bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajomné jazero

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:44
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajomné jazero

Krásne ilustrovaná zimná obrázková kniha o priateľstve a súcite s blížnymi

Inteligentné prasiatko Félix, ktoré rado píše básne, a zdvorilá kravička Adelka sú najlepší priatelia. Jedného krásneho zimného dňa sa Félix rozhodne korčuľovať na ľade, no sám sa nudí, a tak pozve kamarátku Adelku. Kravička má najprv problémy zvládnuť korčuľovanie, no napokon sa kamaráti výborne zabávajú. Až do chvíle, kým si nesadnú na ľad, aby si oddýchli. Niečo pod nimi začne lomoziť. Kto je to, čo chce a prečo má také zvláštne meno: ABYR?

Aké tajomstvá sa skrývajú v čiernych hlbinách jazera, kde žijú príšery s obrovskými čeľusťami? Čo hrozí krave a prasiatku? Čo ak majú príšery problémy a potrebujú pomoc? Budú mať naši hrdinovia dosť odvahy a čo zvíťazí? Statočnosť a priateľstvo alebo strach?

Nádherný príbeh o úprimnom priateľstve nám dáva lekciu empatie, prečo je súcit a ochota pomáhať druhým taká dôležitá. Odvážni a priateľskí hrdinovia Adelka a Félix naučia deti nebáť sa ľudí, ktorí sú iní, a toho, že naše jazyky môžu byť odlišné. Ich svet je plný snov, objavov a nápadov.

Využite svoju schopnosť čítať slová a vety odzadu, aby to bola ešte väčšia zábava!

Pre deti od 4 rokov

Z anglickej verzie originálneho litovského vydania preložila Lucia Hlubeňová.

Detaily o knihe

Názov: Tajomné jazero

Originálny názov: Sivužas

Objednávací kód NA204820

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nádherná (Martina Fraňová, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajomné jazero ma v prvom momente zaujalo obálkou. Z ilustrácie, ktorá sa na nej nachádza, išiel pokoj a harmónia. Mala som z nej taký pocit, ako keď sa človek zhlboka nadýchne studeného vzduchu a vydýchne obláčik pary. Nemusí sa ponáhľať, riešiť každodenne problémy života. V tom momente ste tam len vy, vaša osobnosť, myseľ a pokoj, ktorý z výdychu a nádychu cítite. A taký pocit som mala aj po dočítaní knihy. Príbehom nás vedie prasiatko Félix a kravička Adela. Jedného dňa dostanú nápad sa ísť korčuľovať. Spočiatku je to krkolomné, ale o chvíľu si už obaja užívajú radosť z pohybu. Zrazu začujú pohyb, ktorý vychádza spod ľadu. Je to ryba, ktorá volá o pomoc. Na príbehu sa mi páčila myšlienka toho, že človek (v tomto prípade prasiatko a kravička) pomôže druhým, aj keď je iný, má iný jazyk, kultúru a doslova prostredie, v ktorom žije. Veľmi peknú myšlienku dopĺňali neskutočne krásne ilustrácie, ktorých som sa nevedela nabažiť. Aj keď textu nie je veľa, spojenie zopár slov a dychvyrážajúcich ilustrácií spravilo veľa. Kniha je odporúčaná pre deti staršie ako 4 roky, ale na svoje si príde aj dospelý čitateľ. Za mňa je tento príbeh veľká láska.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x