bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spovede Borgiovcov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:464
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spovede Borgiovcov

Počas sparného leta roku 1492 sa Rodrigo Borgia stáva rímskym pápežom. Jeho najstarší syn Cesare ho nasleduje do cirkvi ako nový arcibiskup z Valencie. Úloha duchovného ho rozčuľuje a navyše ho zožiera závisť, lebo jeho pochabý mladší brat dostal dôležité miesto v armáde, po ktorom on tak prahol.

Maddalena Morettiová prichádza do Ríma z vidieka, kde na vlastné oči videla, akú skazu vedia v životoch obyčajných ľudí spôsobiť vrtochy mocných mužov. Maddalena sa zamestná ako slúžka vo Vatikánskom paláci, no chtiac-nechtiac ju uchvátia vyberané spôsoby príťažlivého Cesara Borgiu. Túžba po ňom postupne oslabuje jej vieru aj presvedčenie.

Počas vojny, keď meniace sa spojenectvá podrobujú pápežovu autoritu ťažkej skúške, sa životy Maddaleny a Cesara nevysvetliteľne prepletú. Maddalena sa dozvedá nebezpečné tajomstvá Borgiovcov a musí dobre zvážiť, či sa stane pešiakom v mocenských hrách milovaného muža. A zatiaľ čo závisť a zrada rozvracajú borgiovskú rodinu zvnútra, Cesare ďalej uspokojuje svoje prehnané ambície. Podmanivý román Spovede Borgiovcov je príbeh o vášni, politike a temných stránkach triedneho usporiadania, postavený na vzostupe a páde jednej z najmocnejších talianskych rodín.

Z anglického originálu The Borgia Confessions (St. Martin’s Griffin, New York 2020) preložila Miriam Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Spovede Borgiovcov

Originálny názov: The Borgia Confessions

Objednávací kód NA204858

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Alyssa Palombo - Spovede Borgiovcov (Monika, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román Spovede Borgiovcov prináša príbeh z troška iného súdka, než na aký som bežne zvyknutá. Knihy z historického obdobia doteraz neboli mojím obľúbeným žánrom, no táto predčila moje očakávania. Spočiatku som pri jej kúpe váhala. Obávala som sa, či v nej nebudú príliš siahodlhé opisy politickej situácie. O jej kúpe ma nakoniec presvedčila pôsobivá obálka a keďže som mala práve chuť vyskúšať niečo nové a riskla som to, dnes je súčasťou mojej knižnice a považujem ju za jednu z najvydarenejších kníh. Rozhodne patrí medzi knihy, ktoré sa oplatí prečítať, pretože ponúka skutočný čitateľský zážitok. Napriek tomu, že je pomerne hrubá, číta sa neuveriteľne ľahko. Na jednej strane tomu vďačíme veľkému množstvu kratučkých kapitol, ktorých je v knihe až 85, čo je skutočne pozoruhodné číslo a na strane druhej ich striedaniu. Jednotlivé kapitoly sú písané z pohľadu dvoch hlavných hrdinov príbehu - kardinála Cesareho a slúžky Maddaleny. Román Spovede Borgiovcov nám približuje život najmocnejšej rodiny v Taliansku. Vnáša čitateľa do prostredia, v ktorom moc a politický vplyv sú to jediné, na čom záleží. Láska a možnosť voľby v ňom nemajú miesto. Ani Cesare Borgia - hlavný hrdina príbehu nie je výnimkou. Hoci sa zaľúbi do milého a úprimného dievčaťa Maddaleny, kvôli jeho postaveniu duchovného medzi nimi iný vzťah ako milenecký neprichádza do úvahy. Ďalším bremenom je pre neho jeho obrovská túžba stať sa veliteľom otcovej armády. Sníval o tom už ako chlapec.Ten ako rímsky pápež má však pre svojho najstaršieho syna prichystané iné plány a vymenúva ho za arcibiskupa. Cesare vie, že mu nič iné neostáva, ako sa otcovmu rozhodnutiu podvoliť a tak sa, i keď nedobrovoľne, zhosťuje svojej úlohy. Aj osudy jeho ostatných súrodencov - sestry Lucrezie a bratov Juana a Jofreyho sú vopred predurčené. Ich osobné sny, túžby a ciele musia ísť bokom. Keďže sa narodili ako deti panovníka, musia túto skutočnosť plne akceptovať a urobiť tak, ako sa od nich očakáva. Vopred dohodnuté manželstvá často bez vzájomnej sympatie sú v tomto svete bežnou záležitosťou. Tento nevšedný a skutočne obdivuhodne spracovaný príbeh o láske aj zrade najlepšie vystihuje známe príslovie - "Nie je všetko zlato, čo sa blyští". Aj vo svete bohatých a mocných existuje nešťastie, smútok, sklamanie aj utrpenie.

perfektna kniha (Majka, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zboznujem historicke romany a zaujala ma tema papeza Alexandra VI. a jeho rodiny-Borgiovcov. Dej je velmi putavy plny zvratov, intrig, spinavosti. Autorka strieda kapitoly z pohladu kardinala Cesara a sluzky Maddaleny. Cize sledujeme dej ocami mocného a očami bezmocného. Zatial co Maddalena je vymyslena, vsetky ostatne postavy a vacsina udalosti su verne historii. Je vydno ze autorka si dala naozaj zalezat a ja mozem knihu len odporucit uplne kazdemu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Celý Rím vedel o existencii detí kardinála Borgiu – vlastne pápeža Alexandra. Nebolo žiadnym tajomstvom, že aj mnohí iní kardináli mali milenky a nemanželské deti. Keď sa však k takýmto deťom priznával sám pápež... „On vodí svoje deti do Vatikánu?“ spýtala som sa ohromene. „Dovolí, aby sa o nich vedelo, dokonca aj keď sa stal Svätým Otcom?“
Fabrizia prikývla. „Áno, je to nezvyčajné. Nehovorí o nich ako o svojich neteriach a synovcoch, ako to pápeži robievajú. A vieš o tom, že si vydržiava milenku?“
Tlmene som zhíkla. Zachytila som nejaké šuškačky, ale zo všetkých síl som pred nimi zatvárala uši. Klebety – hlavne tie o Svätom Otcovi – boli hriech.
Predsa však moja zvedavosť napriek previnilému pocitu rástla. Predsavzala som si, že v nedeľu po omši sa z tohto hriechu vyspovedám. „Čože... naozaj?“ hlesla som.
Fabrizii sa rozžiarili oči. Zatiahla ma do malého výklenku. Pokiaľ išlo o klebety, bola vo svojom živle. „Ach, áno. Úprimne, Maddalena, aj na také trdlo z vidieka si niekedy príliš naivná...“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x