bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledné dni Hitlera

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledné dni Hitlera

V septembri 1945 bol osud Adolfa Hitlera absolútnou záhadou, na štyri mesiace akoby zmizol zo zemského povrchu. Vyriešením tejto záhady poverili dôstojníka britskej spravodajskej služby Hugha Trevora-Ropera, ktorý bol v civilnom živote historikom. Vďaka geniálnej detektívnej práci potvrdil, že führer v Berlíne spáchal samovraždu, a napísal o tom jednu z najfascinujúcejších dejepisných kníh. Držíte v rukách výnimočný príbeh o Hitlerových posledných dňoch v berlínskom bunkri a o trpkom konci jeho sna o najmocnejšej ríši sveta. Prvé vydanie knihy o finále jednej z najhroznejších kapitol dejín sa na pultoch kníhkupectiev objavilo v roku 1947. Mrazivé autentické svedectvo, ktoré obsahuje, však zostáva varovaním aj pre človeka dneška.

Z anglického originálu The Last Days of Hitler (Pan Books, an imprint of Pan Macmillan, London, 2012) preložil Róbert Hrebíček.

Detaily o knihe

Názov: Posledné dni Hitlera

Originálny názov: The Last Days of Hitler

Objednávací kód NA204679

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď von Below odišiel z bunkra, Hitler sa už pripravoval na koniec. V priebehu dňa priniesli posledné správy z vonkajšieho sveta. Mussolini zomrel. Führerov komplic, posol fašizmu, ktorý ako prvý ukázal Hitlerovi možnosti diktátorstva v modernej Európe a ešte pred ním zakúsil fázy dezilúzie a porážky, teraz významným spôsobom ilustroval osud, ktorý musia očakávať padnutí tyrani. Počas všeobecného povstania v severnom Taliansku Mussoliniho a jeho milenku Claru Petacciovú zajali partizáni a ich mŕtve telá zavesili za nohy na milánskom trhovisku, aby ich pomstychtivý dav bil a hádzal do nich predmety. Ak sa Hitler a Eva Braunová dozvedeli úplné podrobnosti, mohli iba zopakovať príkazy, ktoré už vydali: ich telá majú zničiť, „aby nič nezostalo“. „Nepadnem do rúk nepriateľa, ktorý vyžaduje novú atrakciu, aby odvrátil pozornosť hysterických más.“ V skutočnosti je nepravdepodobné, že im tieto detaily oznámili alebo že mohli posilniť už aj tak pevné rozhodnutie. Osud porazených despotov zvyčajne býva rovnaký. Hitler, ktorý predtým sám vystavil telo istého poľného maršala na háku na mäso, nepotreboval vzdialené historické príklady či nejakú novú a dramatickú udalosť, aby odhadol pravdepodobný osud svojho tela v prípade, že by ho našli.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x