bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Malý život

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:680
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Malý život

Keď sa štyria spolužiaci z malej vysokej školy v Massachusetts presťahujú do New Yorku, aby tam skúsili preraziť, nemajú peniaze, sú neistí a dopredu ich ženie len ich priateľstvo a ctižiadostivosť. Patrí k nim pekný a láskavý Willem, začínajúci herec; bystrý, no občas krutý maliar Džejbí; trochu nešťastný architekt Malcolm a rezervovaný, no geniálny tajomný právnik Jude, okolo ktorého sa točia životné príbehy všetkých ostatných.
V priebehu nasledujúcich rokov sa ich vzájomné vzťahy prehlbujú, no pribudnú aj temnejšie odtiene poznačené závislosťou, úspechom či pýchou. Neskôr si všetci uvedomia, že najzraniteľnejším článkom, a zároveň ich najväčšou výzvou je naoko neochvejný Jude; v strednom veku až desivo nadaný súdny advokát, no v súkromí čoraz zdrvenejší človek s mysľou napadnutou neodbytnými pochybnosťami o vlastnej hodnote a telom poznačeným hrozným detstvom a traumou, ktorá napriek všetkému určuje smerovanie jeho života.
Malý život je príbeh o láske aj obetavosti, krutosti a neschopnosti bojovať s osudom. V tomto pozoruhodnom románe Hanya Yanagihara majstrovsky vykreslila nevšedné podoby priateľstva a lásky a neľútostne odkryla, ako môžu človeka zlomiť vlastné skúsenosti aj spomienky.

Detaily o knihe

Názov: Malý život

Objednávací kód NA621648

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Náročný, smutný príbeh (Alena Kováčová, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najnáročnejších kníh, aké som kedy čítala. Rozhodne by som ju neodporúčala každému, pretože znepokojivých a ťažkých tém je tam viac ako dosť a citlivejšie povahy to môžu znášať oveľa ťažšie. Určite je na mieste si vopred prečítať trigger warnings, ale aj tak sa podľa môjho názoru nedá úplne pripraviť na rozsah utrpenia, ktoré v tejto knihe hlavné postavy zažívajú. Napriek ťažkým témam a hrúbke takmer 700 strán, prečítala som ju za dve popoludnia - jednoducho som musela. Neviem, či by som sa niekedy odvážila pustiť do knihy znova, ale je to naozaj kvalitné dielo, ktoré si zaslúži chválu z každej strany.

Jedna z mojich naj (Martina, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nazvať náročným tento príbeh je slabé slovo. Malý život vás pohltí, nepustí a vašu dušu rozseká na malé kúsky. Ale začnem pekne od začiatku. Tento príbeh je o štyroch priateľoch (Willem, Malcolm, Džejbí, Jude), ktorí sa spoznali na vysokej škole. Odvtedy sa dlhé roky kamarátili a tvorili nerozlučné kvarteto. Spočiatku som mala dojem, že príbeh bude o každom jednom, ale postupom času sa dej sústreďoval len na jedného z nich - na Juda. Retrospektívne sme sa vracali k jeho detstvu, dospievaniu, traumám a démonom, s ktorými bojoval po celú knihu. Jeho tajomstvá sa nám postupne odkrývali, čitateľ mal čas vstrebať krutú realitu a zároveň, kútikom duše, vedel, že sa zlo ešte ani z ďaleka nekončí. Autorka písala o témach, o ktorých sa pokúšali písať mnohí autori. Ale ona sa oproti ostatným líšila geniálnosťou. Geniálnosť spočívala v reálnych opisoch. Hanya Yanagihara mala do najmenšieho detailu premyslený každý jeden charakter, ktorý sa v knihe objavil a do tém ako zneužívanie, závislosť na drogách, či sebapoškodzovanie sa Hanya pustila s takou nenútenosťou, kde ste vôbec nemali pocit, že by to tam dávala nasilu. Neboj to ďalší tuctový román, kde sa autor snaží hrať na city. Je to veľká a dlhá kniha, v ktorej nie je veľa akcie, ale o to viac myšlienok. Myšlienok šťastných, smutných, krutých, ale aj zvrátených. Možno Vám príde Malý život zbytočne dlhý, ale keď si to zoberiem ako celok, ubehlo to veľmi rýchlo. A možno tak plynie aj náš malý život. Tento príbeh ma zmrzačil svojou reálnosťou. Zaťal do živého a nepustil. Celú dobu máte pocit, že sa tam nič nedeje, ale skutočnosť a závažnosť slov je schovaná medzi riadkami, ktorú možno nechcete zistiť, ale táto kniha nepatrí medzi tie, ktoré by Vám dala pokoj. Malý život bol skvelý a hrozný zároveň. Ak máte radi ťažšie, zdĺhavejšie príbehy, o ktorých budete hodnú chvíľu premýšľať, toto je kniha pre vás.

Kniha, ktorú by si mal prečítať každý (Laura Löbbová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Malý život čítalo veľké množstvo ľudí, či už v mojom okolí alebo tu na bookstagrame. Prirodzene som teda bola zvedavá, aká kniha bude, a či aj mňa zaujme tak, ako ostatných. Kniha opisuje životy 4 kamarátov od detstva až do cca 50-tky. Počas čítania nahliadneme k ich osobným životom, ale aj spoločným zážitkom a tak ich postupne naozaj dobre spoznávame, až máme pocit, že sú skutoční. Zároveň tak vieme naozaj dobre pochopiť ich správanie, strach či rôzne problémy. Osobne som si túto štvoricu tak obľúbila, že by som dokázala o nich čítať večne. Kamaráti sú si v niečom podobní a v niečom úplne iní, čím sa dostávame k tomu, že kniha obsahuje naozaj veľa tém, pričom neraz ide o naozaj ťažké témy. V príbehu sa rozoberá rodinné zázemie, homosexualita, láska, vzťahy, závislosti, znásilňovanie či sebapoškodzovanie. Počas čítania sa u mňa vystriedali snáď všetky emócie, od smiechu a nádeje až po smútok a hnev. Často som obdivovala silu priateľstva a vzťahov, ktoré kniha opisovala. Nebolo to teda len o zle v ľuďoch, ale naopak aj o nekonečnej láske a trpezlivosti. Napriek svojej hrúbke a témam sa kniha čítala veľmi dobre, často som ju nevedela pustiť z rúk a netrpezlivo očakávala čo bude ďalej. Určite túto knihu odporúčam, avšak opäť upozorňujem, že obsahuje ťažké témy ako sebapoškodzovanie, násilie a znásilňovanie. Avšak myslím si, že kniha toho dá čitateľovi naozaj veľa a ešte dlho bude nad ňou premýšľať.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x