bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bez dychu

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bez dychu

Claudine Henryová mala pred nástupom na vysokú školu smelé plány. Posledné leto chcela stráviť s najlepšou priateľkou, vydať sa na dobrodružný výlet a možno si konečne vyraziť so svojou platonickou láskou Wyattom Jonesom. Namiesto toho rieši spúšť, ktorú napáchal jej otec, keď sa rozhodol odísť od rodiny. Jej svet sa tak razom zmení na jedno veľké klamstvo. Claudine sa musí zo dňa na deň odsťahovať s matkou na vzdialený, komármi zamorený ostrov, kde nie je ani signál, nieto ešte šanca na románik. Lenže potom stretne Jeremiaha, pekného a záhadného voľnomyšlienkara. Jeremiah je miestny sprievodca s vášňou pre fotografovanie, ale aj s minulosťou, o ktorej nerád hovorí. Medzi dvoma ranenými dušami ihneď preskočí iskra. Obaja však vedia, že nech sa stane čokoľvek, skončí sa to posledným dňom prázdnin.

Z anglického originálu Breathless (Alfred A. Knopf, New York 2020)
preložila Denisa Jahičová.

Detaily o knihe

Názov: Bez dychu

Originálny názov: Breathless

Objednávací kód NA204903

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nástupca Všetkých skvelých miest (Kristína Drážovská, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha vás dokáže prinútiť milovať svoj svet a všetky maličkosti v ňom. Pripomenie vám vašu mladosť alebo sa s ňou stotožníte, pretože ešte len prežívate roky, ktoré raz nazvete svojimi mladými. Nech je ako chce, verím že Bez dychu si zamilujú tí ľudia, ktorí si ju zamilovať majú. V mojom prípade sa to podarilo a áno, som za to veľmi vďačná. Aj keď som si myslela, že toto bude iba ďalší tínedžerský príbeh, o ktorých som tvrdila, že ma už nebavia, zistila som jediné... Z príbehov a žánrov zrejme nevyrastáme. Vyrásť môžeme len z toho, že pre knihy neexistujú škatuľky a nálepky, ktorými ich sami v mysli označíme.

Emotívny príbeh (Kristína Rydlová, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autorky som dávnejšie čítala knihu Vesmír na pleciach, ktorá sa mi páčila, preto som bola zvedavá aj na jej novinku. Bez dychu je pomerne emotívny príbeh, keďže sa tu rieši rozvod, rozpad rodiny a jeho dopad na jej jednotlivých členov. Za seba môžem povedať, že sa mi príbeh až na nejaké detaily páčil, sem-tam mi vybehla aj nejaká tá slza. Claudine práve prežíva jedno z najhorších období vo svojom živote. Myslela si, že jej rodina je dokonalá a zrazu je všetko úplne inak. Je nahnevaná na svojho otca, kope okolo seba, robí unáhlené rozhodnutia, no zároveň sa snaží byť oporou mamy. Bolo mi jej ľúto, hoci musím povedať, že niektoré jej skutky sa mi vôbec nepáčili. Postupne však niektoré veci prehodnotila, skúsila sa na ne pozrieť aj z iného uhla pohľadu a istým spôsobom dospela. Jeremiah je takou tajomnou postavou, moc o sebe nehovorí, až neskôr sa dozvedáme určité útržky z jeho života. Aj tak mám pocit, že niektoré veci zostali nevýslovené. Trochu ma svojím správaním miatol - chvíľu pohoďák, ktorý dával Claudine najavo svoje sympatie, o chvíľu zasa odtržitý chalan, ktorý si nikoho nepustí k sebe. Prostredie ostrova sa mi veľmi páčilo, hneď mi navodilo takú dovolenkovú náladu (aj tematika letného romániku k tomu napomáha). Tento príbeh by sa hodil na letné čítanie. Tiež ma zaujala história okolo Claudiných prvkov, ktorý kedysi žili na ostrove. Išlo o zaujímavé ženy, ktoré to nemali ľahké. Čo sa týka konca... čakala som, že sa niečo podobné stane, no aj tak som zostala smutná. Nie som fanúšikom takýchto koncov. Na môj vkus tu zostalo viacero nezodpovedaných otázok, ale asi je na čitateľovi, aby si určité veci domyslel sám. Musím ešte pochváliť obálku, páči sa mi farebná kombinácia, ktorá bola na nej použitá.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ako kráčam, premýšľam o skutočnosti, že moji rodičia sa ľúbili, kým si otec jedného dňa nezmyslel, že on už mamu neľúbi, že kedysi chcel rodinu, ale už ju nechce. Ako sa môže človek len tak odľúbiť? Jedného dňa je plný lásky a na druhý prázdny. Kam sa tá láska podeje? Veď láska je ako živá, dýcha – ako môže len tak zmiznúť, akoby nikdy neexistovala? Predstavím si miestnosť, možno aj celú planétu, kam láska odchádza žiť, keď s ňou skoncujeme. Pripomína smetisko. Všade sú roztrúsené pozostatky lásky. Ľudia sa nimi prehŕňajú, zbierajú najsilnejšie, najväčšie kúsky a snažia sa z nich opäť dačo vytvoriť. Nerobíme to vari vždy, keď stretneme niekoho nového, zapáči sa nám alebo sa doňho zaľúbime? Pozbierame svoje staré, otlčené kúsky a skúsime to znovu?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x