bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Gauč alebo šťastie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,10 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,80 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Gauč alebo šťastie

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Kondičného trénera Maroša Molnára pozná celé Slovensko z televíznych obrazoviek, kde v relácii Extrémne premeny pomáhal chudnúť obéznym ženám aj mužom. Teraz prichádza s motivačnou knihou Gauč alebo šťastie, aby pohodlných postavil z gaučov, kde uvelebení čakajú na zázrak, a umožnil im nájsť skutočné šťastie v zdravšom životnom štýle.

Maroš svojím nasadením, príbehom a sériou účinných cvičení inšpiruje a odovzdáva skúsenosti, nadobudnuté rokmi, ktoré strávil s profesionálnymi športovcami, ale aj trénovaním bežných klientov.

V knihe sa dozviete o jeho spolupráci so slovenskými a svetovými športovými hviezdami, ale aj o detstve v Žiari nad Hronom či o krásnom vzťahu s manželkou Zuzanou. Nájdete v nej aj viac ako stopäťdesiat cvikov, ktoré sa môžete naučiť robiť správne, tak aby vás nič nebolelo a cítili ste sa fit bez ohľadu na vek či váhu. A nechýbajú stravovacie odporúčania a tipy.

Nie každý má možnosť cvičiť s Marošom Molnárom naživo, ale vďaka tejto knihe môže mať každý jeho rady poruke a meniť sa deň čo deň. Tak čo si vyberiete - gauč alebo šťastie?

 

Detaily o knihe

Názov: Gauč alebo šťastie

Objednávací kód NA204776

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Prišla ku mne včas (Michaela Zamari, 23.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem, či autori tým názvom cielili aj na spisovateľské "povolanie", pretože ja ako autor považujem gauč za moje šťastie. Sedím na ňom, keď píšem alebo odpisujem čitateľom, a ležím na ňom, keď čítam. A som pritom šťastná.  Aspoň som bola, donedávna. Posledný týždeň si zdravie začalo vyberať daň a získala som aj skúsenosť, ktorú by som odmietla, keby sa dalo. Bolesť chrbta. Pekne mi to kazí moje autorské plány, ale asi som potrebovala kopanec, ktorý ma donúti zdvihnúť zadok a myslieť viac na pohyb. Aj preto je pre mňa táto knižka vzácnosťou, ktorá si ku mne našla cestu práve v hodine dvanástej. Autor, ktorého mnohí poznáme aj z televíznej šou - Extrémne premeny, sám priznáva, že ho ku knihe motivovalo toto šialené obdobie, keď otváracie hodiny fitness centier nie sú samozrejmosťou a väčšina z nás boli/sú zavretí doma. Telo však nedokáže prižmúriť oči a skôr či neskôr nám veľmi jasne signalizuje, keď fičíme na záložný režim. Alebo sme dofičali, ako teraz ja.  Veľmi ma oslovilo, že Maroš Molnár púšťa čitateľov aj do svojho súkromia a kniha tak začína jeho spoveďou. Dozvedáme sa o jeho živote, vzťahu k športu a čo všetko stojí za zákulisím úspešného makača. V ďalších častiach nám približuje mindset/nastavenie mysle, vizualizovanie cieľov a prízvukuje dôležitosť regenerácie a spánku. Mne najviac utkvela v mysli myšlienka - permanenté šťastie neexistuje, ktorá vystihuje časť posolstva celej knihy. Oceňujem a vítam, že kniha obsahuje časti venované kardiu, strečingu, cvikom zameranýn na chrbát (ktoré mám práve nalistované), posilnenie hrudníka či zadných svalových zreťazení - toto slovo som predtým asi ani nepočula. Každý si v nej nájde, čo ho najviac zaujíma. Nechýbajú v nej ani tréningové plány a záver je bližšie zameraný na stravu. Za mňa je to publikácia, ktorá u nás chýbala - pretože prinútila pričuchnúť k cvičeniu aj smrteľníkov, ktorí zatiaľ nevyhľadávali fitness knihy. A nie je to kniha, ktorú si raz prečítate a odložíte. Môže byť vaším sprievodcom a čerpať z nej budete naveky.

Do športu sa môžete pustiť hocikedy (Dominik, 13.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Publikácia Gauč alebo šťastie nie je len ďalším manuálom, ako schudnúť bez akejkoľvek námahy, a premeniť sa za niekoľko mesiacov. Prináša však návod, ako zmeniť svoj životný štýl, a hlavne svoje myslenie a prístup. Veľkú výhodu tejto publikácie vidím najmä v jej autentickosti, ktorú čitateľ môže vidieť už od prvej strany. Maroš sa mu prihovára prostredníctvom osobných príhod. Uvádza svoje začiatky so športom, neskôr aj spoluprácu s úspešnými domácimi aj zahraničnými športovcami, a takisto aj rôzne komplikácie, ktoré jeho cestu skrížili. V neposlednom rade pri tejto ceste vyzdvihuje svoju rodinu, manželku Zuzanu a deti. Rozprávanie dopĺňa autentickými fotografiami z detstva a tiež dôkazmi toho, že do športu sa môžete pustiť hocikedy. Potrebné je však „zdvihnúť sa z gauča“ a začať. Veľkú výhodu tejto publikácie vidím najmä v jej autentickosti, ktorú čitateľ môže vidieť už od prvej strany. Maroš sa mu prihovára prostredníctvom osobných príhod. Uvádza svoje začiatky so športom, neskôr aj spoluprácu s úspešnými domácimi aj zahraničnými športovcami, a takisto aj rôzne komplikácie, ktoré jeho cestu skrížili. V neposlednom rade pri tejto ceste vyzdvihuje svoju rodinu, manželku Zuzanu a deti. Rozprávanie dopĺňa autentickými fotografiami z detstva a tiež dôkazmi toho, že do športu sa môžete pustiť hocikedy. Potrebné je však „zdvihnúť sa z gauča“ a začať.

Pohybom k šťastiu (Martina Baťková, 9.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý jeden z nás sa už pravdepodobne v živote dostal do bodu, keď si hovoril, že by mal začať cvičiť, schudnúť či zmeniť životosprávu. Neustále o zmene hovoríme, no väčšinou sa k nej reálne nedostaneme, resp. ju neustále odkladáme a ak s cvičením či zdravou stravou reálne začneme, spravidla nám to dlho nevydrží. Samozrejme, existujú aj ľudia, ktorým takéto "zanietenie" nechýba a, našťastie pre tých lenivejších, sú ochotní podeliť sa o svoje vedomosti. S takýmto úmyslom vznikla aj kniha Gauč alebo šťastie. Karanténne obmedzenia Maroša Molnára inšpirovali k spusteniu online tréningových "kurzov", ktoré následne vyústili do idei vytvoriť knižného sprievodcu, resp. príručku základných cvikov a tréningových stratégií. Kniha je rozdelená na niekoľko častí, ktoré približujú všetko možné od osobného života, cez základné pojmy objasňujúce rozdiely medzi jednotlivými typmi tréningu, konkrétne cvičenia (všetky cviky, ktoré sú fotograficky spracované a popísané, sú zamerané na funkčnosť pohybu) až po už zostavený tréningový plán a informácie o stravovaní, kalorických hodnotách a receptoch. Neviem ako vás, no mňa osobne najviac zaujala práve časť o tréningu, v ktorej sú vskutku detailne a systematicky popísané cviky zamerané na každú jednu časť tela, a biografická časť, vďaka ktorej sa čitatelia majú možnosť dozvedieť niečo o Marošovej osobnosti. Bolo mi nesmierne sympatické, že sa sám seba nesnažil prezentovať ako nejakého ideálneho jedinca, nepokúšal sa vykresľovať v tom najdokonalejšom svetle, ale poukázal aj na vlastné nedokonalosti a chyby. Pochopila som, že aj on je len človek, ktorý občas podlieha vrtochom nálady, ktorému sa raz za čas nechce a ktorý si schuti zanadáva. Bola to časť, na ktorej som sa najviac pobavila a trochu ma mrzí, že nebola dlhšia a detailnejšia. Má vám kniha čo ponúknuť? Určite áno, najmä v prípade, že na sebe skutočne chcete pracovať a niečo na sebe zmeniť. Je to totiž typ knihy, po ktorej musíte siahať dlhodobo (minimálne dovtedy, kým sa vám informácie z nej nevryjú do tela a do pamäti).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x