bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V bezpečnom úkryte

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V bezpečnom úkryte


Presne pred rokom sa skupinka priateľov zišla na Lucasovu svadbu v jeho krásnom cornwallskom dome s výhľadom na more. Zoznamujú sa, zabávajú, popíjajú. Pri prestretom stole v predvečer svadobnej oslavy je osem stoličiek. Deviata je určená utiahnutej, tak trochu záhadnej ženíchovej nevlastnej sestre Alex.
Lenže všetko sa pokazilo.
Lucas tých istých priateľov znovu pozval do svojho rozprávkového domu na oslavu výročia – čoho? Svadby, ktorá sa nekonala, alebo tragédie, ku ktorej došlo len niekoľko hodín pred plánovaným obradom?
Hosťom oznámil, že pre nich naplánoval hru. Dostali kostýmy, pridelili im roly a všetci bez výnimky musia hrať. Vie, ako k tomu donúti tých, ktorým sa to nepozdáva.
Hra na vraždu sa čoskoro začne, a to aj napriek prítomnosti dvojice policajných vyšetrovateľov.
Čo od nich vlastne Lucas chce? Čo zamlčiava? Čo taja ostatní? A čo potom, keď sa táto strašná hra skončí?

Z anglického originálu The Murder Game (Wildfire, an imprint of Headline Publishing Group, London 2020) preložila Jana Seichertová.

 

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy V BEZPEČNOM ÚKRYTE:

Detaily o knihe

Názov: V bezpečnom úkryte

Originálny názov: The Murder Game

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

ÚŽASNÉ!!!! (Veronika, 11.9.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha akú som za tento rok čítala, autorka to napísala totálne na jednotku a udržala ma v napetí až do samého konca, odporúčam každému kto ma rad detektívky táto kniha si zaslúži veľmi veľký potlesk a pozornosť, koniec som nečakala a zostala som dlhú chvíľu zaskočená a prekvapená.Autorku úplne zbožňujem a určite si od nej prečítam ďalšie jej diela.

Zmiešané pocity (Kristína Drážovská, 8.7.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Priznám sa, že už od začiatku som nevedela, čo mám od tejto knihy čakať. Krimi žáner až tak veľmi často nečítam, ale predsa len ma zaujala anotácia, ktorá vyzerala viac, než sľubne a pomerne pozitívne hodnotenia zo zahraničia ma tiež celkom nadchli... Očakávania som nemala asi žiadne, ale aj napriek tomu musím priznať, že to asi nebola úplne moja šálka kávy. Respektívne, keby to mám definovať, tak štýl písania autorky mi až tak veľmi nesadol. Nepáčil sa mi typ rozprávania, aký si pre tento príbeh zvolila a aj keď bol príbeh ľahký a mal dobré tempo, tak nie vždy si dokázal udržať moju pozornosť. Zápletka však bola zaujímavá a rozmanitosť postáv dávala príbehu ešte lepšiu atmosféru. Zhrnula by som to tak, že malo to svoje výhody a malo to svoje nevýhody. Myslím si, že táto kniha sadne mnohým ľuďom, pretože je skvelá na letné dni, relax, ale aj na potrápenie mysle. Mne osobne však nesadla do nálady a nebol to môj štýl príbehu, ktorý mám věsobecne rada. Svoje výhody to však malo a rozumiem prečo to malo také pozitívne hodnotenia :). Aj napriek tomu, že mne až tak nesadla by som vám ju kľudne odporúčila a myslím si, že svojich fanúšikov si poľahky nájde.

Hra na vraždu (Dominik, 1.7.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci názov V bezpečnom úkryte vznikol z pôvodného The Murder Game, po prečítaní tohto románu môžem potvrdiť, že ide naozaj o jednu veľkú hru. Hru medzi postavami, ktorá vzbudzuje dojem, že z nej niet cesty úniku, hru tajomstiev, ktoré celú zápletku komplikujú, a v neposlednom rade aj hru samotnej autorky, ktorá drží svojho čitateľa až do poslednej kapitoly v napätí. Síce Abbottovej trvalo pár strán, kým sa dejová línia rozbehla, a kým vás zorientovala v spleti postáv, druhá časť románu už vykazovala všetky znaky kvalitného krimi príbehu. Zaujímavý je najmä štýl, ktorý zvolila pri písaní – a striedanie uhľov pohľadu, ktoré vytvára ešte väčší chaos v mysli čitateľa. Ak hľadáte napínavý príbeh, ktorý približuje, ako ďaleko dokážu zájsť klamstvá a žiarlivosť, V bezpečnom úkryte by dozaista nemalo chýbať na vašej poličke.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dnešná noc je celkom iná ako tá pred rokom, keď sme sa vyhrnuli z izieb, vzrušení vyhliadkou na príjemný večer a svadbu, ktorá sa mala konať na druhý deň.
Spýtala som sa Matta, čo si myslí o dnešnej večernej hre, ale odmieta o nej hovoriť. Zjavne o to Lucasovi ide – a čo Lucas chce, to aj dostane. Aspoň od môjho manžela. Aj keď v poslednom čase vôbec netuším, aké myšlienky sa Mattovi preháňajú hlavou.
Obávam sa, že nešťastné dvojice väčšinou nevedia presne povedať, kedy sa ich vzťah začal rúcať, kedy pocit blízkosti nahradil odstup a dobrosrdečné podpichovanie sa zmenilo na nešikovne skrývané pohŕdanie. Ja však viem začiatok rozpadu svojho manželstva veľmi presne.
Náš spoločný život až dovtedy plynul bez problémov, akoby sme vedľa seba plávali v pokojnej rieke. Lenže potom sa vodná hladina zmenila. Narazili sme na kaskády a silný prúd nás od seba odtrhol. Teraz vidíme toho druhého v diaľke, no nemôžeme alebo nechceme spolu zamieriť späť do pokojných vôd.
Prešiel presne rok odo dňa, keď nás začalo unášať opačnými smermi, a zrazu nemáme nijaký záchytný bod, nijakú záchranu na dohľad.
Nikdy sme sa však o tom nerozprávali, lebo by sme nevyhli zmienke o udalosti, ktorá nás od seba odtrhla.
Museli by sme hovoriť o Alex.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x