bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Plyšová hračka

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Plyšová hračka

Pätnásťročná Emília má nezvyčajné tajomstvo. Necháva si platiť dospelými mužmi za svoj čas. Podivní obdivovatelia komentujú jej fotografie na internete a bez zaváhania dávajú mladému dievčaťu, čo si zažiada. Emília nemá nikoho, komu by sa zverila, iba svoje plyšové hračky. Rodičia by jej nerozumeli. Matka je večne zahĺbená do svojho počítača a otec má zdravotné problémy, s ktorými sa sám ťažko vyrovnáva. Ani najlepšia priateľka Lila na ňu nemá čas, ale to Emílii neprekáža. Má predsa všetko pod kontrolou. Veľmi rýchlo však zisťuje, ako ľahko sa dá podľahnúť temnej stránke internetu. A aké ťažké je z nej uniknúť...

Román o pokušení, sexualite a nebezpečenstve naháňania lajkov na sociálnych sieťach za každú cenu.

Z fínskeho originálu Pehmolelutyttö (WSOY, Helsinki 2017) preložila Zuzana Drábeková.

Detaily o knihe

Názov: Plyšová hračka

Originálny názov: Pehmolelutyttö

Objednávací kód NA204795

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Plyšová hračka (Madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Príbej je o 15 ročnej Emílii, ktorá sa nemá komu zdôveriť a tak hľadá útočisko vo svojich plyšových hračkách. Emíliina matka rada trávi čas na kávičkach, alebo je pohltená do počítača. Otec na tom nie je zdravotne najlepšie a sám sa s tým tažko vyrovnáva. Má jedinú kamarátku Lilu, ktorá má často nového nápadníka a vtedy na Emíliu nemá čas. Keď Lila v meste stretne chlapca, bez slova odíde. Emílií to však neprekáža, pretože si neváži samú seba a pokladá to za normálne. Hlavná hrdinka podľahla temnej stránke internetu. Začne rozprávať o tom ako dostávala zaplatené od mužov za svoj čas. So svojimi zážitkami sa zdôveruje svojím plyšákom, čo všetko mužom dovolila a čo všetko bola ochotná spraviť. Mala som chuť ju prefackať za to, ako sa správa a tiež aj jej rodičov ako na ňu a jej brata kašlú. Emília nevedela čo vlastne chce, bolo jej jedno čo jej ostatní robia a ako ju využívajú. Chcela len pozornosť svojich rodičov, ktorí pozerali skôr na seba ako na svoje deti, ktorým sa treba venovať. Toto ma veľmi hnevalo. Každé dieťa chce pozornosť a lásku svojich rodičov a je jedno či majú 15 alebo 30 rokov. Koniec knihy bol z môjho pohľadu neukončený, pretože keď rodičia zistili, čo všetko robila, utiekla, zavrela sa do svojej izby a ľahla si k svojim kamošom plyšákom. V tom niekto zaklopal na dvere jej izby, podišiel k posteli a sadol si k Emílii. Kto to bol sa možno dozvieme v ďalšom diely. Chýbalo mi vysvetlenie, či to bola jej mama alebo otec a či si uvodomili svoje zlyhanie. Na knihu som sa veľmi těšila a mala som veľké očakávania. Myslela som si, že to bude taká jednohubka. Žial, táto kniha pre mňa taká nebola ale ako sa povie, sto ľudí sto chutí. Mladšia veková skupina v knihe môže nájsť ponaučenie. Keď sme mladí, buďme a cíťme sa tínedžermi, nie dospelými. V živote to však býva presne naopak.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Čakám. Som ako na tŕní. Želám si, aby si moju novú fotografiu čím skôr niekto všimol a aby sa mu páčila, ale zároveň ma znepokojuje, čo bude nasledovať.
Ak sa fotka stane skutočne obľúbenou, môže sa dostať na zoznam, kde sú vystavené všetky fotky, ktoré dostali najviac pochvalných komentárov. Bolo by super vidieť sa niekedy na čele rebríčka. A vlastne, nie som si istá. Cítim sa ako idiot, keď vôbec snívam o niečom takom, pretože na stránkach sú stovky dievčat krajších odo mňa aj takých, ktoré sa odvážia zavesiť tam fotografie, kde vidieť aj obnažené telo, a na niečo také človek dostane lajky.

Moja fotografia nazbierala smajlíky a srdiečka. Dostala som pochvalu od Alexa. To bolo jeho skutočné meno. Jeho prihlasovacie meno obsahovalo neusporiadané čísla a písmená, ktoré vlastne nič neznamenali.
Alex mi bol známy, pretože aj predtým komentoval moje fotografie, písal, že som krásna a podobné veci.
Na niečo také nemožno odpovedať inak, než že naozaj nie som.
Dostala som od Alexa správu, v ktorej sa ma pýtal, ako sa mám.
Neodpovedala som mu.
Napísal, že som najkrajšia.
Najkrajšia.
Dlho som to slovo vychutnávala.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x