bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sanatórium

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sanatórium

DANIEL FISCHER číta z knihy SANATÓRIUM:

Sanatórium Le Sommet, ukryté v hlbokých borovicových lesoch Švajčiarskych Álp a v tieni horských štítov, odjakživa pôsobilo zlovestným dojmom. Kedysi sa v ňom ľudia liečili z tuberkulózy, dnes je z neho luxusný päťhviezdičkový hotel.
Pre Elin Warnerovú nie je odľahlé miesto vytúžená destinácia. Práve uzavrela zložitý prípad, ktorý ju prenasleduje v nočných morách, a chce si trochu oddýchnuť od práce detektívky. Lenže brat ju pozval na oslavu svojich zásnub s priateľkou Laurou, a hoci majú medzi sebou súrodenecké spory, tentoraz sa nemá na čo vyhovoriť a pozvanie musí prijať.

Do hotela dorazia s priateľom Willom uprostred snehovej búrky a temné prostredie ich okamžite naplní úzkosťou. A keď sa Laura na druhý deň stratí, Elin sa musí spoľahnúť na svoje inštinkty, aby ju našla.
Hotel je odrezaný od sveta, snehu pribúda, nervozita sa stupňuje... a vtedy zmizne ďalšia žena.

Z anglického originálu The Sanatorium (Bantam Press an imprint of Transworld Publishers, Great Britain 2020) preložila Adriena Richterová.

Detaily o knihe

Názov: Sanatórium

Originálny názov: The sanatorium

Objednávací kód NA204855

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sanatórium (Šárka Smetanová, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau, toto bol najlepší triler, aký som kedy čítala. Teda, čítala som vôbec nejaký? Kniha prekonala všetky moje očakávania. S Elin toho máme veľa spoločné. Úplne som sa do nej vcítila a uvažovala ako ona. Veľmi sa mi páčilo to prostredie - sanatórium v horách, snehová búrka. Dej mi prišiel nepredvídateľný, veľa vecí ma tam prekvapilo. Vôbec som neuhádla, kto je vrah a prečo vraždí. A ten koniec ma dostal. Nechystá sa náhodou pokračovanie? Rozhodne odporúčam.

Sanatórium (František Baláž, 17.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ako vyšla novinka sanatórium, hneď som ju musel mať doma :) Po fantasy milujem najviac thrillery a krimi. A sanatórium bol vhodným kandidátom na čítanie :) je to príjemny napínavý thriller v zasnežených alpach vo Švajčiarsku. Príjemný a strhujúci thriller ktorý miestami aj prekvapil, celkom som si to užíval ako film v televízii :)celkom príjemné čítanie odporúčam :)

Sanatórium (Anna Bielčiková, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si prečítala na základe recenzií a musím povedať , že nesklamala. Má všetko, čo má správna detektívka s nádychom hororu mať: veľa tajomna, pochmúrne prostredie, trošičku romantiky a hlavne neočakávaný záver. Odporúčam všetkými desiatimi

Komentár (Timea, 2.10.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Neviem kde začať, dávno som nebola tak sklamaná z knihy, zo začiatku som sa nútila ju čítať, ale keď konečne našli telo tak sa to kus rozbehlo. Hlavná postava má vôbec neoslovila a na to, že to má byť detektívka, riešila tie vraždy v sanatóriu ako totálny amatér, nehovoriac o tom, že autorka neustále pripomínala jej bolestnú minulosť. Zakaždým keď začala niekoho podozrievať, tak umrel. Proste nezaujímavé. Jediné plus bolo rozuzlenie, čo bolo fakt prekvapivé, kto bol skutočne vrahom a prečo to robil. Hlavná myšlienka bola dobrá, ale príbeh celkovo a hlavne jeho vyšetrovanie oničom, pokračovanie ani čítať nebudem.

Perfektná kniha (Lucia Tomková, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala v rámci štafety, ale musím povedať že si ju určite kupim pretože to bol neskutočny zážitok- Sanatko v horách, sneh, pochmurno, záhada. Vrelo odporúčam:)

Skvelá kniha (Lenka, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná napinavá od začiatku do konca

Sanatórium (Kristina Feketeová, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka Sanatórium od Sarah Pearse ma hneď zaujala obálkou a anotáciou. Príbeh sa odohràva v päťhviezdičkovom hoteli Le Sommet v hlbokých borovicových lesoch Švajčiarskych Álp. Hotel okrem toho že leží v ťažko prístupnom mieste kde často hrozí lavínové nebezpečenstvo, je to aj krásna ochrancami chránená lokalita. V minulosti hotel slúžil ako sanatórium na liečbu respiračných ochorení,predovšetkým tuberkulózi. Hlavná postava Elin Warnerová je suspendovaná detektívka,čo mi už trocha pripadalo ako klišé,kedže je to už x-tá kniha s detektìvmi buď s rodinnými,pracovnými problèmami alebo problénami s alkoholom. V jej prípade išlo o zložitý prìpad,ktorý ju prenasleduje v nočných morách a miestami som mala pocit, že kniha je pokračovaním nejakej série a niečo mi ušlo. Okrem toho je poznačená stratou súrodenca z detstva a nedoriešeným vzťahom s druhým bratom.Elin by si chcela po prípade oddýchnuť,keď ju brat pozve na zásnuby s priateĺkou Laurou do hotela. Po ich príchode Laura záhadne zmizne, nájdu sa telá ďalších zamestnancov. Uprostred snehovej búrky spadne lavína a hotel je odrezaný od okolitéhi sveta. Všetko istane na Eliných pleciach a púšťa sa do riskantného vyšetrovania. Dej je skvelo premyslený,núti človeka hltať stranu po strane. Ponúja viac vinníkov vraždy, preto je príbeh nepredvídateĺný,prekvapivý. Knihu považujem skôr za psychotriller ako detektívku. Autorka citlivo odhaĺuje medziĺudské vzťahy a sústrďuje sa na ich prežívanie v minulosti a súčasnosti. Knihu rozhodne odporúčam, je to skvelý debut od nádejnej autorky.

Dobrý thriller (Mária Režová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za 3 dni...wau.Bola zaujímavá,tajomná,viac krát som si myslela,že už viem kto je vrah a vždy to bol krok mimo...a ten záver,že čože?bude pokračovanie?vrelo odporúčam...

Napínavá kniha (Šárka Smetanová, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau, toto bol najlepší triler, aký som kedy čítala. Teda, čítala som vôbec nejaký? Kniha prekonala všetky moje očakávania. S Elin toho máme veľa spoločné. Úplne som sa do nej vcítila a uvažovala ako ona. Veľmi sa mi páčilo to prostredie - sanatórium v horách, snehová búrka. Dej mi prišiel nepredvídateľný, veľa vecí ma tam prekvapilo. Vôbec som neuhádla, kto je vrah a prečo vraždí. A ten koniec ma dostal. Nechystá sa náhodou pokračovanie?

Napínavé vtiahnutie do deja (Dagmar, 7.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pútavý dej aj prostredie. Autorka neustále vtahuje čitateľa do deja, ktorý je detailne, no nenásilne opísaný. Skvela a napínavá severská krimi, kúpu neľutujem.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Postava oproti nemu bola celá v čiernom. Tvár mala čímsi zakrytú.
Vyzeralo to ako plynová maska. Rovnaký tvar, iba vpredu namiesto filtra bola hrubá gumená hadica spájajúca ústa s nosom. Postava prestúpila z jednej nohy na druhú a čierna harmoniková hadica sa zachvela.
Bol to príšerný pohľad. Priam monštruózny. Prízrak, čo sa vynoril z najtemnejšej hĺbky nevedomia.
Premýšľaj, nabádal sa Daniel, premýšľaj. V hlave horúčkovito zvažoval jednu možnosť za druhou. Čo ak je to iba nevinný, neškodný žart, len niekto z protestujúcich ho chce vystrašiť.
Vtom postava pristúpila o krok bližšie. Presný, vyrátaný pohyb.
Daniel vnímal len obludne zväčšené obrysy čiernej masky prilepenej na tvári a harmonikové články hadice. Vtom začul dychčanie – z masky vychádzal čudný zvuk. Mľaskavo vlhký výdych.
Cítil, ako mu srdce búši o rebrá.
„Čo to má byť?“ vyhŕkol roztraseným hlasom, z ktorého bolo poznať strach, no aj tak sa usiloval zachovať pokoj. „Kto ste? O čo vám ide?“ Po tvári sa mu skotúľala kvapka. Roztopená snehová vločka z rozhorúčeného líca alebo kropaj potu? Netušil.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x