bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chuť snov

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Vaša cena: 4,- € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chuť snov

Odhaliť túžby, najtajnejšie želania a premeniť ich na realitu sa človek pokúša od narodenia. Nie každému sa to však darí.
Samo, hlavný hrdina príbehu, má to šťastie, že si do života pritiahol pozorných a vnímavých učiteľov, ktorí mu dodajú potrebnú odvahu vždy, keď sa odhodláva pootvoriť zamknuté dvierka svojich tajných snov. Odcestuje do cudziny, aby jeho túžby dostali zelenú. Učí sa, ako sa na ceste za cieľom nezastaviť pred prekážkami, ale venovať pozornosť ich zdolávaniu. V Japonsku, kde stretáva ženu svojho života, začína popri objavovaní prírodných krás a nachádzaní vlastného pokoja, odhaľovať aj skutočnú lásku. Učí sa umeniu vychutnávať si život, aby mohol všetky získané rady posunúť ďalej. A počas celého putovania zisťuje, že žiť vlastné túžby je v súlade s tým, čo mu hovorí jeho srdce a duša.

Detaily o knihe

Názov: Chuť snov

Objednávací kód NA627280

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

chuť snov (silvia, 3.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa ku mne dostala náhodou - vlastne náhody neexistujú. Čítala som už veľa kníh tohto žánru, ale táto si získala moje srdce. Je fantasticky a pútavo napísaná. Na chvíľu ma vrátila do vlatných spomienok, pri ktorých som si poplakala , ale aj sa zasmiala. Každú jej časť som "hltala" do konca. Má hlboké myšlienky a dajú sa v nej nájsť odpovede na mnohé naše rozhodnutia i zvedavé otázky.

inšpirujúca (Renáta, 11.6.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
" Kráčaj s otvoreným srdcom, ktoré bude počuť aj ten najmenší záchvev vetvičiek a šumenie najslabšieho vánku, či žblnkot začínajúcej pereje. To ťa privedie tam, kam ťa zvuk prírody volá." Kniha Chuť snov nie je iba kniha nabitá radami do života, je to príbeh chlapca Sama , ktorý rád sníva a na ceste svojím životom postupne stretáva ľudí, ktorí mu ukážu, že sny sa môžu aj splniť. Sam je obyčajný chlapec, zvedavý a má neobyčajného deda, s ktorým rád trávi čas. " Dedo po večeri vyšiel do záhrady, poďakoval stromom. Zatvoril ovce,sliepky, pozbieral vajíčka. Aj im poďakoval. Chlapec ho cez okno v kuchyni pozoroval a nevedel sa vynadívať, aký pokoj z neho vyžaruje. Po večeri pomohol babke s umytím riadu." Samo vyrástol, doštudoval a čakal ho pohovor do práce. Vo vnútri však cítil, že to nie je to, čo chce. No zároveň nevedel, kadiaľ sa má uberať. " Musel prejsť obdobím , ktoré mu ako prirodzené vzory vnútili učitelia, rodičia a iné autority údajného reálneho sveta. Tým sa ho snažili pripraviť na skutočný svet, zatiaľ čo on bol odhodlaný spoznávať to, čomu sa hovorí život podľa vlastných pravidiel. Nemal v pláne porušovať pravidlá vytvorené systémom, ale túžil žiť podľa pravidiel, ktoré si vytvorí sám, bez toho, aby menil zabehnutý stereotyp ľudí, ktorí sa z neho nevedeli vymaniť." A tak raz jeden sen spustí sériu neočakávaných náhod a Samo sa ocitá v chate, kde nájde prácu, ktorá ho napĺňa. To, že sa jeho cesta za poznaním nekončí a tá ho dovedie do Japonska, kde spozná bývalého mnícha a nájde aj lásku, v tomto okamihu ešte netuší. Kniha pôsobí upokojujúco, obálka je nádherná. Rady, či odporúčania z úst deda a mnícha smerujú nielen k Samovi, ale aj k čitateľom. Posedenia Sama a deda pod jabloňou mi pripomenuli môjho deda, ktorý síce neoplýval toľkými radami, ale veľa ma naučil o prírode. Bol drevorubač a miloval Rúfusové básne. Sníva každý z nás a každý o niečom inom. Táto kniha vám nesplní vaše sny, ale možno pripomenie túžby, na ktoré ste už zabudli. A možno si ich budete chcieť splniť. V knihe sa tiež píše, že ľudia väčšinou iba prosia a málo ďakujú. Tak teda, ďakujem dedo, za všetok tvoj čas, na ktorý rada spomínam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x