bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zajačik

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zajačik


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Gréta má všetko, čo robí ženu šťastnou – dobre platenú prácu vo Viedni, pekný byt v Bratislave, spoľahlivé auto a žiadne dlhy. Po rozchode s nezodpovedným, ľahkomyseľným Vincentom jej však chýba to najdôležitejšie: muž, ktorý by jej bol oporou.

Štyridsaťpäťročná Gréta vie, že šancu stať sa matkou už s najväčšou pravdepodobnosťou premeškala, ale túžba založiť si rodinu v nej nepohasla. Jedného dňa sa v rakúskej kaviarni zoznámi s mladým atraktívnym Slovákom. Jakub má iba dvadsaťpäť rokov a je frustrovaný z toho, že mu nevyšla kariéra športovca.

Gréta sa s Jakubom spriatelí, povzbudzuje ho a napokon s ním rozbehne podnikanie. Kamarátstvo po čase prerastie do lásky. Priepastný vekový rozdiel však nerovnému vzťahu nepraje. Jakub sa jedného dňa rozhodne, že Grétu opustí. Zamilovaná Gréta je napriek tomu odhodlaná nevzdať sa a bojovať o svoju lásku všetkými prostriedkami. Udrží si srdce mladého muža?


Detaily o knihe

Názov: Zajačik

Objednávací kód NA204771

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Priemerná (@knizkomolka, 13.5.2021) Odpovedať

priemerná kniha
Autorka prezentuje prototyp ženy v stredných rokoch, ktorá hľadá (občas zúfalo) lásku a snaží sa ju nájsť v o 20 rokoch mladšom nevyzretom zajačikovi. Zaslepená láskou, zúfalstvom, strachom zo samoty a občas svojou neistotou robí veci, ktoré by asi inak nerobila. Občas mi liezla na nervy, občas sa správala ako pubertiačka, občas mala názory ako dôchodkyňa, niekedy som sa bála o jej duševné zdravie a naopak niekedy mi zase pripadala veľmi rozumná ale tak to malo byť. • Snažila si uchmatnúť svoj kúsok šťastia a robila všetko pre to aby svoj život zmenila k lepšiemu i keď niekedy to bolo asi cez čiaru. • Ona tak postupne stácala a nachádzala rozum kvôli Jabubovi...a mne sa páčilo ako ju autorka vykreslila. Prišla mi veľmi reálna a skutočná. • Úvodom som sa síce musela trochu prelúskat ale keď som sa začítala tak to bola nakoniec celkom príjemná oddychovka. • Ak máte chuť si pri pití kávy prečítať oddychovku o strastiach jednej 45 ročnej ženy, smelo do toho.

Gréta, ach, Gréta! (Juraj Thal, 3.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Otázka vzťahov nie je v ženských románoch nič nové pod slnkom. Vlastne skôr pravidlo. Petre Hederovej sa však v diele Zajačik podarilo umne rozohrať hru štyridsiatničky Gréty s oveľa mladším mužom do ktorého sa zaľúbila. A neskôr bojovala o jeho srdce. Celý vzťah sa však postupne vyvíja, nejde o prvoplánové "buchnutie sa" do chlapa. Hederová šikovne rozvíja súvislosti vzťahu medzi protagonistami, ich vzlet aj pád, akési nanovo vzplanutie, keď pomer medzi nimi chradne. Román je solídne napísaný, na autorkinom štýle je vidieť, že už má za sebou sedem kníh, je vypísaná, kniha sa ľahko číta, nezadrháva. Zopár maličkostí ma síce iritovalo, ale nie je nevyhnutné ich tu spomínať, keďže ide iba o moje subjektívne dojmy. Ako celok ale Zajačik funguje výborne a rozhodne túto knihu odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x