bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča s cudzím srdcom

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 11,62 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,92 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,98 € (zľava 20%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča s cudzím srdcom

Dve matky.
Dve dcéry.
Jedno srdce.

Keď sa Alisonina šesťročná dcéra Amalie utopí, jej svet sa ponorí do temnoty. Alison sa svoj žiaľ pokúša prekonať, no počas dlhých chladných dní nórskej zimy sa úplne zrúti. Nie je schopná usmiať sa na nevlastného syna, odpísať priateľom na správy, nedokáže sa ani pozrieť na svojho manžela. Chce len jediné: aby sa Amalie vrátila.

Náhodou sa dozvie, že dievča, ktoré dostalo srdce jej dcéry, býva neďaleko. Na rozdiel od Amalie má Kaia budúcnosť. Je nažive, pretože v jej hrudi bije Amaliino srdce. A kdesi v najhlbších zákutiach Alisoninej mysle sa pomaly začína rodiť nebezpečný plán...

Prekladateľ: Lenka Cinková

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Dievča s cudzím srdcom

Originálny názov: The Heart Keeper

Objednávací kód NH625689

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

upúta (Mária Flochová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúci príbeh matky, ktorá prišla o dieťa. Nahliadnutie do jej myšlienok. Kniha vtiahne čitateľa do deja a prinúti zamyslieť sa nad dušou človeka. Určite ju nebudete chcieť pustiť z rúk.

Výborné (Klaudia Čechová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako ďaleko je schopná zájsť matka ktorá príde o svoje dieťa a neskôr ho nájde či vlastne ani nie? Od spisovateľky som už čítala jej prvotinu- no tá vo mne nezanechala žiadne emócie, na rozdiel od tejto. Kniha je rozdelená na 3 časti – prvá časť je zameraná na výpoveď Alison, jej myšlienkové pochody, sedenia u psychologičky, neustále obviňovanie a hľadanie chýb – zaujímavým prvkom bolo počítanie (vždy ked sa dostala do nepríjemnej situácie počítala...) V druhej časti prichádza zbližovanie odchádza do Paríža za účelom oddychu no zároveň sa v tom čase odohráva vopred premyslený plán zo strany Alison. Po celú dobu čítania som mala nepríjemné pocity lebo som naozaj kam je schopná zájsť. Na jednej strane tam boli obavy, no ja jednej strane som sa snažila hlavnú hrdinku pochopiť. osobne si nedokážem predstaviť takýto osud a žiť s tým pocitom... Mrzelo ma že neprichádzala nejaká odborná pomoc zo strany psychologičky keď bolo evidentné že jej zdravotný stav sa nezlepšuje – naopak naberá na obrátkach. Podpora mi chýbala aj zo strany manžela – namiesto toho sa zbavoval zodpovednosti a nevedel byť oporou. Ako veľké plus hodnotím racionálne chovanie Olivera ktorý si zachoval chladnú hlavu v tej najdôležitejšej chvíli. Samotnú knihu hodnotím na výbornú. Napätie sa dalo krájať, každou stranou boli tie emócie viac a viac citeľné a v niektorých chvíľach až nepríjemné. Napriek tomu akú tému autorka spracovala sa kniha čítala dobre, nevadili mi ani občasné vulgarizmy ktoré použila. Záver – Alison potrebovala nájsť svoj vnútorný pokoj a pocit že ako matka nezlyhala a zachránila svoje dieťa. – Pre mňa to bolo o hľadaní vnútorného pokoja ktorý úspešne našla. Pre mňa silná, emotívna kniha a naozaj stojí za prečítanie.

dojímavý príbeh napísaný s dušou (Martin, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
duša, je slovo, dokonale vystihujúce tento príbeh, je to čosi viac, s puncom ľudskosti, pútavé, a štylizované tak, ako by ste to len tak nevymysleli, napísaný tak živo, až sa v ňom vidíte a vnímate každé slovo, každú vetu, ani nedýchate a bojíte sa o hlavné postavy a napokon si uvedomíte, že niekto obíde nešťastne, to všetko sa mieša v tomto príbehu, ktorý rozhodne odporúčam prečítať, dlho vo Vás zostane

Podmanivo pútavé čítanie (Alča, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Alex Dahl je skvelá autorka. Jej knihy sú jedna plynulá jazda plná zvratov a prekvapení. Toto dielo nie je výnimkou a číta sa samo. Psychotriler, ktorý budú určite sťažka percipovať najmä mamičky... Záver ma úplne prekvapil, ako už je zvykom pri autorkiných dielach. Ideálne čítanie na dlhé dni, kedy sa človeku nič nechce robiť alebo na dlhé večery, kedy nemôže zaspať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 22,17 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x