bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neznámy v našej spálni

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neznámy v našej spálni

Charlotte a Tom majú dokonalé manželstvo. Zatiaľ čo Tom vedie rodinnú firmu, Charlotte si kráti dni oddychovaním, obedmi s priateľmi či organizovaním charitatívnych akcií. To, čo navonok pôsobí ako šťastný život, je v skutočnosti luxusným väzením. Tom a jeho matka kontrolujú každý jej krok a robia za ňu aj tie najmenšie rozhodnutia. Nespokojnosť vženie Charlotte do náručia charizmatického Ewana, ktorý ju očarí vidinou nového života. No vo chvíli, keď naberie odvahu opustiť majetníckeho manžela, Ewan bez stopy zmizne. Pátranie po ňom neprináša žiadne výsledky, ale Charlotte postupne odhaľuje oveľa desivejšiu skutočnosť. Ak chce prežiť, nemôže veriť nikomu, a už vôbec nie ľuďom, ktorí sú jej najbližší.

Z anglického originálu The Stranger in Our Bed (One More Chapter an imprint of HarperCollinsPublishers 2020) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Neznámy v našej spálni

Originálny názov: The Stranger in Our Bed

Objednávací kód NA204862

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrá oddychovka (Monika Karolová, 5.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď si hneď na úvod v knihe prečítam, že príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, hneď spozorniem, lebo veľmi rada počas čítania špekulujem, čo sa mohlo stať a čo je už pravdepodobne len výtvor autorovej fantázie. Aj časť tejto knihy sa naozaj stala, jej autorka sa nechala inšpirovať šokujúcim príbehom, ktorý počula z rozprávania v okruhu svojich známych ... . Knihu by som zaradila do kategórie ľahšieho psychologického trileru, ktorý sa perfektne hodí k teplej deke, šálke čaju a blížiacim sa chladným večerom. Je to nenáročné čítanie, no veľmi chytľavé, bez zbytočných omáčok a s dynamickým tempom vývoja deja. Často nebude vedieť, komu môžete veriť a čo sa tam v skutočnosti deje. Musím povedať, že niečo som tušila, no v závere som bola aj tak prekvapená. Ako celok mi to prišlo trošku prekombinované, autorka mohla v niektorých ohľadoch trochu ubrať, aby príbeh pôsobil ešte uveriteľnejšie, no aj tak bol v konečnom dôsledku veľmi desivý a zvrátený, ak sa stalo z tohto celého v reálnom živote čokoľvek. A asi aj tuším, čo je len fikcia a čo si niekto naozaj prežil ... . A o čo ide? Tom a Charlotte sú nádherný pár, obaja vyštudovali právo, on stojí na čele veľkej firmy, topí sa v peniazoch a ju presvedčí, aby nepracovala a jednoducho si s ním užívala život a jeho finančnú nezávislosť. Tak Charlotte trávi dní na obedoch s priateľkami alebo so svokrou, na nákupoch, vo fitku, no po čase má pocit, že ju jej život pomaly dusí. Tom má na ňu málo času a svokra sa montuje takmer do všetkého, takže nie je žiadnym prekvapením, keď si Charlotte začne románik s Ewanom, ktorý má oči len pre ňu. V deň, keď Charlotte oznámi Tomovi, že od neho odchádza, Ewan záhadné zmizne ... Hľadáte v príbehu klamstvo, manipuláciu, tajomno a postavy, ktoré nebudete vedieť len tak ľahko zaradiť? Ak áno, s touto knihou ste na správnej adrese.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Do tváre ma zasiahol mokrý štrk. Mykla som sa. Ležala som v čudnej skrútenej polohe, jednu ruku som mala uväznenú pod sebou a stratila som v nej cit. Bola som zmätená, akoby som sa prebúdzala z príliš živého sna.
Nejasne som počula zvuky. Škrabot kdesi nado mnou. Kov narážajúci na kameň. Vtáky? Šum lístia.
Od úsilia spomenúť si, kde som, ma rozbolela hlava. Vznášala som sa nad hladinou vedomia. Prehnala som to minulú noc s vínom? Zareagovali tabletky s alkoholom? Kdeže, tabletky som neužívala a včera som nič nepila.
Na zatvorené viečka mi útočil obraz usmievajúceho sa Toma. Vtom mu úsmev zmizol z tváre a Tom sa zmenil na obrovského zloducha z komiksu, o ktorom sa mi kedysi snívalo.
S mľasknutím na mňa dopadla ďalšia kôpka mokrej hliny. Šok spôsobený nárazom kamienkov do členka ma celkom prebral.
Vtedy moja omámená myseľ konečne pochopila, kde som. Sen sa zmenil na nočnú moru. Bola som v hrobe a niekto na mňa hádzal hlinu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x