bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Solaris

Vydavateľ: ODEON (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Solaris

Keď psychológ Kris Kelvin dorazí na planétu Solaris, jeho úlohou je skúmať záhadný oceán na jej povrchu. Niečo však nie je v poriadku. Na palube výskumnej stanice ho začnú prenasledovať bolestivé spomienky na bývalú lásku, ktoré sa zdajú viac ako len obyčajné preludy. Niečomu podobnému čelia aj ostatní výskumníci, ktorým sa vynárajú dávno potlačené a náhle hmatateľné zážitky. Vedci sa domnievajú, že oceán je v skutočnosti obrovským mozgom, ktorý vytvára tieto spomienky z neznámeho dôvodu. Je možné, že majú pravdu?

Z poľského originálu Solaris (Pro Auctore Wojciech Zemek, Kraków, 2019) preložil Samuel Marec.

Detaily o knihe

Názov: Solaris

Objednávací kód NA204824

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Srdcovka (Lukas, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skromne krátke, no nadčasové, hĺbavé, filozofické sci-fi, klaňajúce sa ako pred desivou veľkosťou nekonečného a nepatrným ľudským mozgom nepochopiteľného kozmu (V ktorom nachádza človek iba odraz seba samého - a najhlbších hlbín svojho podvedomia. Tam, kde chce skúmať vesmír, skúma vesmír jeho.), tak i pred "malými"-veľkými ľudskými tragédiami jednotlivca. Fucking heartbreaking - niekoľkokrát mi zvlhli oči.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Človek je naraz schopný obsiahnuť len veľmi málo vecí; vidíme len to, čo sa nám odohráva pred očami, tu a teraz; predstaviť si názorne a naraz paralelnú rozmanitosť procesov, hoci navzájom súvisiacich alebo dokonca navzájom sa doplňujúcich, je nad jeho možnosti. Presviedčame sa o tom predsa aj pri javoch pomerne jednoduchých. Osud jedného človeka môže znamenať veľa; osud niekoľkých stoviek ľudí sa dá postihnúť iba ťažko; ale osudy tisícov a miliónov ľudí neznamenajú v podstate nič – a symetriáda je milión, nie, miliarda umocnená na seba samu, je to stelesnená nepredstaviteľnosť; čo z toho, že v niektorej jej lodi, ktorá je desaťnásobkom Kroneckerovho priestoru, stojíme ako mravce držiace sa záhybu dýchajúcej klenby, že vidíme vzlet gigantických plôch, ktoré sivo svietia v žiare našich svetlíc, aj ich vzájomné prenikanie, mäkkosť a neuveriteľnú dokonalosť riešenia, ktoré je predsa len obyčajným okamihom, pretože tu všetko plynie, pretože obsahom tejto architektúry je sústredený a účelný pohyb? Vidíme len zlomok celého procesu, chvenie jedinej struny v symfonickom orchestri superobrov a pritom vieme – ale len vieme, nechápeme –, že súčasne nad nami aj v úzkych priepastiach pod nami, tam, kde to nevidíme, teda za hranicami našej predstavivosti, dochádza k státisícom a miliónom iných premien, ktoré sú navzájom pospájané matematickým kontrapunktom. A tak ju ktosi označil za geometrickú symfóniu, ktorej sme my len hluchými poslucháčmi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x