bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dych vyrážajúce svedectvo

Vydavateľ: KÖNYVKLUB (KÖNYVKLUB KFT. 5.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:180
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Lepšia cena: 8,40 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,60 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,- €
Ušetríte: 1,40 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dych vyrážajúce svedectvo

Dlhé roky tvrdo pracoval na svojej vízii. Chcel zo svojho rodného mesta, ako aj Slovenska spraviť silikátovú veľmoc. Predstava lacnej montážnej dielne pre nadnárodné korporácie sa mu nepozdávala.
Svoje plány sa mu postupne aj darilo napĺňať a stal sa z neho jeden z najväčších slovenských developerov na prelome tisícročí. Vybudoval si postavenie a kontakty s najznámejšími politikmi či podnikateľmi v našej krajine.
Ani to však nepomohlo Jurajovi Dobrockému, aby v priebehu pár rokov spadol na úplné dno. Pokiaľ by si krach spôsobil sám svojimi chybnými rozhodnutiami, nenamietal by. Bol by úplne ticho. Poučil by sa zo svojich chýb a začal odznova.
Bohužiaľ, na dno sa dostal preto, lebo sa nechcel stať oligarchom v pozadí najsilnejšej politickej strany. Odmietol stáť v pozadí a ťahať nitkami. A zato musel zaplatiť poriadne mastnú sumu.
Dostal sa do spárov oligarchickej skupiny ľudí, ktorí sa neštítili použiť zbrane najťažšieho kalibru - vydieranie, vyhrážanie, podplácanie, ovplyvňovanie policajtov, prokuratúry či súdov.
Cestu mu viackrát skrížil aj Marián Kočner. Na vlastnej koži pocítil jeho svojské praktiky, ktoré využíval dlhé desaťročia na svoje obohacovanie. Najhoršie na tom je, že Kočner nestál na vrchole celej pyramídy. Nad ním bolo mocnejší a vplyvnejší, ktorí už od 90. rokov ticho pôsobia skrz všetky vlády. Kto sú tými vplyvnými a ako na Slovensku funguje spravodlivosť už viac ako štvrťstoročie, tak o tom je kniha, ktorú práve držíte v rukách.

Detaily o knihe

Názov: Dych vyrážajúce svedectvo

Objednávací kód NA623642

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporučenie (Rastislav Ďurbis, 11.3.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nakoľko som počas štúdia na vysokej škole 2x brigádoval ešte vtedy vo firme Avant, tak som ihneď prejavil záujem o knihu, ktorú napísal Ing. Arch. Juraj Dobrocký. Pri začatí čítaní knihy sa mi vracali spomienky na minulosť, ktoré som zažil. Príbeh opísaný v knihe ma však dostal do úplne inej dimenzie o ktorej som nemal ani tušenie. Problémy, nástrahy a intrigy, ktoré sú v knihe popísané sú až neuveriteľné. Človek si myslí, že na SK také v skutočnosti vôbec nemôže existovať, no opak je pravdou. Ľudia bažiaci po peniazoch hoci aj prostredníctvom politiky dokážu neskutočné veci. Slabší jedinec podľahne, zanechá podnikanie alebo skrachuje.Pri čítaní som obdivoval silu a odvahu, ktorú mal autor pri boji s protivníkmi. Obdivujem jeho vytrvalosť a húževnatosť bojovať zo zlom.Jeho nápady v podnikaní boli a sú jedinečné a sú obdivuhodné. Držím mu palce a aj ja verím, tak ako to sám popísal, že svitá na lepšie časy.

Skutočná pravda (Stanislav Ambrózy, 31.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je realistická, jej kapitoly priebežne odpovedajú faktom v autorovom živote a sú reálnym obrazom spoločnosti, v ktorej dej prebiehal. Kvôli reálu poznamenávam, že obraz nie je domaľovaný, dej, ktorý kniha zachytávala pokračuje s inými menami ďalej. Autor skutočne ako jeden z mála architektov mal svoju predstavu – víziu, ktorá mala pomôcť tak jeho biznisu, ako aj ekonomike malého Slovenska. Autor bol na vrchole svojich plánov, ktoré sa mu zapríčinením niektorých biznismenov a hlavne oligarchie politikov sledujúcich vlastné koristnícke ciele zrútili.

Doporučenie (Ing. Eva Gubányiová, 31.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začala sa očista spoločnosti od "našich" ľudí, ale bude to ešte dlhý proces a pravdepodobne sa nájdu aj takí, ktorým sa to podarí "prežiť". Vydaním tejto knihy hlavný hrdina urobil taký krok, ktorý zvyšuje šancu víťazstva spravodlivosti na Slovensku. Nájdu sa aj ďalší statoční? Nedokážem odhadnúť, aké dopady bude mať v blízkej budúcnosti Jeho svedectvo v Lučenci, ale určite si zaslúži, aby raz bolo jeho meno očistené. Bolo to ťažké čítanie. Ale čo muselo byť ešte ťažšie: prežiť celé opísané dianie a nezblázniť sa z toho. Hlavný hrdina má moju hlbokú úctu.

Pravda víťazí (Ján Krajči, 9.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím konštatovať, že táto kniha je veľmi dobrá, až mrazí z toho, čím musel hlavný protagonista prejsť. V tomto prípade platí až niekoľko násobne, že čo človeka nezabije, to ho posilní. Je to kniha, ktorej krédom je povedať pravdu i za cenu možných následkov. Cením si odvahu hlavného protagonistu, s ktorou otvorene menoval skorumpovaných politikov a ich činy. I keď sa zdá, že pravda začala víťaziť, mnoho ľudí už doplatilo na svoju otvorenosť. Knihu pán Odkladal napísal výborne a prečítal som ju jedným dychom a doporučujem ju všetkým, ktorým nechýba odvaha.

Doporučenie - Tomáš Andrezál, Bratislava (Tomáš Andrezál, 9.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nezažil som to, čo človek, ktorý vydáva takto svoje šokujúce a skutočne dych vyrážajúce svedectvo. Nemal by som na to silu. Pred 1-2 rokmi by mu väčšina Slovákov ani neverila. Dnes sa na to pozeráme inými očami a vieme, že to, čo píše, je realita. Krutá, špinavá, ale pravdivá. Jeho príbeh je až neuveriteľný najmä z dôvodu neskutočnej vnútornej energie a osobnej statočnosti, bez ktorej by bol už dávno podľahol. Zistil na vlastnej koži, že skutočne platilo, že "kto chce s vlkmi žiť, musí s nimi vyť". A ak nechce, vlci ho zničia. On sa ale nedal zničiť. Verme len, že aj táto kniha pomôže ostatným k tomu, aby sa nebáli konať podľa svojho svedomia. Vlci už strácajú silu. Takéto knihy im ju výrazne zmenšujú. Čím viac ľudí si túto knihu prečíta, tým je väčšia šanca, že sa nebudú báť vlkov. Lebo títo vlci žijú len z nášho strachu postaviť sa im do cesty. On sa nebál a postavil sa. A stále tam stojí. No už nie je sám...

Kniha, ktorá ma veľmi zaujala (Marta Čemanová, Lučenec, 9.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Názov knihy je vystihnutý jedinečne, nakoľko pri jej čítaní sa mi vynorili spomienky na všetky kauzy a ľudí, ktorí boli v knihe spomenutí a úprimne musím konštatovať, že v niektorých pasážach mi až vyrážalo dych.

Doporučenie (Ing. Jozef Papanetz, Lučenec, 9.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní knihy sa mi celý príbeh premietol ako film, ktorý som osobne prežíval a podieľal som sa na ňom aj s ďalšími mnohými kolegami. Naozaj bravúrne vystihnutá skutočnosť. Žiaľ tvrdé svedectvo o dobe. Knihu doporučujem všetkým.
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x