnu zápletku, námet vetra Halny a ženy v čiernom na poľsko-slovenskom pohraničí, ktoré sme neraz navštívili, ma nadchol. Čakala som zimomriavky na každej strane a chvenie počas sychravých jesenných večerov, jednoducho ideálne čítanie v tomto období. Kniha nebola dostatočne "Karikovská", bola príliš jednoduchá, námet bol skvelý a páčil sa mi aj úzky okruh postáv, ale na môj vkus v nej bolo málo napätia, príbeh sa vliekol v jednej línii a koniec sa mi nepáčil vôbec. Považujem ju za najslabšiu z jeho kníh, ktorú som mala možnosť čítať. Možno, ak Smršť nemáte s čím porovnať, je to vaša prvá skúsenosť s autorom, tak sa vám páčiť bude. Ja ju, bohužiaľ, porovnávam, a preto viem, že pán Karika je skvelý autor a viem, že od neho môžem očakávať viac.

Klesajúca tendencia (Lukas, 26.11.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Rovnako ako pri priepasti aj tu mi príde že je kniha písaná na rýchlo ako keby bol autor tlačený, že musí rýchlo niečo napísať kým sú knihy v kurze. A to je veľká skoda, lebo strach, tma a z veľkej časti aj trhlina boli výbornými knižkami. Ale niečo cez 240 strán naozaj veľkého písma by sa v klasickom písme iných autorov zmestilo do 150 strán a to je na knižku takejto kvality dosť málo. Knihu človek síce zhltne rýchlo ale ako vravím je to skôr počtom strán ako tým, žeby musel čítať ďalej a ďalej. Možno som náročný ale látka pri prvých knižkách bola nastavená vysoko a táto knižka ju podľa mňa podliezla o riadny kus. Po priepasti som si povedal že dám tomu ešte jednu šancu. Ďalšiu knižku si už ale asi nekúpim.

Šialená jazda (Kristína Drážovská, 7.11.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Na čítanie tejto knihy si hádam ani nedokážem predstaviť lepšie obdobie, než dlhé jesenné večery a hmlisté tmavé rána. Karika opäť raz vytvoril atmosféru a povedačku, ktorá sa v mysli usadí na dlhšie. Úprimne? Od dočítania som sa neraz pristihla pritom, že sledujem či za mnou náhodou tmavá postava v háboch pomaličky nekráča a nesleduje každý môj krok. Chvíľami si ju predstavujem, premýšľam nad tým akoby som zvládla situáciu, ktorej čelili postavy... Nuž ale nech už by som ju zvládla akokoľvek, pointou je, že mne sa Karika opäť raz páčil. Nepomôžem si, ale baví ma :)! Trošku škoda je však to, že Smršť nie je až tak veľmi prepracovaná kniha. Dej je rýchly, jednoduchý, neobsahuje veľa konfliktov a zápletok, ale vašu pozornosť si udrží - o tom sa nemusíme baviť. Za mínus však považujem koniec. Nehodil sa mi ako vyvrcholenie celej tej šialej jazdy, resp. ma sklamal, no stále si dokážem udržať ten dobrý pocit zo zvyšku. Nuž ale ako som už povedala... škoda len tej dĺžky! Kľudne by som brala komplexnejší príbeh, keďže ma to držalo v napätí. Každopádne odporúčam :)!
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Neznášam odpočívadlá pri cestách. Bývajú špinavé, dýchajú samotou. Desia ma. Lákajú ťa, nech zaparkuješ, trochu sa prejdeš; predstierajú bezpečnosť.
Farebné lavičky, preliezačky, okrúhle stolíky...
Ako stvorené na príjemné posedenie. Také sa zdajú – jedine z diaľky. Len čo vystúpiš a prizrieš sa zblízka, oľutuješ, že si sa dal zviesť. Ovanie ťa čosi nezdravé. Niekedy smrad – močovka, výkaly, hnijúce zvyšky jedla. Inokedy nosom nič nezachytíš, no rozklad aj tak visí vo vzduchu. Farba na lavičkách a preliezačkách sa odlupuje, preplnené odpadkové koše vyvrhujú smeti, na asfalte medzi špakmi sa povaľujú použité prezervatívy. Vytŕčajú biele nafúknuté bruchá, až ťa strasie od hnusu. Ilúzia príjemnosti sa nadobro rozpadne, keď postrehneš, že žltá tráva aj udupaná zemina okolo kríkov sú posiate špinavými servítkami, kusmi novín a útržkami toaletného papiera.
Už sa len posadiť a zajesť si, vytiahnuť chlieb so salámou, pustiť sa do toho. Dobrú chuť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x