bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Panstvo Soli a smútku

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Panstvo Soli a smútku

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy PANSTVO SOLI A SMÚTKU:

Annaleigh žije so sestrami, s otcom a nevlastnou matkou na osamelom panstve Highmoor na ostrove uprostred nepokojných morí. Kedysi bolo sestier dvanásť, dnes sú však veľkolepé sály panstva studené a prázdne, štyri životy nečakane vyhasli. Jedna smrť bola tragickejšia než druhá – choroba, strmhlavý pád, utopenie, pokĺznutie z útesu. Po okolitých dedinách sa šepká, že rodina je prekliata. Annaleigh klebetám neverí, ale zároveň pochybuje, že šlo o náhodné úmrtia.

Ostatné sestry sa po nociach vykrádajú zo svojich izieb, aby tancovali na tajných báloch v žiarivých črievičkách a hodvábnych róbach až do úsvitu, a Annaleigh nevie, či sa k nim pridať, alebo im nebezpečné výlety vyhovoriť. Koniec koncov, s kým alebo s čím to vlastne tancujú? Na panstve Highmoore sa deje čosi zvláštne a Annaleigh musí záhadu vyriešiť, kým nepribudnú ďalšie obete. Mohla by byť jednou z nich.

Z anglického originálu House of Salt and Sorrows (Dellacorte Press, USA 2019) preložila Michaela Rosová.

Detaily o knihe

Názov: Panstvo Soli a smútku

Originálny názov: House of Salt and Sorrows

Objednávací kód NA204829

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Panstvo soli a smútku (Valéria, 28.12.2021) Odpovedať

neoslovila ma
Túto, kadejakým žánrom liznutú knihu, som čítala vďaka knižnej štafete. Vidím ódy na túto knihu a ja sa pýtam samej seba, či som náhodou nečítala iný výtlačok :\ a možno je práve takto vesmír v rovnováhe...niekto vychváli, niekto ofrfle a všetci sú spokojní (buď pri čítaní, alebo pri dočítaní so slovami- uf,chvalabohu, je to za mnou)... Nie, nie, výnimočne nebudem k príbehu naklonená. Prečo? Hm… U mňa ako čitateľa toto nefungovalo. Rešpektujem, ak sa niekomu kniha páčila, avšak, je to pre mňa nepochopiteľné >.< Takmer do polovice som sa nudila. Ale priznám sa,na začiatku som bola neraz rozčúlená… ako sa v deň pohrebu môže niekto rozhodnúť, že bolo smútenia dosť? Dobre, niesli smútok za zosnulého dosť dlho a šlo to tam ako pri rúbaní stromov,ale aj tak! A na kare oznámiť radostnú novinu a všetci, povinne, tešte sa X( Vraj má dobrá kniha vyvolať emócie...fajn,u mňa ich vyvolá aj nedobrá-evidentne… Druhá polovica knihy ma síce zaujala,ale… áno,ALE :\ autorka si fičala na niečom silnom. Podľa mňa,toto nebolo ani hororové, skôr mysteriózne a psycho, odľahčené romantickou linkou. Záhady boli divné, hlavná hrdinka mi prišla ako rozpoltená osobnosť, sestry zvláštne, otec magor, macocha do seba zahľadená trúba… Ja fakt netuším, čím to bolo,ale pri veľkom finále som sa nahlas smiala….v konečnom dôsledku to pre mňa bola hlúposť -_- celý príbeh! Mala som dojem, že ani v 3\4 knihy sama autorka vlastne nevedela ako príbeh skončí. No a skončil unáhlene (na moje šťastie, ďalších 200 strán psychózy by som už isto nezvládla). Nad hodnotením som premýšľala dlho. A teda, u mňa to nezachránil ani úžasný Cassius a bohovia

skvelé napätie (Adriana, 26.7.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka s veľkou záhadou. Prečítaná rýchlo, koniec bol zaujímavý, prekvapivý a dej donúti čitateľa hútať nad identitou skutočného vraha po celý čas. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi dievčenské knižky so štipkou kriminálneho napätia a so strašidelnou duchárskou tematikou.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Čo znamenal ten nápis na medailóniku? Eulália, nevesta moja premilá?
Nedávalo to zmysel. Sestra mala mnoho nápadníkov, ale žiadny ju nepožiadal o ruku.
Alebo požiadal?
Zamračila som sa a namierila veslá proti vlnám. Napadali mi iba dva dôvody, prečo by nám Eulália nepovedala o snúbencovi.
Buď to bol niekto, koho by jej otecko neschválil...
Alebo niekto, koho nechcela ona.
Moja fantázia po tom rýchlo skočila a ďalej rozvíjala pravdepodobný priebeh osudnej noci. Eulália sa stretla s týmto nápadníkom, odmietla jeho návrhy a povedala, že nikdy nebude jeho. Hádali sa, obaja rozrušení, rozčúlení do nepríčetnosti, až kým ju nesotil z útesu. Hodil medailónik za ňou, ako dôkaz neopätovanej túžby? Predstavila som si, ako sestra padá dolu, ako sa výraz zmätku na jej tvári mení na hrôzu, keď si uvedomí, že nevyviazne živá, že niet návratu, niet možnosti spraviť veci inak. Skríkla, než sa roztrieštila o skaly?
Vlna pleskla o bok loďky a vrátila ma do prítomnosti. Bola to iba domnienka, ale cítila som, že som na správnej ceste.
Smrť mojej sestry nebola nehoda. A nebol to ani výsledok temnej kliatby.
Bola zavraždená.
A ja to dokážem.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x