bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď sa nájde

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Vaša cena: 4,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 11,- € (zľava 69%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď sa nájde

Pavučina z klamstiev je lepkavá

Naomi vždy túžila po rodine, ale pre ťažké popôrodné depresie prišla o všetko. Manžel Aiden od nej odišiel a vzal so sebou aj dcérku Freyu. Naomi ostala len farma po rodičoch a lieky na spanie, od ktorých sa stala závislou. Po troch rokoch dostáva druhú šancu a Freya u nej môže stráviť celú noc. Všetko sa vyvíja dobre až do nasledujúceho rána, keď nájde Freyu pod schodiskom mŕtvu. Naomi sa v panike premietnu pred očami všetky možné scenáre. Zúfalá zavolá Aidenovi, namiesto pravdy však tvrdí, že ich dcéra zmizla. Než si stihne uvedomiť následky, podobne vypovedá aj na polícii. Čoraz viac sa zamotáva do vlastných lží a pochybností. Čo sa v tú noc naozaj stalo? Mohla nejako zapríčiniť dcérinu smrť alebo je pravda desivejšia než jej klamstvo? Jedno je isté. Každá lož raz vyjde na povrch.

Z anglického originálu When They Find Her (Penguin Michael Joseph, an imprint of Penguin Random House, UK 2021) preložila Martina Šturcelová.

Detaily o knihe

Názov: Keď sa nájde

Originálny názov: When They Find Her

Objednávací kód DY204907

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (Lenka, 28.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Psychologická nálož dej napísaný tak že od prvých strán som nepustila knihu z rúk až kým som ju nedočítala a stalo to veru za to. Perfektný dej postavy prostredie zápletka a do konca som vlastne nevedela čo sa stalo. Vrelo odporúčam určite stojí za kúpu.

Výborná… (Kristína, 21.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mamičky, budúce mamičky, alebo všetci tí, ktorí obľubujete napínavé príbehy, pozor! Táto kniha je riadna psychologická nálož… Naomi ako matka urobí odporné rozhodnutie, potom čo ráno na schodoch nájde svoju dcéru mŕtvu. Tým hneď na začiatku príbeh naberá na intenzite a čitateľa okamžite vztiahne do deja, v ktorom je uviaznutý až do konca, kým sa nedozvie celú pravdu. Presne ako Naomi, ktorá si utkala svoju pavučinu lží a len čaká, kedy jej jemnosť niekto pretrhne. Okrem toho, že dej je dynamický a nie je časť, pri ktorej by sa čitateľ nudil, poukazuje na psychické problémy ako popôrodná depresia, problémy so spánkom, či rôzne formy strachu s klinickými príznakmi. Plno klamstiev, by definovalo túto knihu. A hoci sa autorka s čitateľom poriadne zahrá, a čitateľ si môže myslieť, že zožal úspech, keď prípad je až okato jasný…nie je všetko tak, ako to vyzerá. Milujúci rodič alebo netvor? Vždy sa nájdu činy, pri ktorých toho druhého odsudzujeme, ale ak poznáme aj druhú stranu mince, je to akási poľahčujúca okolnosť. Rovnako ako táto kniha.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Klamstvá mi v ústach pripadajú ako vývratky plné nestrávenej pravdy. Najradšej by som ich vypľula, no uviazli mi medzi zubami a jazykom.
Povedz mu pravdu. Jednoducho mu opíš pravdu.
Ibaže už je neskoro. Už som zaklamala. Ako môžem vziať späť, čo som práve vyslovila? Ako mám priznať pravdu a docieliť, aby mi uveril, že to nebola moja vina?
Povedz mu to.
Neuverí mi.
„Nemôžem ju nájsť. Nie je tu.“
„Zavolala si políciu?“
„Ešte nie.“
„Zavolaj políciu, doriti. O chvíľu som u teba.“
Spojenie sa preruší. Stojím v chodbe so slúchadlom
na uchu a počúvam vytrvalý tón.
Čo som to spravila?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x