bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča, ktoré chcelo zachrániť knihy

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:64
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 8,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 3,- € (zľava 25%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča, ktoré chcelo zachrániť knihy

Poetický príbeh o nekonečnej láske ku knihám a o mágii, ktorá sa v nich skrýva

Viete, čo sa deje s knihami, ktoré si z knižnice nikto nepožičiava? Nevedela to ani desaťročná vášnivá čitateľka Anna, kým jej to neprezradila najlepšia kamarátka, knihovníčka pani Monsenová. Nečítané knihy... miznú! Spolu s nimi však miznú aj ľudia, ktorí v nich žijú. Anna sa s tým nedokáže zmieriť a rozhodne sa, že zabudnuté knihy zachráni. Ale ako?
Vydajte sa na dobrodružnú záchrannú misiu spolu s Annou a spoznajte neodolateľné čaro kníh a ich hrdinov.

Pre deti od 5 rokov

Z nórskeho originálu Jenta som ville redde bokene (Gyldendal, Oslo) preložila Eva Lavríková.

Detaily o knihe

Názov: Dievča, ktoré chcelo zachrániť knihy

Originálny názov: Jenta som ville redde bokene

Objednávací kód WE204879

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Doevča… (Valéria Lauková, 14.11.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred krutým osudom zničenia sa snaží 10 ročná Anna zachrániť desiatky kníh z knižnice. Pracuje tam totiž pán Berg a jeho náplňou je ničiť knihy, ktoré si nikto nepožičiava. Je to smutné, nemyslíte? Anna si teda požičia z knižnice 50 kníh, číta jednu za druhou a aj keď je vášnivou čitateľkou, presýti sa príbehmi a potrebuje od kníh pauzu. Ale len do momentu, kým jej pani knihovníčka Monsenová nepožičia zvláštnu knihu. O chlapcovi Waldemarovi a lese, v ktorého blízkosti žil.Autor je neznámy a Anna sa ho snaží stoj čo stoj vypátrať. Taktiež knihu odporúča kde sa dá a dúfa, že sa dozvie koniec príbehu…. Táto publikácia ma na prvý pohľad uchvátila ilustráciami. Potom som sa zhrozila. Totižto, ja a verše…to naozaj nejde dokopy. Našťastie, knižka je preložená vo veršoch, ale tak, že akonáhle sa začítate, verše nebudete vnímať (ani sa nerýmujú). Je to naozaj krásny príbeh a záver vám zaručene vyčaruje úsmev na tvári. “Ak sa zničia knihy, ktoré nikto nečíta, zmiznú aj ľudia v nich. Ako listy na jeseň. Uschnú. Potom sa rozpadnú na prach. A rozfúka nich vietor. Navždy. Bolo strašné na to čo i len pomyslieť.”

Jedinečná (Kristína Danišová, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nič nepoteší knihomoľa viac ako spojenie prekrásnych ilustrácii od Lisy Aisato a príbeh odohrávajúci sa v knižnici. Dievčatko, hlavná hrdinka príbehu, si v srdci nosí strach zo starnutia a v hlave tisíce knižných priateľov. Sama bola pohltená príbehom, ktorý čítala a mňa zas pohltil jej príbeh. V tenkej knižke sa ukrývajú veľké myšlienky, náhodné kýchnutia a priateľstvá objavené práve vďaka láske ku knihám. Moja myseľ dostala svoju potravu v podobe slov a oči sa nasýtili obrázkami kníh. Viac som od tejto knižky ani nemohla chcieť.

Úžasná kniha nielen pre malých čitateľov (Sylvia Triki, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci je táto knižočka odporúčaná od 7r, u mojej 4,5ročnej slečny je veľmi obľúbená už teraz. Ja som knihou nadšená, odporučila by som ju naozaj nielen deťom. Anna je vášnivá čitateľka a hlavná hrdinka knihy. Trápi ju, čo sa deje s nečítanými knihami a hrdinami z týchto kníh. Rozhodne sa knihy chrániť a pustí sa do čítania. Táto kniha patrí do každej knižnice a ako darček je úplne dokonalá. Vrelo odporúčam!

Nádherné čítanie nielen pre deti (Miroslava Novysedláková, 14.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci je tento príbeh o dievčatku, ktoré chcelo zachrániť knihy detskou knihou, veľmi vo mne zarezonoval jej odkaz a mám pocit, že je naozaj pre každého. Najmä pre každého milovníka kníh. Malého či veľkého – akéhokoľvek. Textu v nej nie je veľa, ale je naozaj úderný a poetický – vystihuje podstatu toho, čo autor chcel povedať a hoci dejovo ide o veľmi jednoduchý príbeh, skrýva obrovskú hĺbku a neuveriteľne vás dojme. Mňa posledné stránky naozaj rozplakali, pretože som v danom momente pochopila a precítila ten nádherný odkaz, čo sa v v ňom skrýva – je to naozaj nádherné a v tejto dobe mi toto pohľadenie na duši padlo naozaj veľmi vhod. Odporúčam pre staršie deti a možno by bolo najlepšie, keby si túto knižku čítali spolu s rodičmi, hoci už čítať vedia. Obom, dospelému i dieťaťu, má čo povedať. Pretože je to o nás o ľuďoch, o našich strachoch, radostiach a samozrejme o knihách. Ilustrácie v knihe presne vystihujú náladu a krásu tohto príbehu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x