bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzie dieťa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:408
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzie dieťa

Krv nie je voda... Naozaj je to také jednoduché?

Keď Pete Riley jedného rána otvorí dvere, netuší, že naňho čaká rodičovská nočná mora.
Na prahu stojí neznámy muž, ktorý tvrdí, že Petov dvojročný syn Theo je v skutočnosti jeho. K nešťastnej zámene došlo podľa Milesa Lamberta v nemocnici, kde v ten istý deň porodila jeho žena Lucy aj Petova partnerka Maddie. Oba páry sú v šoku, no snažia sa nájsť cestu, ako prepojiť svoje rozdielne životy a stať sa trochu nekonvenčnou modernou rodinou. Až žaloba podaná na nemocnicu spustí oficiálne vyšetrovanie, ktoré vedie k prekvapivým odhaleniam. Ako veľmi môže jedna rodina veriť druhej? Alebo dokonca jeden partner druhému? Pete a Maddie sú odhodlaní urobiť pre ochranu svojho dieťaťa, čo bude treba. Aj nehrať podľa pravidiel.

Z anglického originálu Playing nice (Ballantine Books, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2020) preložil Alojz Keníž.

Detaily o knihe

Názov: Cudzie dieťa

Originálny názov: Playing Nice

Objednávací kód NA204751

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ťažká téma (Jana Milkovičová, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hodnotím 5 *****. Príbeh a námet skvelý, výborné spracovanie. Téma náročná a pre mňa, ako matku, veľmi ťažká. Ako samotný názov napovedá, jedná sa o boj o dieťa...pre niekoho vlastné a pre niekoho cudzie. A je úplne jedno, za akých okolností k tomu došlo. Alebo nie? Tento autor to vie zamiešať, tento autor vie nechať v napätí až do konca.

Ťažká téma (Jana Milkovičová, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hodnotím 5 *****. Príbeh a námet skvelý, výborné spracovanie. Téma náročná a pre mňa, ako matku, veľmi ťažká. Ako samotný názov napovedá, jedná sa o boj o dieťa...pre niekoho vlastné a pre niekoho cudzie. A je úplne jedno, za akých okolností k tomu došlo. Alebo nie? Tento autor to vie zamiešať, tento autor vie nechať v napätí až do konca.

Krv nie je voda..naozaj je to také jednoduché? (Sabína Peterova, 3.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Silne emočný príbeh, pri ktorom som bola celý čas v napätí. Síce potrebovalo to pár stránok, kým sa celé rozbehlo, no potom som knihu nevedela dať z ruky. Ja si ani neviem predstaviť situáciu, v ktorej sa ocitla Maddie a Pete. Zvláštne… Chce to veľkú silu… zo začiatku si Pete aj Maddie mysleli, že sa pekne dohodnú a všetko bude tak ako bolo… no potom by kniha končila niekde v polovici… možno ani tam nie… Nasleduje mnoho zvratov, podrazov, klamstiev, mnoho svedectiev a výpovedí, čo knihu robí naozaj, ale naozaj zaujímavou a vy ani neviete ako ste vcucnutí do deja a zrazu máte pocit, že ste ďalšou postavou v deji a máte chuť všetko vyriešiť, všetko vybaviť… resp. aspoň ja som taký pocit mala určite… hltala som stranu za stranou a tak veľmi držala palce Maddie… Ako matka som príbeh prežívala možno oveľa intenzívnejšie… Ani najväčšiemu nepriateľovi by som nepriala zažiť také týždne, mesiace aké zažila Maddie s Peteom… Chcelo to veľmi silné partnerské puto, aby to celé zvládli spolu, lebo si fakt prešli kadečím… kadejakými útokmi, podrazmi a klamstvami. No najdôležistejšie bolo, že si boli oporou jeden druhému… Podľa mňa kniha fakt super, zaujímavá a pútavo aj písaná.. som veľmi rada, že som mala možnosť si ju prečítať… neviem, či u nás sa takéto niečo môže stať, aj keď v dnešnom svete by ma nič neprekvapilo… No možno niekde v zahraničí sa takéto veci dejú a je to veľmi smutné.

Opäť kvalitné čítanie od britského autora (Dominik, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
J. P. Delaney opäť prichádza s netradičným príbehom. Na prvý pohľad môže pôsobiť iba ako vyšetrovanie dvoch vymenených detí. V skutočnosti však nazerá do tajomstiev, ktoré medzi sebou môžu držať dve rodiny, a v neposlednom rade je aj reflexiou toho, ako ďaleko dokážeme zájsť, aby sme ochránili tých, na ktorých nám skutočne záleží. Autor dejovú líniu predostiera veľmi precízne a v čitateľovi vyvoláva už v prvých kapitolách otázky, čím ho aktívne zapája do vyšetrovania. Pútavosť Cudzieho dieťaťa zabezpečujú aj útržky z SMS a mailovej komunikácie medzi rodičmi, fragmenty z internetovej histórie či časti novinárskych prejavov. Spolu so stovkou krátkych kapitol sa podieľajú na zvyšovaní napätia a celkovej gradácii dejovej línie. Autor opäť dokazuje, že patrí k majstrom svojho žánru, preto ak vás kniha čo i len trochu zaujala, určite jej dajte šancu.

Toto si musíte prečítať! (Kristína Puziová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cudzie dieťa od JP Delaney je brutálna kniha! ⠀ …Jedného obyčajného dňa sa Pete zobudí a odnesie svojho syna do škôlky. Keď sa vráti, niekto mu zaklope na dvere a povie mu, že ich syn nie je ich a naopak, Miles, ktorý mu túto šokantnú informáciu podá, má ich biologického syna. V nemocnici ich totiž vymenili. Čo teraz? ⠀ Zo začiatku sa Miles tvári ako mierumilovný človek, ktorý sa chce dohodnúť. O pár týždňov však príde šok zo súdu…A hoci na Milesovi od začiatku nič nesedí, takú ranu by nikto od neho nečakal. Nech sa Pete so ženou akokoľvek snaží, všetko im ešte viac uškodí. Ako majú teda bojovať o záchranu svojho syna? Je dôležitejší biologický predpoklad alebo milovať dieťa ako svoje vlastné? Ostáva to na posúdenie ostatných a súdu… ⠀ Táto kniha ma niekoľkokrát šokovala. Hoci hlavným problémom je výmena detí, rieši sa tu aj popôrodná depresia, vzťahy, je tu možnosť vidieť ako sa prejavuje psychopatia a či je možné ju mať v génoch… ⠀ Miles, ako úspešný muž sa s prehrou vyrovnať nevie. Je zvyknutý dostať to, čo chce. Ale čo ak to nedostane? ⠀ Kniha je aj o láske, o manipulacii, o postupe súdneho konania a je podaná tak autenticky, že musím povedať len: Wau! Túto knihu som si nesmierne užila, čítala som ju dlhšie do noci, pretože pre mňa bolo nesmierne dôležité vedieť, ako sa skončí. Je plná napätia a nepredvídateľných situácii, vyvoláva množstvo otázok a je vysoko návyková. Je to moja prvá kniha od autora, ale ak autor napísal takto fantasticky aj predchádzajúce dve knihy (ktoré tiež vyšli vo vydavateľstve Ikar), tak je možné, že som si našla ďalšie obľúbeného autora… ⠀ Odporúčam všetkým, ktorý majú radi psychologické romány alebo rodinne drámy, či jednoducho len napätie…

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ak sa máme rozhodnúť, tak len spoločne. Inak to nemôže byť.“
„Samozrejme, ale ty vrav prvý. Povedz mi, čo si naozaj myslíš.“
„No...“ pokúsil som sa usporiadať si myšlienky. Presne ako Maguirovo používanie výrazu riešenie slovo rozhodnutie mi pod nohami otváralo veľké prázdno. „Som v šoku, samozrejme, preto asi nerozmýšľam celkom správne. Ale predpokladám – ak chcem byť naozaj úprimný –, že môj vnútorný inštinkt mi vraví jedno: otcovstvo a genetika nie sú až také dôležité. Nedajú sa porovnať s láskou. Keby sme si Thea adoptovali, milovali by sme ho menej? Samozrejme, že nie. Dbať o to, či je niekto moje telo a moja krv, je veľmi viktoriánske. Možno ešte staršie. Neandertálske. A potom je tu Theo. Čo by s ním urobilo, keby sme mu odrazu povedali: Och, v nemocnici sme si omylom zobrali nesprávne dieťa, choď preč. Nech sú Miles a Lucy akokoľvek milí, otriaslo by to ním.“ Pri predstave, ako hovoríme Theovi, že nie je náš rodený syn, nehovoriac o tom, že by sme ho zavrhli kvôli inému dieťaťu, ktoré ním je, mi hrdlo začalo hrubnúť a musel som sa odmlčať. „Ja to neurobím, Maddie. Ja túto rodinu nerozbijem.“ Vzdorovito som sa na ňu zahľadel. „Tak to je môj názor a som ochotný zaň preliať krv.“
Namiesto odpovede pristúpila ku mne a pobozkala ma.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x