bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Topografia bolesti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Topografia bolesti


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Tri osudy, tri mapy bolestivých miest. Vo chvíli, keď ju zradí zdravie, prehodnotí Naďa svoj vzťah k sebe, k okoliu, a napokon aj svoje morálne princípy. Je to jej telo, môže si s ním robiť, čokoľvek chce. Jaro prehodnocuje z iných dôvodov, o ilúzie prišiel po revolúcii, dôsledky jeho rozhodnutí sú však nemenej fatálne. ?Na konci prepletených príbehov stojí Adam, ktorý novým, neistým a premenlivým svetom budúcnosti prechádza na pohľad s ľahkosťou, pritom si postupne kladie rovnaké otázky a hľadá na ne vlastnú odpoveď.


Detaily o knihe

Názov: Topografia bolesti

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Svojské čítanie (Neliss, 12.6.2020) Odpovedať

V tejto knihe sa brutálne úprimné, ničím neprikrášlené obrazy striedajú so zvláštnymi, až poetickými obrazmi, a rôznymi zamysleniami. Autor naozaj vyniká vo vykresľovaní nedokonalých, nie práve sympatických, ale pritom veľmi realistických a ľudských charakterov. Zaujímavý je tiež jeho vedecko-spisovateľský pohľad na fungovanie spoločnosti naprieč dejinami vrátane znepokojivej vízie budúcnosti. Ibaže celkovo pre mňa kniha so všetkým až príliš tlačí na pílu a v tom, čo malo byť svojské, hlboké, originálne a dávať podnety na zamyslenie, som sa skôr strácala. Verím, že si nájde svojich čitateľov, ktorí sa vďačne ponoria do takéhoto umeleckého spracovania nepeknej reality a ktorí budú s autorom ochotne hĺbať nad jednotlivcami i spoločnosťou zo všetkých stránok, no ja medzi nich nepatrím.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Viac mi netreba. Tajnosti majú tí, čo majú čo skrývať, bodka.“
Už nepokračovala. Prehltol som. Vonku prešli ľudia, vychádzali zo sály, vyklonil som sa z kresla, aby som videl, či medzi nimi nie je aj principál, pre ktorého som pracoval.
„Ponáhľaš? Uzavrime to. Áno, mám záujem pochopiť tvoju motiváciu, tvoju motiváciu dobrovoľne sa zúčastňovať na cynickom riadení sveta. Mám záujem o teba.“
Chytila ma za koleno a pozrela mi priamo do oka. Podala mi pravú ruku tak, že sa nám zápästia prekrížili v mieste, kde sme ešte pred implayrayom mávali osobné senzory – v rohu sa mi rozsvietilo, rozheslovala sa mi. Veď ona ma loví, bleslo mi hlavou. Nevedel som, odkedy presne, ale mala ma, už veky ma mala.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x