bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sedem manželov Evelyn Hugovej

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 14,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sedem manželov Evelyn Hugovej

Starnúca hollywoodska hviezda Evelyn Hugo, ktorá už roky žije v ústraní, sa konečne rozhodne prezradiť celú pravdu o svojom nevšednom a škandalóznom živote.
Za autorku svojej biografie si vyberie neskúsenú reportérku Monique Grantovú, čím zaskočí nielen jej kolegov, ale najmä samu Monique. Prečo práve ona? Prečo teraz? Evelynine dôvody síce nepozná, no jej vlastná kariéra už nejaký čas stagnuje, a tak sa rozhodne túto príležitosť využiť a vyťažiť z nej čo najviac.
Keď dorazí do herečkinho luxusného bytu na Manhattane, Evelyn jej rozpovie svoj životný príbeh: od začiatkov v Los Angeles v päťdesiatych rokoch cez sedem manželstiev až po rozhodnutie odísť zo šoubiznisu v osemdesiatych rokoch. Evelynino rozprávanie odhalí jej nemilosrdnú ambicióznosť, nečakané priateľstvá i veľkú zakázanú lásku...

Detaily o knihe

Názov: Sedem manželov Evelyn Hugovej

Originálny názov: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Obrovské prekvapenie - fantastická kniha (Maťa, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poviem to narovinu - takto napísať životný príbeh jedného človeka si vyžaduje majstrovský spisovateľský talent. Ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by túto knihu dostatočne vystihli, pretože ukazuje neuveriteľne komplexný a realistický príbeh komplexnej a realistickej postavy. Evelyn Hugová by už nemohla byť ďalej od prototypu plochej postavy, lebo je neskutočne prepracovaná a ľudská. Dokonalo ukazuje, že svet nie je čiernobiely. Autorka obsiahla v knihe mnohé dôležité témy - domácou násilie, sexizmus, LGBT práva, sexuálne zneužitie či rakovinu. A *fanfáry* bisexuálnu reprezentáciu, yaay! A predsa to tam nie je preplnené, autorka venovala všetkému tú správnu porciu pozornosti. Je to príbeh o žene, ktorá urobí čokoľvek, aby naplnila svoje ciele a ide k nim cez mŕtvoly. Je to príbeh o žene, ktorá túži len po tom, aby bola milovaná. Je to krásny ľúbostný príbeh a zároveň plný hroznej reality, ktorý dokazuje, že ani sláva a bohatstvo šťastie neprinesú. Je to príbeh, z jeho cítiť ducha starého Hollywoodu. Je to príbeh o neskutočne silnej, inteligentnej, ambicióznej, obdivuhodnej žene, ktorá poznala svoje kvality a vedela s nimi narábať. Príbeh o žene, ktorá mohla mať všetko okrem toho, čo naozaj chcela. Postava Evelyn Hugovej mala veľa vrstiev a nie som si istá, či som niekedy narazila na komplexnejšiu postavu. A milujem ju. So všetkými chybami. Minulú jeseň som čítala Daisy Jones a od tej som očakávala veľké veci. Bola to veľmi dobrá kniha, no po jej prečítaní som si vravela 'to je všetko'? Táto kniha mi dala všetko to, čo som očakávala od Daisy a tiež oveľa viac. Je to príbeh, ktorý sa mi dostal pod kožu, príbeh, ktorý ma veľmi zasiahol, pohral sa s mojimi emócii, a je tak výnimočný, že mám problém hľadať slová, ktorými by som ho opísala a nedokážem to, pretože to, čo som tu napísala zďaleka nevystihuje jeho genialitu. Akože dobre, možno sú tam klišé z danej doby, ale ja som si ich ani nevšimla, lebo viac ako čokoľvek iné ma fascinovala samotná Evelyn. Prečítala som to na posedenie a túžim to celé prežiť odznova.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x