bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratený muž

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,65 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratený muž

Román vychádzajúcej austrálskej hviezdy kriminálnej literatúry opisuje veľmi sugestívne a so zmyslom pre gradovanie napätia nemilosrdnú austrálsku divočinu a ľudí, ktorí v nej žijú. Sú takí tvrdí a zocelení drsným životom a ťažkou prácou, že neraz dokážu byť krutejší ako sama príroda.
Dvaja bratia sa stretnú pri plote oddeľujúcom ich statky. Hlboko v pustom vnútrozemí austrálskeho kontinentu sú široko-ďaleko jediní susedia. Ich domy sú od seba vzdialené na tri hodiny cesty autom. Cam, ich prostredný brat, ktorý sa stará o rodičovský ranč, im leží mŕtvy pri nohách. Zomrel sám, očividne vyčerpaný od smädu a horúčavy. Muži prinesú brata domov na ranč. Rodinu zasiahne hlboký smútok, v ktorom sa rodí neistota, narastá nedôvera a vzájomné upodozrievanie. Čo ak Cameron nezomrel prirodzenou smrťou? Čo ak izolácia a samota uprostred šírej pustatiny menia ľudí na stelesnené zlo?
Jane Harperová napísala za tri roky tri bestsellery, podľa jedného z nich nakrúcajú
v Hollywoode film. Zanechala novinárske remeslo, pustila sa do písania austrálskych trilerov a natrafila na zlatú žilu.

Detaily o knihe

Názov: Stratený muž

Objednávací kód NA626802

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Aké tajomstvá skrýva horúca austrálska pustatina? (Tatiana, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka má ozaj talent na písanie. Postupne dávkovanie príbehu, psychologické rozpoloženie postáv i opisy horúceho austrálskeho vnútrozemia sú rafinované a dokážu čitateľa prinútiť otáčať stránku za stránkou. Koniec každej kapitoly ma navnadil, aby som čítala ďalej až dokým som ako tak nemala predstavu kam celý príbeh vlastne vedie. Nehostinné prostredie austrálskeho vnútrozemia budete mať pred očami, na vlastnej koži budete cítiť šteklenie horúcej červenej austrálskej hliny a v pozadí budete počuť zavíjanie divokých dingov. Musím vyzdvihnúť úžasný preklad a aj precíznu prácu jazykových redaktorov pri dosiaľ každej knihe z "dielne" vydavateľstva Tatran, ktorá sa mi dostala pod ruky. Žiadne rušivé preklepy či divné, nezmyslené preklady. Klobúk dole. Preklad knihe neubral na kvalite a vyzdvihol autorkin talent písať a nechávať čitateľa v napätí. Text je náročnejší a čítanie vyžaduje maximálne sústredenie - aspoň ja som potrebovala pokoj, aby som sa vedela pohrúžiť do príbehu. Preto knihu podľa môjho názoru ocenia hlavne náročnejší čitatelia. Hlavnými postavami príbehu sú traja bratia - Nathan, Bub a Cameron. Práve posledne menovaného brata nájdu mŕtveho ďaleko od domova na tajuplnom a legendami opradenom mieste - pri statkárovom hrobe. Bez vody a jedla. Dehydratovaného a drsným austrálskym slnkom spáleného. Ako sa sem vôbec dostal? Jeho auto nájdu o skoro desať kilometrov ďalej, pričom sa nezdá, že by malo technický problém. Šlo o hlúpu náhodu a zlé rozhodnutie, o zvláštnu samovraždu či dokonca rafinovanú vraždu? Na to všetko sa snaží Cameronova rodina prísť. Zamotaný príbeh sa rozhodne postupne rozmotať Nathan, ktorému pri tom pomáha aj jeho syn Xander, v ktorom rovnako tkvie plamienok pochybností. Nathan postupne odhaľuje svoje vnútro, svoju minulosť a zároveň prichádza aj na nové súvislosti a rodinné tajomstvá. Spomína na svojho despotického otca i na chyby, ktoré poznačili jeho život. Zároveň sa zamýšľa nad udalosťami, ktoré sa udiali už dávno a ktoré síce uzavrel, no v hĺbke duše ho naďalej mátali. Bol Cameron ozaj taký priateľský a pohodový chlapík alebo len skrýval svoje pravé ja? Milujem, keď sa autor "vyhrá" s postavami a v tejto knihe sa to podarilo. Charaktery jednotlivých postáv ako aj samotný dej autorka odhaľovala postupne, logicky a bez nepremyslených a narýchlo zbúchaných záverov či zápletiek. Moje hodnotenie bude veľmi pozitívne. Vyzdvihujem premyslený príbeh, postupné dávkovanie príbehu i odhaľovanie charakterov a vnútorného prežívania jednotlivých postáv. Aj vykreslenie prostredia nehostinnej Austrálie bolo miestami tak živé, že Vás dokázalo vtiahnuť do deja. Knihu hodnotím na 4.5/5*. Pol hviezdičky jej uberám len kvôli málo dynamickému začiatku, ktorý mi dal trocha zabrať a ktorý by mohol mnohých čitateľov odradiť. Upozorňujem tiež, že text je podľa môjho názoru náročnejší a niektorým možno nesadne autorkin štýl písania s pomalým rozbehom a postupným odkrývaním súvislostí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x