bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mohlo by to vyjsť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mohlo by to vyjsť

Claire McKennová už toho v živote stratila viac než dosť. Pre strelné poranenie ukončila sľubnú tenisovú kariéru a ostala žiť v ospalom pobrežnom mestečku v Connecticute. Dni trávi s priateľkami z čitateľského krúžku, s rodičmi, obklopená vzorkovníkmi a katalógmi stavebných materiálov. Priateľ jej nedávno ušiel s kamarátkou z detstva a jej renovačná firma má finančné problémy. Claire sa však nevzdáva. Je presvedčená, že po tom všetkom už zvládne čokoľvek. Optimizmus ju opustí vo chvíli, keď sa do mesta vráti jej školská láska Logan so svojou sestrou, Clairinou dlhoročnou priateľkou a poriadnou zradkyňou.
Fotograf a záletník Logan Prescott má od domaseda ďaleko. Sestrina choroba mu však ukáže, že život nie je len o dobrodružstvách. V snahe získať pre sestru Clairino odpustenie, použije svoj šarm a ponúkne Claire nemalú sumu za rekonštrukciu svojho luxusného bytu v centre New Yorku. Inokedy opatrná Claire musí tentoraz zariskovať, čo sa jej môže tisícnásobne vyplatiť. No vylieči sa jej srdce z ďalšej zrady v prípade, že to nevyjde?

Z anglického originálu The Promise of Us (Montake Romance, Seattle 2019) preložila Terézia Šubniaková.

Detaily o knihe

Názov: Mohlo by to vyjsť

Originálny názov: The Promise of Us

Objednávací kód NA204854

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pokračovanie série (Kristína Rydlová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mohlo by to vyjsť je druhý diel série Sanctuary Sound (hoci u nás to ako séria nie je označené), pričom každý diel je venovaný jednej z trojice žien, ktoré boli od detstva najlepšími kamarátkami. Claire bola počas dospievania postrelená do nohy a musela sa vzdať úspešne rozbehnutej tenisovej kariéry. Celá situácia ju dosť poznačila aj po psychickej stránke - bojí sa chodiť mimo svoje rodné mestečko, všade vidí nebezpečenstvo, má celkom nízke sebavedomie. Napriek všetkému sa z nej však stala úspešná bytová dizajnérka a so svojou najlepšou kamarátkou rozbiehajú vlastnú firmu. Pred rokom jej život zasiahla ďalšia rana - jej najlepšia kamarátka jej prebrala priateľa. Najviac ju bolí to, že ju zradil človek, od ktorého by to najmenej čakala. Odmieta akýkoľvek kontakt so svojou bývalou najlepšou kamarátkou Peyton. Logan, brat Peyton, by ich však rád uzmieril a je ochotný vyskúšať všetko. Claire všetky pokusy odmieta, ale... do Logana bola zamilovaná už v detstve a zdá sa, že jej city sa od vtedy nezmenili. Claire si prešla peklom a miestami mi jej bolo veľmi ľúto. Celé mestečko vedelo, čo sa jej stalo a snažilo sa jej pomôcť, no niekedy to až preháňali a robili z nej "chuderku", ktorá sama nič nedokáže urobiť (ani sa nečudujem, že to Claire tak vadilo). Občas som mala pocit, že čítam o hlavnej hrdinke teenagerke, nie o tridsaťročnej žene. V jednej chvíli si vedela dupnúť, o chvíľu sa už "krčila" v kúte. Toto ma miestami trochu miatlo. Musím sa priznať, že Logan ma zo začiatku trochu štval. Chcel pomôcť sestre uzmieriť sa s kamarátkou, čo bolo od neho pekné, keďže Peyton diagnostikovali rakovinu, postupovala liečbu a celá záležitosť ju veľmi trápila a neprospievala jej zdravotnému stavu, no vôbec sa na všetko nepozeral aj z pohľadu Claire. Tlačil na ňu, v podstate ju tak trochu nútil, aby jej odpustila (a tváril sa, že Peyton vlastne neurobila až takú zlú vec). Podobný pocit som mala aj pri tom, keď jej pomáhal "vyjsť z jej ulity". Áno, na jednej strane jej pomohol a Claire bola potom odvážnejšia, no miestami dosť tlačil na pílu, aspoň mne to tak prišlo. Postupne však začal brať na Claire viac ohľadov, viac sa zaujímať o jej pocity a pomáhať jej kvôli nej samotnej. Romantická linka bola fajn, v podstate ide o friends to lovers romantiku. Samozrejme, že ich vzťah bol skomplikovaný viacerými faktormi (od celej situácie s Peyton po rozdielne predstavy o budúcnosti). Musím sa priznať, že prvý diel, Spomienky na teba, sa mi páčil viac. Ani Mohlo by to vyjsť nebolo zlé, bola to taká nenáročná oddychovka, no čakala som od nej trochu viac.

Oddychovka (@knizkomolka, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Podľa obálky som čakala pohodové jednoduché čítanie ale autorka to zobrala celkom na vážno. Nie v zmysle, že by ste preplakali polovicu knihy alebo vás hlbko zasiahol osud postáv ale témy zrady priateľstva, choroba, strata sebadôvery neboli úplne pohodové a kniha neoplývala ani humorom či sarkazmom, do ktorého by boli vážne témy zabalené. • Z anotácie a prvej kapitoly sa dozviete celú tragickú minulosť hlavných postáv a zvyšok je o prekonávaní zrady, prekonávaní seba samého a odpustení. Občas som mala síce pocit, že autorka sa pri niektorých častiach zamotala opakovaním toho istého, čo ma trochu nudilo a niektoré dialógy sa mi zdali príliš umelé. • Stále je to romantika, stále by som to radila medzi oddychovejšie čítanie ale žiaľ pre mňa bol ten príbeh jeden z tých priemernejších. Nie zlý, iba akýsi nevýrazný napriek tomu, že postavy si toho prežili celkom dosť. Možno k tomu prispelo aj to, že autorka akosi nevedela zachytiť ich emócie a podať mi ich.

Mohlo by to vyjsť (Stanislava, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi páčila a môžem nu len vrelo odporučiť.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x