bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ukradnuté detstvo

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:01

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ukradnuté detstvo

„Miladka, nezabudni, kto si.“
Tieto slová zašepká Milade stará mama, keď nacistickí vojaci v noci náhle vtrhnú do ich domova. Ale čo nimi chce vlastne povedať? Milada predsa vie, kto je! Žije v Lidiciach s mamou a otcom, so starším bratom, s mladšou sestrou a s milovanou babičkou. Má jedenásť rokov, zlaté vlasy, ktoré vyzerajú, akoby ich pobozkalo slnko, a beží najrýchlejšie z triedy. Ako by na to mohla zabudnúť?
Keď ju však nacisti odtrhnú od rodiny a odvezú do detského tábora Lebensborn v Poľsku, určeného na výchovu budúcej árijskej mládeže, Milada rýchlo pochopí, že udržať si svoju identitu bude dosiaľ najťažší zápas jej mladého života.

„Tento úžasný, majstrovsky napísaný príbeh vám otvorí oči. Už teraz mu patrí nezastupiteľné miesto v literatúre o druhej svetovej vojne.“ – School Library Journal

„Úprimné… srdcervúce.“ – Booklist

„Mladých čitateľov úplne pohltí.“ – Kirkus Reviews

Detaily o knihe

Názov: Ukradnuté detstvo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Joan M. Wolf - Ukradnuté detstvo (Monika, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ukradnuté detstvo môžem hodnotiť ako veľmi silný príbeh, hodný zamyslenia sa. Dej sa odohráva v Čechách počas 2. svetovej vojny, konkrétne v rokoch 1942-1945. Hlavnou hrdinkou je mladučké 11-ročné dievča, ktoré jedného pekného jarného dňa odtrhnú od rodičov. Posledné slová, ktoré dievčatko pri odchode počuje od svojej starej mamy sú: "Miladka, nezabudni, kto si". Tieto slová si musí opakovať deň čo deň, len tak dokáže prežiť strastiplnú cestu, ktorá ju čaká. Po odchode z rodnej krajiny sa ocitá na viacerých miestach, kde je nútená zvyknúť si na nový život, nové podmienky. Hoci to pre ňu nie je jednoduché, musí urobiť všetko pre to, aby nezabudla, kto je jej rodina a kde má korene. Je to pre ňu nesmierne náročné, no je pevne presvedčená, že jedného dňa sa k svojím rodičom vráti a to jej dodáva silu nevzdať sa a ísť ďalej. Neúnavne preto bojuje o oživenie spomienok, ktoré postupom času blednú, až sa miestami celkom strácajú. Obdivuhodný príbeh o tom, čo všetko človek dokáže, keď jeho kroky sprevádza viera. Odporúčam prečítať, kniha skutočne má čo ponúknuť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x