bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Som tu pre teba: Denník lesného dievčaťa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Som tu pre teba: Denník lesného dievčaťa

Objavte krásu a poéziu v každodenných maličkostiach.

Nádherne ilustrovaná kniha, ktorá svojou formou – prostredníctvom krátkych postrehov, myšlienok a predstáv – pripomína denník, prináša silné posolstvo: vážme si každý okamih života. Autorka vytvorila svoju poetickú spoveď z ilustrácií, ktoré doplnila o krátke texty, pričom ju rozdelila do štyroch častí podľa ročných období. V každej zachytáva momenty, z ktorých sa skladá jej bežný život. Nie všetky sú šťastné a dobré, no každý stojí za povšimnutie a zamyslenie.

„Nachádzam šťastie v jednoduchých veciach, ako sú rozprávky a príbehy zo snov, ktoré som ako dieťa milovala, lúčne kvety alebo roj bielych oblakov na modrej oblohe, a zachytávam to na papier v kresbách či maľbách. Chcem byť výtvarníčkou, ktorá sa môže prostredníctvom obrazov podeliť s mnohými ľuďmi o rôzne emócie a myšlienky,“ približuje kórejská ilustrátorka Äppol netradičnú knihu svojim čitateľom.

Kórejská výtvarníčka známa ako Äppol (Čo Su-džin) pred časom opustila zamestnanie, aby sa mohla venovať svojej najväčšej vášni – ilustráciám. Jej snom do budúcnosti je pokračovať v kreslení, až kým nezostarne. Jej nežné, snové ilustrácie nájdete aj na Instagrame (@_aeppol), kde ju sleduje takmer štvrť milióna fanúšikov.

Kniha vychádza dvojjazyčne v kórejčine a slovenčine. Súčasťou nej je aj minimaľovanka vytvorená zo štyroch pohľadníc, ktoré si môžete vyfarbiť.

Z kórejského originálu preložila Zuzana Hritzová.

Detaily o knihe

Názov: Som tu pre teba: Denník lesného dievčaťa

Originálny názov: Forest Girl's Diary

Objednávací kód NA204875

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Som tu pre teba (Val, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kórejská dievčina, vlastným menom Čo Su-džin, kreslí prenádherne. Keď si do googlu, či pinterestu zadáte jej umeleckú prezývku, vyhľadávač na vás vypľuje nespočetné množstvo obrázkov. Farebných aj čiernobielych. Na veľkú radosť fanúšikov (stálych aj tých nových, ktorí sa o ilustrátorke dozvedeli vďaka knihe)sa Äppol rozhodla svoje diela zoskupiť do tohto oku lahodiaceho diela. V knihe je ponechaný pôvodný text v kórejských znakoch(niektoré pripomínajú postavičky v rôznych polohách,to si všimla pri čítaní moja dcérka) s textom preloženým do slovenčiny. Vo viacerých recenziách sa ľudia rozplývajú nad poéziou….ja nie som fanúšik poézie ako takej, takže aj keby som si text nečítala, vôbec by mi to nevadilo. Ja s Pauli sme ochkali,achkali a híkali nad kresbami. Skutočne nádherné! Kniha je rozdelená na niekoľko častí. Ročné obdobia,sny alebo inšpirované známymi (rozprávkovými) príbehmi ako Malý princ či Peter Pan. Na konci knihy sú kartičky\ pohľadnice, ktoré si môžete vyfarbiť (niečo ako luxusné antistresové omaľovánky-lebo tieto kartičky chcete vyfarbiť tak,aby ste sa ani pred autorkou za ne nemuseli hanbiť!) Rozhodne sa ku knihe budem vracať. Väčšina obrázkov ma chytila za srdce a ak by som si mohla vybrať niektoré z nich vo veľkosti obrazu,rozhodne by zdobili steny nášho bytu.

Čarovná knižka ilustrácií plná všedných okamihov podaných tým najkúzelnejším spôsobom (Miroslava Novysedláková, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čarovná knižka krásnych ilustrácií práve o tomto prepájaní seba skrz večnú matku prírodu je ozajstné potešenie pre oči i dušu vnímavého človeka. Autorka vystihuje slovami i obrázkami všedné a predsa tak zázračné jednoduché okamihy života. Vešanie čerstvo vypratej bielizne na záhradke, šálka teplého čaju či jedenie melón uprostred letnej horúčavy. Lesné dievča (v nás) sprevádzame všetkými ročnými obdobiami i náladami a krátke voľné lyrické verše (a graficky je tam zachovaný aj kórejský originál) veľmi citlivo avšak aj dosť úderne sprevádzajú každý jeden kúzelný obrázok talentovanej ilustrátorky Äppol.

Nádhera (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máš občas pocit, že nemáš čas ani žiť? Presne pre teba je tu výnimočná kniha "Som tu pre teba." A v čom je taká výnimočná? Hneď na úvod aj samotnou autorkou, ktorá nechala svoju prácu, aby mohla robiť to, čo skutočne miluje, a to kreslenie. Koľkí z nás by toho boli schopní v dnešnej dobe? A že to autorka miluje cítiť ozaj z každej stránky. Prekrásne ilustrácie nás sprevádzajú celou knihou a dodávajú knihe skutočnú dušu. Tak citlivý, blahodárny príbeh pre moje vnútro som hádam ešte nečítala. Krásne veršíky skrývajúce múdrosť na každý deň usporiadaných do pomyselných ročných období ťa môžu sprevádzať hocikedy po nich zatúžiš a budeš mať potrebu spomaliť, vypnúť, či potrebuješ radu. Úžasné na knihe je to, že ju môžeš otvoriť na ktorejkoľvek strane a bude ti dávať zmysel, keďže strany na seba nenadväzujú. Veľmi milé bolo aj spomenutie známych literárnych, či rozprávkových bytostí a taktiež sympatické bolo ponechanie zároveň aj kórejčiny, keďže kniha vyšla dvojjazyčne a dodáva to na autentickosti diela. Kniha je skutočným klenotom po všetkých stránkach, sála z nej pokoj, pozitívna energia a nesie sa v duchu harmónie mysle a tela a ja len môžem poznamenať, že v mojej knižnici bude stále pre mňa. :)

Toto ♥♥♥ (Katarína, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja som si z tejto nádhernôstky nádhernej odniesla najmä fakt, že by nám nikto nikdy nemal určovať, ako žiť svoj život správne. Že je v poriadku, ak neprecestujeme celý svet. Že je v poriadku, ak netrávime každý piatok večer v bare a netvoríme zážitky, ktoré budeme rozprávať vnúčatám. Že je v poriadku, ak uprednostníme pokojný život v objatí prírody a len tých najbližších. že je úplne stráviť deň v leňošením v posteli. Že je v poriadku cítiť sa občas zle a sebecky si ukrojiť chvíľku len sám pre seba. Že neexistuje jediná definícia pojmu užívať si život.

Pohľadenie pre oči aj dušu (Veronika Posová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto je nádhera, pohľadenie duše, ktoré vo vás zanechá záplavu citov. Kniha cez stručné a krátke básne vysiela posolstvá všednosti a obyčajnosti v našich životoch, ktoré poznáme všetci, či je to snívanie, únava, či dokonca aj obavy, plač, ale aj čas s priateľmi. Cez poéziu duše nám ukazuje, že všetci žijeme to isté, každý inak, a je to v poriadku. Stotožniť sa s kreslenou postavičkou je v tejto knihe také jednoduché, ako večer zavrieť oči a zaspať po ťažkom dni. Práve v tejto knihe nájdete pokoj, vľúdnosť a prijatie. A ak vás neoslovia básne, určite sa vás dotknú nádherné ilustrácie, ktoré ich sprevádzajú, viaceré z nich si viem predstaviť ako obrazy na stene nie len detskej izby, z každej z nich ide niečo tajomné, éterické. Kniha je rozdelená do 4 ročných období, a cez každé nám ukazuje inú časť života - jeho jar, leto, jeseň, ale aj chladnú no krásnu zimu. Vďaka tomu vás dokáže nasmerovať k poznaniu, aké dôležité je vážiť si jednoduchosť vecí. Tak ako v tejto knihe plynieme ročnými obdobiami, tak si vďaka nej uvedomíme, aký je život krásny, aj keď to tak niekedy nevnímame - úplná obyčajnosť toho, že si môžem ľahnúť a pozerať na hviezdy, alebo hľadať rôzne tvary v oblakoch, či vnímať lúče slnka, ktoré preniká od miestnosti. A kamaráti, v podobe psíka, macka, a veveričky sú tiež veľmi roztomilí, ako samotná kniha. Keď sa mi kniha dostala do rúk, povedala som si, že to bude opäť jedna z tých lahôdok pre deti aj dospelých, ako je napríklad Malý princ, a aké bolo moje milé prekvapenie, keď autorka v knihe spomenula ja jeho, a nie len jeho, ale aj iné rozprávkové bytosti, ktoré nás vrátili späť do detstva - Peter Pann, malá Červená čiapočka resp. Snehulienka, alebo prevtelila samú seba do Rapunzel. Posolstvo autorky bolo jasné - nezabudni byť dieťaťom, každý ho v sebe stále nesieme. Kórejské znaky ma nevyrušovali, aj keď im nerozumiem, dielu dodávajú autenticitu a sú krásnym posolstvom, že na jazyku nezáleží - emócie prežívame všetci rovnaké, či žijeme v Kórei, alebo na Slovensku. Kniha je umením, či básňami alebo ilustráciami, zahreje, upokojí a poteší nie len oči, ale aj dušu. Jej výnimočnosť je v tom, že kedykoľvek a kdekoľvek si ju otvoríte, môžete z nej čerpať a nikdy, naozaj nikdy sa jej nepresýtite. Myšlienky, ktoré nesie vôbec nie sú príliš filozofické, alebo povedia tak mnoho. Určite odporúčam aj ako krásny darček. Potešia aj 4 pohľadnice na konci knihy, ktoré si môžete sami vyfarbiť.

Kniha do každej knižnici (Kristína, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
❓ Obľubujete rozprávky aj v dospelosti? Drahé dievčatá, ženy, matky, staré mamy, sestry…Táto kniha čaká na vás! Je určená pre každú z nás. Prečo? Každá z nás má občas pocit, že je toho na ňu priveľa. A tým každá - myslím aj seba. Zrazu sa nám všetko sype na hlavu - povinnosti v práci, v škole, doma sa len hromadia a všetci naokolo od nás niečo vyžadujú. A my si nedovolíme nachvíľu spomaliť, vypnúť a prestať riešiť všetko, čo nám vytvára vrásky. Prečo aj? Spoločnosť požaduje čoraz väčší výkon a pasivita - neprináša žiadny úžitok…Ale tá unáva je neprekonateľná…. STOP! Zaslúžime si chvíľu pre seba. Preto aj autorka prišla s touto knihou… Sama v nej hovorí: “Je dobré na chvíľu sa zastaviť, keď ste unavení.” Táto kniha je časom na oddych. Autorka načas prestala robiť to, čo musí a ponorila sa do maľovania, ktorým si vytvorila vlastný svet. Svet lesného dievčaťa, ktoré sa teší z každej maličkosti a robí len to, čo chce…Buďme súčasťou jej sveta. Napomáha k tomu táto kniha plná krásnych ilustrácii s niekoľkými úžasnými myšlienkami k nej. Keď som sa do nej ponorila ja, zabudla som na podmienky spoločnosti a bola som opäť malým dievčaťom, ktoré miluje rozprávky, zvieratká,... A viete čo je na tom najlepšie? Že kniha mi môže pomôcť vždy, keď to budem potrebovať. Stačí ju len otvoriť.

Nádhera! (@jedna_zenska, 23.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
~ Pri veselom rozhovore a smiechu hneď zabúdam na pochmúrnosť a nevôľu. A cez chmáry v mojej duši sa vynára dúha. ~ Verte mi, že táto kniha vašej duši prinesie tú najkrajšiu dúhu. Je prekrásna. Už dávno som sa tak úprimne a detsky neradovala, ako z tejto knihy a toľkej jednoduchej krásy. Krásy slova, krásy umenia, krásy života. Toto je jedna z najkrajších kníh, ktorá bude odteraz zdobiť moju knižnicu a ja sa k nej ešte mnohokrát rada vrátim. Ilustrácie od @_aeppol sú prepracované, detailné a nežné, a ja som si ich musela prezerať zas a zas, a prechádzam si ich doteraz. Neviem od nich odtrhnúť oči. Ak ste fanúšikmi milých ilustrácií a poetických myšlienok, tak kniha Som tu pre teba je tu práve pre vás. Kniha je nádherne spracovaná a nesie krásne posolstvo. Obsahuje krátke verše v originálnom jazyku, vedľa ktorého sa nachádza preklad. Teda dúfam, že je to tak a že to nie sú len recepty na kórejske halušky. Taktiež vás potešia odkazy na rôzne rozprávky a v závere aj krátky rozhovor s autorkou, a malé prekvapenie. ~ Nerobím nič zvláštne, a predsa je to dokonalá chvíľa. ~
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x