bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kráľ potkanov

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kráľ potkanov

Pre incelov existujú len tri cesty: prijať svoj osud, vziať si život alebo... pomstiť sa.

Mladú mamičku Emelie nájdu dobodanú v byte na predmestí Štokholmu. Podozrenie padne na jej bývalého partnera, ktorý sa vyhrážal zabitím a v čase vraždy mal vychádzku z väzenia. Inšpektorka Vanessa Franková však čoskoro zistí, že v tomto prípade ide o viac.
Mladej novinárke Jasmine sa splnil sen. Dostala dočasné miesto reportérky v najväčšom štokholmskom denníku. Má napísať zásadný článok o najnovších prípadoch sexuálneho obťažovania žien. V hotelovej hale ju osloví sympatický muž. Jasmina prijme pozvanie na kávu a netuší, že ju čakajú najstrašnejšie chvíle jej doterajšieho života.

Reťaz násilných trestných činov privedie Vanessu Frankovú na horúcu stopu. Je čas znovu sa spojiť s bývalým elitným vojakom Nicolasom, ktorému Vanessa plne dôveruje. V hre je totiž život stoviek mladých žien v hlavnom meste Švédska.

Po Ohňovej zemi (IKAR 2021) je Kráľ potkanov druhá časť trilógie. Úspešný švédsky autor Pascal Engman sa v ňom dotýka kontroverznej témy hnutia incelov – mladých zatrpknutých mužov, ktorých ženy odmietajú. Členovia medzi sebou komunikujú na fórach v temných hlbinách internetu. Nenávidia ženy a majú jasný cieľ – pomstiť sa im za ich nezáujem a pohŕdanie.

Zo švédskeho originálu Rattkungen (Bookmark Förlag, Stockholm 2019) preložila Anna Chelemendiková.

Detaily o knihe

Názov: Kráľ potkanov

Originálny názov: Rattkunge/Femicide

Objednávací kód NA204760

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Muži, ktorých odmietajú ženy (Dominik, 22.8.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na tvorbe tohto mladého autora oceňujem najmä skutočnosť, že si dejovú líniu svojich kníh vždy premyslí do poslednej bodky. Jeho romány navyše oplývajú veľkým počtom postáv a spleťou vzájomne prepojených vzťahov. Autor vo svojej novinke ponúka vynikajúce čítanie, ktoré – aj napriek tomu, že sa sústreďuje najmä na vyšetrovanie prípadu, dáva priestor aj celospoločenským témam a problémom. Ak obľubujete prepracované romány, pri ktorých si nielen oddýchnete, ale zároveň potrápite svoju myseľ, potom je táto publikácia s netradičnou témou ako stvorená pre vás. Kráľa potkanov vám odporúčam aj v prípade, že tvorbu Pascala Engmana už poznáte. Ak sa vám totiž páčili jeho predošlé príbehy, dozaista si vás získa aj tento. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Za ním bolo okno s výhľadom do dvora. Tom sa pozrel na fasádu domu oproti. Na vonkajšej strane schodiska boli malé balkóny. Z nich by mal byť výhľad priamo do Henriettinho a Douglasovho bytu.
Tom znova prešiel cez dvor a začul šušťanie v kríkoch. Zazrel chvost potkana, skôr ako sa mu podarilo dostať do bezpečia.
S potkanmi cítil spolupatričnosť. Od narodenia boli vystavené vyhladzovacej vojne. Napriek tomu sa množili, našli spôsob, ako prežiť. Boli všade v mestách a žili v chodbičkách pod zemou. Ľudia videli iba tie najslabšie jedince. Potkany, ktoré hľadali jedlo za denného svetla, boli najnižšie v hierarchii. Tie, ktoré sa mali najlepšie, si nažívali, vypasené a spokojné, v bezpečných úkrytoch. Keď sa práve nekŕmili, párili sa. Samčeky boli neukojiteľné, mohli mať sex až dvadsaťkrát denne. Niekedy si kládol otázku, či by v živote neuspel lepšie, nebol šťastnejší, keby sa narodil ako potkan.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x