bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Verenica

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Verenica

Jana Pronská, prvá dáma slovenskej historickej romance, je autorkou osemnástich kníh. Desiatu z nich, vzrušujúci príbeh lásky odohrávajúci sa na stredovekom Slovensku, vám prinášame v novom vydaní.

Šľachtickej dcére Juliane Brezovickej osud nenadelil šťastné detstvo. Matka jej zomrela pri pôrode a otec na ňu kvôli tomu zanevrel. Vychováva ju stará bylinkárka, ktorá ju chráni pred krutou kastelánkou. Keď jedného dňa zavíta do pevnosti Hamborek Imrich Tárcai, mladý syn grófa z Kamenice, aby sa z poverenia kráľa stal Julianiným snúbencom a poručníkom, jej život sa od základu zmení – z nechceného dieťaťa je dedička Hamborka a Imrichova verenica.

Z Juliany vyrastie krásna mladá žena, no na svojho snúbenca márne čaká celých päť rokov. Keď už prestáva dúfať, že sa s ním stretne, dostane pozvanie na kráľovský dvor. Ibaže v Budíne ju nečaká hrdina z jej detstva, ale zhýralý pijan a záletník. Zdrvená Juliana požiada kráľa, aby zrušil ich zasnúbenie. Je však všetko také, ako sa na prvý pohľad zdá? Je Imrich naozaj tým, za koho ho všetci pokladajú? Dramatické udalosti, hrozba moru pustošiaceho krajinu a všadeprítomná smrť preveria odvahu a česť každého človeka. Nájdu Imrich s Julianou opäť cestu k sebe a dajú šancu láske, ktorú skrývajú v srdci?

Detaily o knihe

Názov: Verenica

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Historická romanca (Štefánia Setéthová, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Juliana Brezovická nemala ľahké detstvo. Matka jej zomrela pri pôrode, otec na ňu kvôli tomu zanevrel. Keď mala Julka 12 rokov stretla sa s Imrichom, ktorému zachránila život. Gróf Imrich požiada 12 ročnú Julku o ruku, stane sa jeho verenicou. Prejdú roky, ale Imrich sa po Julku nevracia. Julka je pozvaná na kráľovský dvor, kde sa dozvedá o Imrichovi veci, ktoré sa jej nepáčia. Imrich je pijan a záletník. Julka chce zrušiť zásnuby. Ako dopadne láska medzi Julkou a Imrichom? Prečo po ňu Imrich po tie roky nešiel? Nájdu k sebe dvaja mladí ľudia cestu? Strašne mám rada príbehy tejto tematiky. Preto som na túto išla s rezervou. Bol to môj prvý príbeh od autorky, mala som pred ním rešpekt. Zo začiatku ma žiaľ príbeh nechytil, ale po tom, ako Julka "dospela" sa dej rozvíjal a ja som sa ocitla v krásnom príbehu. Musím povedať že Julka mi prišla celý čas detinská. Hlavne jej správanie. Áno, nikto by sa netešil tomu, čo robil Imrich, ale nevedela, aké mal na to dôvody. Vôbec sa s ním nebavila, nenechala ho vysvetliť jeho konanie. Ale som rada, že sa na konci spamätala. Imricha som si zaľúbila oveľa viac ako Julku. Viac som precítila jeho postavu ako Julkinu. Bola to síce moja prvá knižka, ale postupne by som chcela prečítať všetky. Táto kniha ma chytila za srdce a myslím, že si na ňu ešte dlho budem spomínať

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x