bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Denník zamestnanej matky

Vydavateľ: Danielle Medená (Danielle Medená)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:190
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

PDF
Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 5,- € (zľava 34%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Denník zamestnanej matky

V ruke držíte knihu, ktorá sa možno na prvý pohľad podobá na mnoho iných, nedajte sa však zmiasť podobným názvom alebo námetom, ktorých sa vydalo v poslednej dobe niekoľko. Táto kniha je iná. Popisuje bežné povinnosti ženy a očakávania spoločnosti s nadhľadom, vtipne a s neskutočnou dávkou irónie. Popisuje maminu s dvomi deťmi, ktoré sú síce tým najdôležitejším kamienkom v mozaike života, ale nie jediným. Aj keď je autorka mamou na plný úväzok a za tie svoje zlatíčka by aj život položila, snaží sa vám v knihe predstaviť aj ako žena, manželka, človek, akých možno okolo seba máte každý deň desiatky. To, že je mama, ešte neznamená, že rieši len plienky, príkrmy, prdíky a soplíky, či očkovať alebo neočkovať, či byť eko–bio–raw, alebo inak postihnutá matka dnešnej doby. Túto knihu pojala ako cestu životom, ktorý nezačína objavením sa dvoch čiarok na tehotenskom teste a končí vystrčením detí do nejakého toho predškolského útulku. Po otehotnení neprestáva byt ženou, po vypiplaní detí neprestáva byť matkou, a pomedzi to je stále manželkou a zamestnankyňou. Občas sa to všetko spolu dosť drsne bije a tak nezostáva iné, ako bojovať na všetkých frontoch a hľadať kompromisy aj tam, kde už naozaj žiadne nie sú. A nie, naozaj to niekedy nezvláda a ani pri najlepšom plánovaní sa jej nedarí. V tomto všetkom sa snaží nestratiť vlastné ja a udržať si zdravý rozum... a nie len ten.

Detaily o knihe

Názov: Denník zamestnanej matky

Objednávací kód NADBK74963

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super (Jana, 1.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
naozaj iná kniha ako od Farkašovej... keďže sama som pracujúca mama, bola som zvedavá, ako to zvládajú aj iné maminy a vidím, že v tom nie som sama :-) potešilo, pobavilo, splnilo svoj účel..

veľmi slušné (Erika, 23.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak sa pri knihe zasmejem a zaroven zamyslim, tak je to pre mna dobra kniha. To bol aj tento pripad. Vesele a poucne. Spoved zeny v manzelstve, taka typicka tema tentokrat trosku inom kabate.

Super! (Zuzi, 23.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som nasla v knihkupectve, bol to taky impulzivny nakup, ale nelutujem! Nasmiala som sa na prihodach, ktore ako keby sa udiali u nas doma... Zaver vsak bol najlepsi a hlavne necakany...totoby som od knihy pre mamicky rozhodne necakala. Ak bude nahodou pokracovanie, tak si ju uz pojdem kupit cielene.

Výborné (Danka, 26.2.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Srandovné čítanie, dobrá kniha popisujúca vzťahy v rodine. Odporúčam!

Povinná literatúra pre dievčatá v predmanželskom veku :-) (Katarína, 18.2.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
A v podstate aj pre chlapov aby vedeli, ako sa k tým svojim ženám správať aby nedopadli ako v tejto knihe :-) Bravo Danielle, výborné!

Pobavilo (Mirka, 12.2.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už po prvej kapitole som sa škerila nad zábavnou štylistikou autorky a čítanie mi výborne vyplnilo čas čakania. Nezvyknem písať recenzie, ale toto si zasúži pochvalu. Tomuto ja vravím kniha pre mamičky.

skvelá alternatíva k známym knihám o mamičkách (Katka, 29.11.2019) Odpovedať

Výborná alternatíva k známym mamičkovským knihám, ak nie ste priaznivci rýpania sa v detských kašičkách a nebaví vás neustále ľutovať chúďa vyčerpanú matku.Tu naozaj nenájdete hlavnú hrdinku uťahanú MAMU, ktorá to má v živote ťažké a tak z nedostatku inej psychoterapie píše. Toto je príbeh ŽENY, ktorá je zhodou okolností aj matka a ten rozdiel je cítiť na prvé prečítanie :-) Mne osobne sa najviac páčila prvá časť, kde je hlavná hrdinka ešte single a záver - kde sa vracia do práce. Doteraz sa všetko riadilo časom papapia a kakania jej ratolestí, teraz nastáva skúška ohňom - zladiť prácu a rodinu. Keďže som na tom rovnako, s veľkou chuťou som sa začítala práve do tejto časti a fakt nie som si istá, ako to vlastne dopadlo...úspešne? neúspešne? zrejme to autorka chcela nechať na posúdení každej čitateľky, pretože každá sa tam v niečom nájde...

Výborná oddychovka (Tina, 25.11.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super! aj takto sa dá pojať cesta životom a popasovať sa tým, čo nám prinesie. Ak vás valcuje rodinný život a už si ani neviete predstaviť, že ste niečo iné než "domáci spotrebič", odporúčam prečítať. Cesta von z tohto kolotoča vždy existuje a má veľa podôb, len treba mať odvahu ju nájsť. Záver knihy je dosť nečakaný a naozaj by som rada vedela, ako to vlastne celé dopadne. Chcelo by to pokračovanie :-)

Výborná knižka (Sisa, 22.11.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto potešilo :-) Čakala som typické rady superženy ktorá všetko buď zvláda ľavou zadnou, alebo naopak - fňukanie nad mamičkovskými trápeniami. Ale toto bolo veľmi vtipné, plné nadhľadu a miestami aj trochu smutné opisovanie hľadania normálneho chlapa, žitia s chlapom a hľadanie normálneho chlapa :-) No a v tom všetkom namixované deti, práca a rodina. Kedže som na tom podobne ako autorka, tak pre mňa veľmi inšpirujúce čítanie ;-)
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x