bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jediná žena v miestnosti

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 9,10 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 3,89 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,91 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jediná žena v miestnosti

Oslnivo krásna, ohromujúco múdra. Dokáže svet zvládnuť oboje?Oslnivo krásna, ohromujúco múdra. Dokáže svet zvládnuť oboje? Hedy Kieslerová bola mladá talentovaná herečka židovského pôvodu. Jej krása ju zachránila pred nacistami a viedla k manželstvu s bohatým a vplyvným rakúskym obchodníkom so zbraňami. Friedricha Mandla opantala dokonalým telom a krásnou tvárou, jej myseľ však ako mnohí iní veľmi podcenil. Ako jeho manželka si na bohatých viedenských večierkoch vypočula o plánoch a problémoch tretej ríše, ktorým rozumela viac, než by ktokoľvek predpokladal.
Podarilo sa jej zosnovať útek a vymaniť sa z moci chorobne žiarlivého manžela. Dostala sa až do Hollywoodu, kde sa stala Hedy Lamarrovou, hviezdou filmového plátna. Hedy okrem úspešnej hereckej kariéry bola aj vedkyňou a vynálezkyňou. Poznala zopár nepriateľových tajomstiev a prístroj, ktorý vytvorila, mohol pomôcť krajine v boji proti nacistom... keby ju bol niekto počúval. Silný román založený na neuveriteľnom, pravdivom príbehu Hedy Lamarrovej, nádhernej hollywoodskej ikony a zároveň vedkyne, ktorej priekopnícky vynález spôsobil revolúciu v modernej komunikácii.

Detaily o knihe

Názov: Jediná žena v miestnosti

Objednávací kód NADBK78790

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pribeh silnej a nielen peknej zeny (Anna Švantnerová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za mna krasna kniha. Román inspirovany skutocnym pribehom. Hedy Kieslerová bola mladá talentovaná herečka židovského pôvodu. Vydala sa za obchodnika so zbranami Friedricha Mandla, ktory ju ako vsetci bral len ako krasnu tvaricku. A tak sa stala jedinou zenou v miestnosti kde sa preberala aj politika a plany ohladne druhej svetovej vojny. Nikoho ani nenapadlo, ze by im mohla Hedy rozumiet. Od manzela, ktory ju len dusil usla lodou do Ameriky. V Holywoode sa z nej stala filmova hviezda Hedy Lamarrova. V knihe spoznavame aj dalsich jej manzelov. Spolu so skladatelom Georgeom Antheilom vynasla aj pristroj, ktory mohol pomoct vo vojne a ponukli ho namornictvu no len preto, ze ju vynasla zena ich odmietli a pritom mohli zachranit mnoho zivotov.. Pouzili ho az o mnoho rokov neskor a aj vdaka Hedy mozme teraz spolu napriklad telefonovat. Jednoznacne odporucam. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x